Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Witam. od jakiegoś czasu w filman.cc w przeglądarce wszystko chodzi poprawnie a w kodi wyświetla brak dostępnych źródeł szczególnie w voe ale zdarza się też w innych, czy ktoś ma coś podobnego czy można coś poradzić.
Odpowiedz
REKLAMA:

No będziemy zgadywać o jaki film/serial ci chodzi, czy też mamy sprawdzić wszystkie?
1 - podaj wersję FanFilm
2 - dane do logowania wpisałeś?
3 - podaj filmy/seriale które ci nie działają - ale nie na zasadzie tytuł odcinek, tylko linki bezpośrednie do strony filman.
4 - samo odtwarzanie już znalezionych źródeł ma niewiele wspólnego z FanFilm - tu bardziej resolver decyduje. Akurat w przypadku voe zmiany są dość częste
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
FanFilm 2026.02.11.0
dane do logowania wpisałem
Film FBI, Wewnętrzny wróg ,Salt i dziesiątki innych to co zdążyłem sprawdzić.
dodam ze VEEV działa nie zawodnie
Odpowiedz
Ale czekaj - mówisz że nie masz źródeł - a za chwilę piszesz że veev działa...
Czyli znajduje ci źródła - ale nie odtwarza:
ResolveURL: URLError Error - From: Voe Link: https://voe.sx/e/1lbpmrfui2nx: <urlopen error [Errno 11004] getaddrinfo failed>
2026-02-13 13:02:11.004 T:1248     info <general>: VideoPlayer::OpenFile: plugin://plugin.video.fanfilm/play/show/100080748/3/7

To wina resolvera - nie nasza - jak chcesz możesz zgłosić autoprowi resolvera By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. że link https://voe.sx/e/1lbpmrfui2nx daje błąd urlopen error [Errno 11004] getaddrinfo failed>
ale nawet jak to naprawi - to na krótką metę bo voe bardzo często zmienia serwery

To że przeglądarka odtwarza nie ma nic wspólnego z tym czy kodi potrafi to odtworzyć

BTW - salt z voe u mnie odpala
BTW 2 - Starting Kodi (22.0-ALPHA2 - to alpha - ma prawo wszystko nie działać. Sprawdź na wersji stabilnej - możliwe że resolver inaczej się tam zachowuje

Podziękowali: wbak1102
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
@Tomek U mnie na tej samej wersji FanFilm w Kodi 21,3 wszystko działa poprawnie, w tym źródła z VOE, mam wersje ResolveURL 5.1.192.

Sprawdzałem wszystkie tytuły, które wymienił @wbak1102

Podziękowali: wbak1102, Tomek
Odpowiedz
Sprawdzałem na stabilnej i to samo, nawet zrobiłem na całkiem świeżym kodi.
U mnie jest też ResolveURL 5.1.192 , cały czas chodziło OK jakieś 3-4 dni temu się popsuło.
Odpowiedz
REKLAMA:

No jak widać to nie my. @afrikolos - dzięki za test - ja dopiero wieczorem będę mógł.
Odpowiedz
@wbak1102 sprawdź, czy jakiś firewall/antywirus nie blokuje kodi albo spróbuj zmienić DNS na 1.1.1.1/8.8.8.8 możliwe, że twój dostawca internetu blokuje dostęp.
Odpowiedz
To sprawdziłem na samym początku.
A jednak antywirus blokował, używam go już z 10-lat i nigdy nie blokował.
Wszedłem na ich stronę  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  i nie blokuje antywirus tylko na filman.cc i zaluknij.cc.
Odpowiedz
Voe to główną domena ale odtwarzanie idzie z innych (jednej z kilkudziesięciu)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 1 gości