Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
war machine, skażenie, 90 minut do wolności.
Odpowiedz
REKLAMA:

Obecnie czas odpowiedzi serwera to ponad 30 sekund na jedno zapytanie - timeout w scraperze jest na sztywno ustawiony na 10 sekund - możemy go wyłączyć - ale wtedy będzie wisiał w tle i kolejne szukania może nie trafiać.
Zobacz sobie ile trwa wyszukiwanie na stronie dla "war machine". Za pierwszym razem około 30 sekund, za chwile 5, potem znowu 40 - zależy jak trafisz:
33 sekundy na samo wyszukiwanie war machine. Time to first byte = 32.94s — serwer przetwarzał zapytanie przez ~33s zanim odesłał cokolwiek. To jest problem po stronie serwera xt7, nie klienta. 
Ale oczywiście - sprawdzimy dokładnie wszystko ponownie.

będzie fix? Nie wiem czy się uda - pewne zależności nam wychodzą - ale bez efektów globalnych.

Podziękowali: servisco2
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
@wbak1102 - twoje zgłoszenie zostało przyjęte - z wiadomych przyczyn poleciało w niebyt.

Podziękowali: wbak1102
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Tb7 zgłosiłem problem i dostałem odpowiedź, że naprawione.
Odpowiedz
(17-03-2026, 03:10 PM)servisco2 napisał(a): Tb7 zgłosiłem problem i dostałem odpowiedź, że naprawione.
Tak, też zgłaszaliśmy i też mamy to info. Ale nie zmienia to faktu że w weekendy jest tam tragedia.
Odpowiedz
Witam. Jeszcze nie przebrnąłem przez cały wątek i nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale mam pytanie co do zewnętrznych źródeł. Czy można dodać Canal+ VOD?
Odpowiedz
REKLAMA:

Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości ponieważ nie ma działającego dodatku dla kodi dla Canal+. Samo scrapowanie i przeszukiwanie strony canal+ nie wchodzi na chwilę obecną w grę, brak jest możliwości sprawnego pominięcia zabezpieczeń canal+ przy logowaniu.
Odpowiedz
@Kamilmail
wywaliłem twój post - to wątek dotyczący FanFilm a nie HBO.
1
Odpowiedz
(18-03-2026, 10:39 AM)Tomek napisał(a): Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości ponieważ nie ma działającego dodatku dla kodi dla Canal+. Samo scrapowanie i przeszukiwanie strony canal+ nie wchodzi na chwilę obecną w grę, brak jest możliwości sprawnego pominięcia zabezpieczeń canal+ przy logowaniu.
Dzięki za szybką odpowiedź.

Zauważyłem natomiast następny problem. Przeszedłem na tą wersję FanFilm ze starej 2023. Ucieszyłem się jak zobaczyłem funkcję "W trakcie oglądania", ze względu że mam dużo instalacji Kodi na różnych urządzeniach (smartfon, tablet, chomecast, MI TV Stick i box od Play) i miałem nadzieję, że w końcu będę mógł kontynuować oglądanie na dowolnym urządzeniu. Na początku podczas aktualizacji FanFilm na poszczególnych urządzeniach i pierwszych synchronizacjach z Trakt wszystko wydawało się działać jak najlepiej. Teraz natomiast zauważyłem, że stany rozjeżdżają się. Np film X odpaliłem na smartfonie i obejrzałem np 10%, to na innych urządzeniach tego wpisu brak. Natomiast na innych mam film Y, który na początku wydawał się dobrze synchronizowany, po czym na TV boxie Play obejżałem go do 83%, a na pozostałych urządzeniach (poza smartfonem gdzie go w ogóle nie ma), progres zatrzymał się na 50% (czyli etapie poprzednim). Na smatrfonie próbowałem czyścić cache aplikacji, oraz cache w samym FF. Dodatkowo klikałem w synchronizację Trakt w wustawieniach FF i nic. Przesłął bym logi, ale nie wiem które użądzenie zawodzi (a może wszystkie). Sprawdził bym też jaki jest stan zapisany na samym Trakt, ale po zmianie UI na v3 brakuje tam połowy funkcionalności i nie widzę tam stanu oglądania danej produkcji. Jeśli to co napisałem jest zbyt ogólnikowe aby coś wywnioskować, to postaram się o jakiś konkretniejszy przykład jak znajdę chwilę czasu. Tak jak pisałem wcześniej, jeszcze nie doczytałem wątku do końca, więc może już ktoś zgłaszał taki bug.
Odpowiedz
Dzięki - przyjęte - przyjrzymy się dokładniej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 17 gości