Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(23-02-2026, 01:58 PM)Tomek napisał(a): Możesz mi pokazać zrzut ekranu w którym wybierasz odtwarzanie przez zewnętrzny player? Bo z tego co kojarzę w oknie źródeł nie ma opcji wybrania odtwarzania przez zewnętrzny player.
<playercorefactory>
        <players>
                <player name="VLC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
                        <filename>org.videolan.vlc</filename>
                        <hidexbmc>true</hidexbmc>
                        <playcountminimumtime>120</playcountminimumtime>
                </player>                
        </players>
        <rules action="prepend">
                <rule filetypes="mkv" player="VLC"/>
        </rules>
</playercorefactory>
Z tego co pamiętam mod od @tele odtwarzanie avi przez zewnętrzny player w FF działało.
Odpowiedz
REKLAMA:

dobra - rozumiem - nie na zasadzie wybierania playera zewnętrznego z CM tylko bezpośrednio. Sprawdzimy
Modyfikacja starej wersji wtyczki przez tele nie ma wiele wspólnego z obecnym FanFilmem. Jest inny kod, inne metody.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Będzie fix.

Podziękowali: servisco2
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
(23-02-2026, 02:03 PM)tele napisał(a): Znam problem. Nie ma idealnego rozwiązania. Ale jak będę w domu to pokażę jaki sposób zrobiłem obejście w swojej wersji FanFilm.
jeden warunek + jeden checkout i po problemie. Wszystko natywnie przez kodi. W kolejnej wersji będzie.
1
Odpowiedz
(19-01-2026, 04:15 PM)afrikolos napisał(a): Slyguy ukrywa możliwość zmiany jakości wideo dla osób, które go nie wspierają. domyślnie praktycznie wszędzie wtyczki są ustawione na 720p.

Jest jednak na to sposób:
Ustawienia →→ Dodatki →→ Moje dodatki →→ Wtyczki strumieniowe →→ InputStream Adaptive →→ Konfiguruj →→ Tryb wyboru strumienia — ustawiamy na „Pytaj o Jakość"
Nie do końca. Rozdzielczość zależy od poziomu Widevine i HDCP oraz ustawień  ISA. Można zyskać natomiast profile z kodekiem H.265 nawet dla SD i HD i niezależną opcję wyboru jakości. Fanfilm nie ma nic do rzeczy.
Odpowiedz
Wersja: 2026.03.01 - w repozytorium:
-- scrapery --
  • nowy scraper netmirror - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - ze względu na ograniczenia ISA - tylko dla kodi 22. Skraper dostępny w Serwisy źródeł EN - często trafia także polskie ścieżki językowe bądź napisy. Należy włączyć wyszukiwanie źródeł PL i EN w opcjach.
  • scraper wizja.cc- ze względu na ograniczenia ISA - tylko dla kodi 22 (scraper od kilku tygodni we wtyczce - ale nie pisaliśmy o nim),
  • fix obsługi player.pl w external,
  • precyzyjniejsze dobieranie wyników w external,
  • fix w shinden, animezone, frixysubs, docchi,
-- core --
  • poprawa współpracy z odtwarzaczami zewnętrznymi (natywnie - na chwilę obecną tylko część konfiguracji - zbieramy więcej danych)
  • nowości VOD z filmach i serialach (z wykorzystaniem JustWatch). Pozwala na wylistowanie ostatnio dodanych do serwisów internetowych - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
  • poprawa mniejszych błędów
-- GUI --
  • opcja ukrywania filmów avi (*.avi),

Podziękowali: servisco2, wbak1102, martairafal, afrikolos
3
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Player external pokazuje w wynikach wyszukania pozycje na liście vod, które można wypożyczyć. Czy tak ma być ? bo amazon tylko te co są w pakiecie.
Odpowiedz
(01-03-2026, 08:18 PM)servisco2 napisał(a): Player external pokazuje w wynikach wyszukania pozycje na liście vod,  które można wypożyczyć. Czy tak ma być ? bo amazon tylko te co są w pakiecie.

Trochę zgaduję, ale JustWatch zwraca, że materiał jest w Playerze a FF nie ma jak zweryfikować jaki w jakim planie ani jaki plan jest aktywny, bo to w końcu zewnętrzna wtyczka.
Odpowiedz
Przyjrzę się. Ale chyba w playerze API nie zwraca nam info odpowiedniego, albo często zwraca błędnie. Nie jest to idealne niestety, ale tak niszowe serwisy jak TVN są tam traktowane po macoszemu. Dobrze że cokolwiek dają...
Odpowiedz
(01-03-2026, 08:18 PM)servisco2 napisał(a): Player external pokazuje w wynikach wyszukania pozycje na liście vod, które można wypożyczyć. Czy tak ma być ? bo amazon tylko te co są w pakiecie.

Możesz mi podać konkretny przykład?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości