Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
@Tomek  @Piramida  W sumie i tak w Polsce nie ma zbytnio konsekwencji za torrenty, w przeciwieństwie do np. Niemczech. Wyjątek niby stanowią niektóre polskie filmy, ale z tego co patrzyłem ostatnie łapanki z nimi związane miały miejsce w 2016 roku za "Drogówkę" i film o Wałęsie. Obecnie właściciele praw autorskich zmienili strategię i kierują swoją uwagę na piratów na szerszą skalę, czyli m.in. właścicieli stron. C+ jest w tej kwestii wyjątkowo zdeterminowany i dlatego ich produkcji nie uświadczymy na praktycznie żadnych onlajnach czy warezach, a więc także Fanfilmie. 

(01-02-2026, 08:11 AM)Tomek napisał(a): Pobieranie i udostępnianie to torrenty. I tego nie będzie. Debrid to inna sprawa.

Chociaż niektóre debridy jak Torbox czy Debrid-link także seedują. Na szczęście w razie czego to serwis będzie odpowiedzialny za naruszenie prawa, a nie użytkownik.

Podziękowali: Tomek
2
Odpowiedz
REKLAMA:

Dokładnie jest tak jak powiedziałeś. Dlatego nie będzie nigdy wyszukiwania i działania na tej zasadzie jak jest np. w elementum - że seedujesz.
Będzie obsługa np. cocosrapers (bądź innych) które obsługują konta debrid.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Posprzątałem - @Piramida - czy to ci się podoba czy nie - ale to był ostatni raz gdy tolerowałem twoje wywody w tym wątku. Wątek dotyczy testowania FanFilm a nie dywagacji czy debridy to torrenty i czy odwrotnie.

No i ban na stałe m.in. za multikonta.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Mam pytanie a mianowicie czy FF Beta obsługuje obecnie (lub jest to w planach) zasoby wtyczki "PolsatBoxGo" od Kolegi "mtr81" jako external czyli jak np. "Disney+" lub "HBO max"?
Odpowiedz
Polsatbox nie ma - justwatch nie dostarcza pełnych danych i nie wszystkie materiały są możliwe do odtwarzania (seriale w ogóle). To znaczy dostarcza wszystko co potrzeba do filmów, ale wtyczka w częsci materiałów inaczej działa i nie wszystko da się odtworzyć, wykorzystać. Czyli jeślibyśmy dodali byłoby dość ułomne. Ale pomyśle.
Na pewno bez seriali - wymagałoby to dodatkowego parsowania strony polsatu - co mija się z celem.
Odpowiedz
Kolejna wersja: 2026.02.09 - w repozytorium:
  • nowe scrapery vestroiakr, filmy.live
  • obsługa iptv:
    - stalkervod - wymaga Stalker VOD Client (w repozytorium kodi)
    - m3u - obsługa list z IPTV Simple Client z wyborem profilu, obsługa list lokalnych, zdalnych,
    - xstreams - wymaga GIPTV (repozytorium By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.)
  • poprawki wyszukiwania z EPG/skórek (zmiana skryptu wywołującego):
    # FILMY
    ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/movie/search/ext?query=",return)
    # SERIALE
    ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/tvshow/search/ext?query=",return)

• poprawki scraperów tb7/xt7/rapideo/nopremium/twojlimit/filman
  • poprawa odtwarzania z CDA
  • poprawa wyszukiwania źródeł w sekcji anime
  • przepisana część scraperów anime
  • zdjęcia w szczegółach aktorów
  • const - opcja wyboru plakatu sezonu bądź serialu w oknie źródeł
  • poprawa/stabilizacja sortowania w oknie źródeł
  • poprawa ocen seriali/odcinków/sezonów
  • aktualizacja script.fanfilm.media do wersji 2026.02.09

Obsługa IPTV – realizowana jest za pomocą wtyczek zewnętrznych lub list M3U. Ze względu na duże rozbieżności w nazewnictwie oraz dowolność zapisu tytułów, nie wszystkie pozycje mogą być poprawnie odnajdywane. W przypadku wtyczek Stalker VOD Client oraz GIPTV po raz pierwszy korzystamy z ich wbudowanych wyszukiwarek. Wymaga to dalszych testów, a także dostępu do odpowiednich list, adresów MAC itp.

Przepisana część scraperów anime – sekcja anime jest wyjątkowo złożona ze względu na niejednolite nazewnictwo seriali, sezonów oraz ich kolejność, która na różnych stronach często znacząco odbiega od danych z TMDb. W porównaniu do wcześniejszej wersji, w niektórych przypadkach może być znajdowanych mniej wyników, jednak poprzednia implementacja często błędnie dopasowywała sezony i odcinki, fałszywie wskazując dostępność źródeł. Sekcja ta będzie systematycznie rozwijana — testerzy intensywnie dostarczają dużą liczbę przykładów, choć nie wszystko da się obsłużyć w 100%.

Poprawki wyszukiwania z EPG/skórek – usprawniono wychodzenie z trybu wyszukiwania oraz stronnicowanie wyników, co przekłada się na lepszą trafność i wygodę korzystania.

filmy.live strona czasem nie udostępnia materiałów bez zalogowania - po zalogowaniu wszystko działa.

Podziękowali: bkc2, martairafal, afrikolos
2
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Cześć. Taki drobny (mam nadzieję) problem. Przy wyszukiwaniu filmu Shelter pojawia się 'finalizowanie wyszukiwania' i nic dalej się nie dzieje (generalnie zwiecha, muszę ubić apkę). Testowane pod Androidem i Windows, nie mam poinstalowane dziwnych modów i skórek, wszystko domyślnie, poza kolorem tła Tongue Logi nie bardzo wchodzą w grę, gdyż po ubiciu programu nie ma ich zachowanych... Jest to jedyne wyszukiwanie, przy którym się na to natknąłem.

[Obrazek: vw17NVFl.jpeg]
1
Odpowiedz
(09-02-2026, 06:16 PM)bkc2 napisał(a): Cześć. Taki drobny (mam nadzieję) problem. Przy wyszukiwaniu filmu Shelter pojawia się 'finalizowanie wyszukiwania' i nic dalej się nie dzieje (generalnie zwiecha, muszę ubić apkę). Testowane pod Androidem i Windows, nie mam poinstalowane dziwnych modów i skórek, wszystko domyślnie, poza kolorem tła Tongue Logi nie bardzo wchodzą w grę, gdyż po ubiciu programu nie ma ich zachowanych... Jest to jedyne wyszukiwanie, przy którym się na to natknąłem.

Ciekawe, w konsoli mi znajduje. Pewnie się w końcu wyjaśni.
Czyściłeś cache źródeł?

[Obrazek: 20260209-192302-928x1262.png]
Odpowiedz
Za chwilę będzie fix w repo.
Kinoteka zmieniła troszkę strukturę strony i zaczęła podawać jakość jako 480p a nie SD - nie mieliśmy na to zabezpieczenia i sortowanie się zawieszało.
Dzięki wielkie @bkc2 za znalezienie błędu Smile

No hotfix w repo. Wersja 2026.02.09.1
Odpowiedz
Hej bo widziałem że jest dodany Iptv ten vod i niektórych rzeczy nie znajduje mogę jakoś pomóc albo podać początki filmów bo np mam 4KPL albo D+ (Disney) itp. te są multilang
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 1 gości