Cześć, od jakiegoś czasu zacząłem testować FF Beta i czasami jak nie wiem na co mam ochotę lubię sprawdzić co jest w menu Dziś w TV i tu mamy do wyboru filmweb i onet, i mam kilka spostrzeżeń dotyczących tego podmenu:
- filmweb - 23-24 pozycje na stronę na 7 stronach - posortowane według daty emisji,
- onet - 8-10 pozycji na stronę (ale też 4 lub 6) na 33 stronach, - posortowane jak się wydaje totalnie losowo
Może dało by się to trochę uporządkować, może zwiększyć ilość na stronę (wiem że tego nie lubicie) ale np w modzie od @
tele jest tylko jedna strona (Dziś w TV) i np dziś 246 pozycji i wczytuję się poniżej 5 sekund to tyle samo co w Beta dla 10 czy 20 pozycji (nie czepiam się, pokazuję tylko że większa liczba też jest to funkcjonalna).
A i informacje o filmach są biedniejsze niż w innych miejscach - brak obsady, reżyser, gatunku itp. (pewnie zaciągane z innego źródła).
Oczywiście nie zachęcam do tego żeby cokolwiek usuwać, nich pozostaną dwa ale z większą ilością pozycji na stronę jeżeli możliwe. A dodatkowo proponuję zapożyczyć bardzo fajne sposoby sortowania z wspomnianego wyżej moda gdzie jest możliwość sortowania Dziś w TV po: Data (nadawania-po godzinach), Rok (produkcji), Ocena, Gatunek, Czas trwania, Tytuł - i naprawdę fajnie to działa (wiem że to inny mod, inny kod itd, ale fajne pomysły trzeba zapożyczać, myślę że @
tele nie będzie miał nic przeciwko temu.
W Becie za to jest dodatkowo wczoraj, jutro, po jutrze - co też jest super pomysłem.
A no i seriale (dziś nadawane) gdzie jest 8 pozycji (to jak sadzę wersja alpha).
Podsumowując, wielkie dzięki za waszą pracę, bardzo dobra robota, wszystko wygląda coraz lepiej. Pozdrawiam.