Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(12-02-2026, 08:49 AM)martairafal napisał(a): Części zauważyłem że serial Ołowiane dzięki u mnie FanFilm Beta nie wyszukuje żródel filman
[Obrazek: jx2o1sYl.png]
W kolejnej wersji

Podziękowali: martairafal, bkc2
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Wracając do Giptv to on nie ma aktualizacji filmów bo na telefonie aplikacje mam od tego dostawcy i tam pokazują jakie są nowe filmy i na FF nie było bo Giptv nie ma jakby w swoim pliku json nie ma. No jak wyczyściłem dane cashe to się pojawiło. Fajnie by było jakby to samo robiło np. co 24 godziny. Czy da się żeby FF to robił albo jakiś mod do tego Giptv? Czy nie da rady ?
Odpowiedz
Ff ma fallback jakby plik json w ogóle nie istniał ale możemy też sprawdzać aktualność tego pliku na podstawie mtime i co 24h pobierać jeśli trzeba (oczywiście do ustawienia indywidualnego w const) ale nie będziemy przerabiać czyjejś wtyczki. A faktycznie - przydałby się tam interwał aktualizacji w samej wtyczce.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Powoli niedzielne wydania stają się tradycją...

Wersja: 2026.02.15 - w repozytorium:
  • poprawa wyszukiwania wytwórni, słów kluczowych,
  • filman poprawa wyszukiwania, zmiany zasad porównywania,
  • iitv - usunięcie,
  • opcja sortowania dla źródeł IPTV,
  • IPTV: giptv aktualizowanie indeksu co 24h (dzięki uwadze @Cxxzsefc) - do ustawienia indywidualnego w const, fix w kolejnej wersji
  • okno wyszukiwania źródeł - pasek timeoutu źródeł,
  • poprawa wyszukiwania pobranych materiałów,
  • drobne fixy w scraperach,
  • niespodzianka - ale sza...

Podziękowali: martairafal
Odpowiedz
Dzień dobry czy wtyczka FF,ma jakąś preferowana skórę ,pytam bo na Artic Zephyr 2, podczas przewijania po filmach na dole ekranu jest komunikat, TheMoveDb Helper Błąd.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Nie, nie ma. Działa na każdej. Błędy tmdbhelper wynikają z innych rzeczy. Najlepiej mieć tmdbhelper zainstalowany z tego samego repo co skórka AZ2. Autor skórki pilnuje żeby wersja która tam jest nie sypała co chwilę błędami jak oryginał który jest polem eksperymentalnym juriala.
Odpowiedz
REKLAMA:

Jak coś popsuło się Giptv teraz bo teraz nie znajduje wgl. nic nie wiem dlaczego. Jak przyworcioem do starszej wersji to wyszukuje
Odpowiedz
Będzie fix. Umknęło mi kilka plików przed wrzutem.
1
Odpowiedz
Wersja 2026.02.15.1 w repozytorium
- fix giptv
- fix filman premium
- fix lang

Podziękowali: bkc2
Odpowiedz
Cześć, od jakiegoś czasu zacząłem testować FF Beta i czasami jak nie wiem na co mam ochotę lubię sprawdzić co jest w menu Dziś w TV i tu mamy do wyboru filmweb i onet, i mam kilka spostrzeżeń dotyczących tego podmenu:
- filmweb - 23-24 pozycje  na stronę na 7 stronach - posortowane według daty emisji,
- onet - 8-10 pozycji na stronę (ale też 4 lub 6) na 33 stronach, - posortowane jak się wydaje totalnie losowo
Może dało by się to trochę uporządkować, może zwiększyć ilość na stronę (wiem że tego nie lubicie) ale np w modzie od @tele jest tylko jedna strona (Dziś w TV) i np dziś 246 pozycji i wczytuję się poniżej 5 sekund to tyle samo co w Beta dla 10 czy 20 pozycji (nie czepiam się, pokazuję tylko że większa liczba też jest to funkcjonalna).
A i informacje o filmach są biedniejsze niż w innych miejscach - brak obsady, reżyser, gatunku itp. (pewnie zaciągane z innego źródła).
Oczywiście nie zachęcam do tego żeby cokolwiek usuwać, nich pozostaną dwa ale z większą ilością pozycji na stronę jeżeli możliwe. A dodatkowo proponuję zapożyczyć bardzo fajne sposoby sortowania z wspomnianego wyżej moda gdzie jest możliwość sortowania Dziś w TV po: Data (nadawania-po godzinach), Rok (produkcji), Ocena, Gatunek, Czas trwania, Tytuł - i naprawdę fajnie to działa (wiem że to inny mod, inny kod itd, ale fajne pomysły trzeba zapożyczać, myślę że @tele nie będzie miał nic przeciwko temu.
W Becie za to jest dodatkowo wczoraj, jutro, po jutrze - co też jest super pomysłem.
A no i seriale (dziś nadawane) gdzie jest 8 pozycji (to jak sadzę wersja alpha).

Podsumowując, wielkie dzięki za waszą pracę, bardzo dobra robota, wszystko wygląda coraz lepiej. Pozdrawiam.
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 17 gości