Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(18-01-2026, 07:30 PM)Sierafin napisał(a): Zgłaszam, że wyszukiwanie w Disney, Amazon, itp. DZIAŁA!

Dzięki TOMKU ???
Super. Ale to nie do mnie podziękowania tylko do całego teamu (choć tym razem to mój fix akurat).

Podziękowali: Sierafin
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Jestem laikiem może ktoś podać jak zainstalować Betę na Miboxie mam wersje 2023 FF i za nic nie wiem jak zainstalować wersję 2026
Odpowiedz
@Kameleon , masz przecież w pierwszym poście:
(11-06-2025, 07:36 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Plik z repozytorium beta do samodzielnego pobrania By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dodajesz powyższy URL jako źródło w Kodi ew. pobierasz ZIP i instalujesz jak każdą inną wtyczkę. Przechodzisz do nowo dodanego repo i instalujesz Fanfilm.
Odpowiedz
OK dzięki człowiek juz za stary chyba jest , mam już wersję 2026 i w sumie mam dwie wersje rozumiem ze 2023 mam odinstalować
Odpowiedz
@Kameleon Masz najpewniej jeszcze starą wersję z fanfilmfork.github.io. Oni ostatni raz aktualizowali ją do 2023.13.01, więc ta wersja jest już nieaktualna.

Odinstaluj tę starą wersję (z 2023 r.). Możliwe, że potem będziesz musiał jeszcze raz zainstalować/zaktualizować wersję z tego tematu, bo deinstalacja tamtej może usunąć dane i ustawienia aktualnej wtyczki.

Tak jak jest napisane w pierwszym poście (cytat): WSZYSTKIE MODY używające tego samego ID - czyli też ustawienia i modyfikacje zostaną usunięte.
Dlatego NALEŻY odinstalować wcześniejsze wersje FANFILM razem z usunięciem danych.
1
Odpowiedz
Fanfilmfork to wersja od rapideo. Ostatnią swoją mieli w 2021, potem zaczęli z nami współpracę. Wersja z 2023 może pochodzić z oficjalnego repozytorium ale wtedy byłaby nadpisana przez Fanfilm z repozytorium beta. Skoro ma dwie wersje to używa jakiegoś moda (nie od tele bo wersja od tele nie ma swojego własnego id więc została by nadpisana). A więc nie wiadomo co i skąd ma. A w takiej sytuacji lepiej to całkowicie usunąć. Osobiście pokusił bym się nawet o całkowitą reinstalację kodi
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Wypróbowałem niemal całą listę zewnętrznych dodatków.

Zarówno na Windowsie, jak i na zrootowanych Androidach, ze względu na DRM (Widevine L3), ograniczenia jakości wyglądają tak:

slyguy.paramount.plus — 1080p (FanFilm nie znajduje żadnych materiałów)
    plugin.video.playermb / plugin.video.player_pl — 1080p (FanFilm znajduje tylko niektóre)
    SkyShowtime — plugin.video.skyott — 1080p (FanFilm znajduje tylko niektóre)
    slyguy.max — 720p (FanFilm znajduje chyba wszystkie)
    slyguy.disney.plus — 720p (FanFilm znajduje tylko niektóre)
    plugin.video.netflix — 540p (obecnie nie działa: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (edytowałem wcześniej podałem nie ten link)

Dodam, że autor Slyguy ukrywa możliwość zmiany jakości wideo dla osób, które go nie wspierają. domyślnie praktycznie wszędzie wtyczki są ustawione na 720p.

Jest jednak na to sposób:
Ustawienia →→ Dodatki →→ Moje dodatki →→ Wtyczki strumieniowe →→ InputStream Adaptive →→ Konfiguruj →→ Tryb wyboru strumienia — ustawiamy na „Pytaj o jakość”.

W przypadku SkyShowtime (plugin.video.skyott) było naprawdę sporo kombinowania, bo z powodów licencyjnych autor nie udostępnia pliku DRM device.wvd: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Taki plik da się jednak wyciągnąć ze zrootowanego Androida. Kombinowałem z Magisk, ale ostatecznie udało mi się to zrobić zgodnie z tą instrukcją: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
I teraz SkyShowtime działa bez problemu.

Dodam jeszcze, że FanFilm, mimo włączonej opcji zewnętrznych dodatków, znajduje materiały tylko wybiórczo, mimo że w oryginalnych wtyczkach te same tytuły znajduje normalnie.

Nie mogę się więc zgodzić z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. komentarzem:
Zmiana ustawień w InputStream Adaptive rozwiązała u mnie problem kiepskiej jakości w player.pl

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
1
Odpowiedz
Eh - wydaje mi się że już to tłumaczyłem kilka razy.
To że nie działa coś na jakimś systemie to nie oznacza że na innym nie - u mnie plugin.video.netflix działa 720/1080p (dla niektórych). U jednego lepiej działa player od mbebe u innego od mtr81 - u jednego lepiej z ISA automat, u innego z ręcznym wyborem. U mnie lepiej się sprawdza player od mtr81 - bez żadnych zmian w ISA - u innych developerów na innych systemach plugin od mbebe - dlatego jest wybór. Każdy musi dostosować ustawienia ISA do siebie - jest za dużo systemów/konfiguracji żeby je wszystkie ogarnąć.
Cytat:slyguy.paramount.plus

Sprawdzimy w miarę możliwości - coś się pewnie w wywołaniu zmieniło.
Cytat:W przypadku SkyShowtime (plugin.video.skyott) było naprawdę sporo kombinowania
Raz to postanowiłem przejść - naprawdę koszmar....
Cytat:Dodam jeszcze, że FanFilm — mimo włączonej opcji zewnętrznych dodatków — znajduje materiały tylko wybiórczo, mimo że w oryginalnych wtyczkach te same tytuły wyszukują się normalnie.
Już kilkanaście razy to tłumaczyłem. My nie szukamy w dodatkach - zwracamy linki które daje nam JustWatch API - jeśli w Justwatch dla polskiego regionu (do ustawienia w opcjach jest kilka regionów)
[Obrazek: lrcjWGAl.png]
nie ma danego materiału dla danego serwisu - to go nigdy nie dostaniemy. Są takie produkcje które niby są na stronie - ale API ich nam nie zwraca - nie mamy na to wpływu (no jedynym wyjściem jest zakup ich oficjalnego API - koszt jakieś 2000 $ - a i tak nie udostępnią bo chcą mieć wgląd w kod programu który korzysta...).
Są produkcje gdzie API zwraca link ale nie jesteśmy w stanie go przełożyć na to co jest w stanie dana wtyczka external odczytać (tak jest na części z HBO i Disney z tego co pamiętam - ale nie pamiętam już konretnych przykładów, oraz na player - tu jest loteria co API zwróci prawidłowo a co w sposób który wtyczki nie obsługują). A do tego jeszcze dochodzą produkcje które są we wtyczce np. HBO/Disney - a nie ma ich w JustWatch. Nie będziemy wyszukiwać bezpośrednio we wtyczkach - bo to praktycznie niemożliwe, wydłużałoby mega wyszukiwanie, obciążałoby kodi itp itd...
Naprawdę wycisnęliśmy maksimum.
1
Odpowiedz
(17-01-2026, 07:51 PM)tescik napisał(a): Czy działa wam wyszukiwanie filmów z CDA tylko nie tych z premium? Bo widzę że premium od razu znajduje (sprawdzalem na TV z Kodi19 i na laptopie z najnowszym Kodi i nie działa na tej wtyczce i Fanfilmie "konkurencji")
Dodanych przez użytkowników? 
np.  
 nemeziss2000 

Przez wyszukiwarke w cda moge znaleźć wpisując: miss agent 2 2005
ale wtyczka nie znajduje nawet po Edit Search jakby wogole nie szukała w CDA poza premium

@tescik
Ach ta Sandra Bullock - młodzi nie zrozumieją.... będzie zrobione że filmy które są na zasadzie tytuł część: podtytuł cda będzie szukać też po tytuł część - jest to zrobione globalnie - więc będzie miało wpływ też na inne filmy - ale mam nadzieję że pozytywne - na wszelki wypadek dałem to w kolejność wyszukiwania po tych które do tej pory standardowo znajdował.
Odpowiedz
u was też brak źródła obejrzyj.to ? nie ma go nawet w ustawieniach serwisy źródeł do wyszukiwania
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 13 gości