Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
I wcale mnie to nie dziwi.
Kolejny zasyfiony build, napchany przypadkowym badziewiem. Nie mam zamiaru zgadywać:
  • czy zależności są poprawne,
  • czy wersje dodatków nie są sztucznie podbite,
  • czy ktoś nie podmienił plików Kodi w sposób, który z zewnątrz wpływa na działanie FF.

Bo w buildach takie rzeczy zdarzają się nagminnie.

Żaden z devów nie będzie instalował takich wynalazków — szkoda naszych maszyn, a ryzyko jest zbyt duże (wycieki haseł, list IPTV itd.).
Wtyczka jest testowana na czystym Kodi, w różnych konfiguracjach użytkowników — ale nie na buildach. Jest ich za dużo, a ich autorzy bardzo często mają absurdalne pomysły.
Żeby „zapewnić działanie”, buildy potrafią sztucznie podmieniać pliki Kodi, czy też zależności, dodatków itp, co bezpośrednio wpływa na stabilność i zachowanie dodatków.

Masz problem z buildem albo wtyczką uruchomioną na buildzie?
Kieruj go do autora buildu.
To oni coś zepsuli — nie my.

Jeśli już koniecznie musisz używać buildu, to trzymaj się sprawdzonych polskich projektów:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tam przynajmniej pilnują porządku.

A najlepsze rozwiązanie?
Czyste Kodi, kilka dodatków ustawionych samodzielnie, regularna kopia zapasowa — i święty spokój.

Buildy w Kodi to droga na skróty, która niemal zawsze kończy się problemami.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(27-01-2026, 08:45 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. 
Tam przynajmniej pilnują porządku.

A najlepsze rozwiązanie? 
Czyste Kodi, kilka dodatków ustawionych samodzielnie, regularna kopia zapasowa — i święty spokój.

Buildy w Kodi to droga na skróty, która niemal zawsze kończy się problemami.

Dzięki za odpowiedz, mimo wszystko sam rozwiązałem problem.
Pozdro
Odpowiedz
Wypadałoby podzielić się wiedzą jak... Może innym się przyda.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(29-01-2026, 11:51 AM)Tomek napisał(a): Wypadałoby podzielić się wiedzą jak... Może innym się przyda.

Miałem zainstalowaną wtyczkę Autoruns w które można blokować niechciane wtyczki które działają w tle.
Usunąłem ją i wszystko działa ok. Podejrzewam, że coś blokowała.
1
Odpowiedz
Z tego co wyczytałem to nawet nie tyle co blokuje wtyczki - ale także serwisy - i tu pewnie sam sobie blokowałeś serwis fanfilm

Podziękowali: demo84
Odpowiedz
Da się ustawić lepiej tych wąchaczy z debridów ? Wink
Podpiąłem RD i przykładowo dla Gladiator 2 znalazło tylko 5 wrzutek premium 720p,a wiem,że siedzą tam też 4K z polskim audio.
Odpowiedz
REKLAMA:

Na chwilę obecną nie. Ale jest to w planach.
Odpowiedz
(31-01-2026, 11:28 AM)Piramida napisał(a): Da się ustawić lepiej tych wąchaczy z debridów ? Wink
Podpiąłem RD i przykładowo dla Gladiator 2 znalazło tylko 5 wrzutek premium 720p,a wiem,że siedzą tam też 4K z polskim audio.

Serio? Nie kojarzę żadnych polskich warezów, gdzie udostępniają filmy z lektorem na zagranicznych hostingach. Nie ma raczej szans na dodanie takiej funkcji, bo debridy nie mają wyszukiwarki tak jak polskie multihostery. 

(31-01-2026, 01:50 PM)Tomek napisał(a): Na chwilę obecną nie. Ale jest to w planach.

Rozumiem, że chodzi tutaj o obsługę torentów za pomocą debrida?
Odpowiedz
Skoro debridy są takie legalne to dlaczego w regulaminie usługi mamy zapis:

Cytat:The User acknowledges not to use our service to download copyright infringement digital files punishable by a suspension of his account and reporting to competent organizations and authorities: Société des Auteurs de l'Audiovisuel (SAA), etc.

tłumaczenie:
Cytat:Użytkownik zobowiązuje się nie korzystać z naszych usług w celu pobierania plików cyfrowych naruszających prawa autorskie, co podlega karze zawieszenia konta i zgłoszenia do właściwych organizacji i organów: Société des Auteurs de l'Audiovisuel (SAA) itp.

serwisy również logują i przechowują logi co pobieramy. 

Jednak zabezpieczają się przed ewentualnymi konsekwencjami, aby w razie czego użytkownik który zapoznał się z  regulaminem usługi nie mógł stwierdzić że o niczym nie wiedział

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
(01-02-2026, 07:39 AM)Tomek napisał(a): Nie. Bo są wtyczki do kodi które korzystają bezpośrednio z torrentów powodując ich udostępnianie, co w myśl prawa obowiązującego w naszym kraju nie jest legalne. (...)

Oczywiście, FF tak jak napisał @Tomek nic nie udostępnia i nigdy nie będzie udostępniać. Tylko odbiór przesyłania strumieniowego, co jest legalne w Polsce.

Pozdrawiam

Edycja.  Faktem jest jednak, że tak jak napisał @stasiu12 korzystanie z Internetu nie zapewnia pełnej anonimowość, rejestrując się, logując się, podając email, bardzo często zatwierdzamy jakieś regulaminy (praktycznie prawie nikt ich nie czyta, tylko odhacza swoją zgodę parafką). 
Nie dotyczy to jednak FF, ponieważ FF nic nie udostępnia. I tak trzymać...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: razor1995, 1 gości