Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(19-03-2026, 07:41 AM)seba1x1 napisał(a): Zauważyłem natomiast następny problem. Przeszedłem na tą wersję FanFilm ze starej 2023. Ucieszyłem się jak zobaczyłem funkcję "W trakcie oglądania", ze względu że mam dużo instalacji Kodi na różnych urządzeniach (smartfon, tablet, chomecast, MI TV Stick i box od Play) i miałem nadzieję, że w końcu będę mógł kontynuować oglądanie na dowolnym urządzeniu. Na początku podczas aktualizacji FanFilm na poszczególnych urządzeniach i pierwszych synchronizacjach z Trakt wszystko wydawało się działać jak najlepiej. Teraz natomiast zauważyłem, że stany rozjeżdżają się. Np film X odpaliłem na smartfonie i obejrzałem np 10%, to na innych urządzeniach tego wpisu brak. Natomiast na innych mam film Y, który na początku wydawał się dobrze synchronizowany, po czym na TV boxie Play obejżałem go do 83%, a na pozostałych urządzeniach (poza smartfonem gdzie go w ogóle nie ma), progres zatrzymał się na 50% (czyli etapie poprzednim). Na smatrfonie próbowałem czyścić cache aplikacji, oraz cache w samym FF. Dodatkowo klikałem w synchronizację Trakt w wustawieniach FF i nic. Przesłął bym logi, ale nie wiem które użądzenie zawodzi (a może wszystkie). Sprawdził bym też jaki jest stan zapisany na samym Trakt, ale po zmianie UI na v3 brakuje tam połowy funkcionalności i nie widzę tam stanu oglądania danej produkcji. Jeśli to co napisałem jest zbyt ogólnikowe aby coś wywnioskować, to postaram się o jakiś konkretniejszy przykład jak znajdę chwilę czasu. Tak jak pisałem wcześniej, jeszcze nie doczytałem wątku do końca, więc może już ktoś zgłaszał taki bug.

Wielce intrygujące. Możesz rzucić więcej danych?
1. Czy wszystkie Twoje urządzenia to Kodi z FF?
2. Czy masz jakiś normalny system (np. Linux)? Wtedy można by odpalać z cli komendy do odczytu Trakt.
3. Czy możesz włączyć logi programisty (w FF) na urządzeniu, na którym obejrzałeś film czy odcinek i przesłać je po zakończeniu oglądania?

To na początek dałoby nam obraz czy oglądanie ustawia w Trakt.
Jeśli tak, to wtedy będziemy patrzeć na pozostałe (czytające postęp).

Przypominam, że synchronizacja trakt jest co jakiś czas. No ale wymuszenie synchronizacji powinno być od ręki (sam proces chwilę trwa, trzeba też wejść jeszcze raz w folder aby się progress nowy wyświetlił)
Odpowiedz
REKLAMA:

Cytat:2. Czy masz jakiś normalny system (np. Linux)? Wtedy można by odpalać z cli komendy do odczytu Trakt.
[Obrazek: 4611bf0c3c9a5f3445d55f09dd45734e.gif]
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Gdzie mogę znaleźć aktualny Fanfilm do wgrania?
Odpowiedz
W pierwszym poście? Specjalnie go tam ukryliśmy żeby czasem nikt nie trafił.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Dzięki, w ogóle nie pomyślałem o tym że może być na 1 stronie, jak wgrywałem na innym urządzeniu to był w dalszych psotach. Ktoś może teraz powiedzieć dlaczego nie wyszukuje mi w ogóle źródeł z filmana mimo że wpisałem login i hasło i wcześniej wyszukiwało, do tego nie wykazuje niektórych polskich programów a w zagranicznych jest mało źródeł?
Odpowiedz
Tyle konkretów że nie wiem od czego zacząć...
Na czym ci wcześniej szukało?
Jakich polskich programów. Jakich zagranicznych?
Filman ma pewne ograniczenia nałożone w ostatnim czasie i w niektórych sytuacjach może odcinać wyszukiwanie, bądź korzystanie z strony.
Odpowiedz
REKLAMA:

Wcześniej miałem podłączonego boxa a teraz mam bezpośrednio tv z kodi. Filmana praktycznie w ogóle źródeł nie wyszukuje, a np z polskich to nie wyszukuje w ogóle nowych odcinków takich programów jak np Hotel Paradise.
Odpowiedz
Ale mnie nie obchodzi co miałeś wcześniej w sensie sprzętu i czy podłączony był w kuchni czy w pokoju - tylko w kontekście wersji i logów...
Filman wyszukuje wszystko co jest prawidłowo opisane. Natomiast - mogłeś trafić na ograniczenia które filman nałożył, w związku z nadmiernymi obciążeniami ich serwerów (niektóre konkurencyjne wtyczki i programy potrafią pytać po kilka razy o jeden film/serial co obciąża ich serwery przez co nałożyli ograniczenia na użytkowników)
[Obrazek: BRl5f8xl.png]
Szuka normalnie - zatem nie ma logów niema problemu.

Co do zaś Hotel Paradise - podaj dokładnie o który chodzi - bo tego syfu widze pełno w fanfilm - i nie zamierzam sprawdzać o który ci chodzi[Obrazek: pgn8Hd4l.png]
(najlepiej link do tmdb)

BTW - tego typu produkcje są bardzo słabo opisane w tmdb - nie ma szans żeby je znaleźć...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - podejrzewam że chodzi o polską wersję... nie ma odcinków na tmdb więc nie ma jak ich wyszukać

Na niektóre - normalne - będzie fix. Na produkcje tak genialne jak twój przykład nie - do czasu aż ktoś nie poświęci swego czasu na uzupełnienie na tmdb

Poświęciłem całe 10 minut na przejrzenie co to w ogóle za program (bo to nie film ani nie serial, więc leży poza głównym celem działania Fanfilm) i dochodzę do wniosku że bardzo dobrze że nie znajduje. Jak to ktoś już powiedział na tym forum: i dzięki Bogu
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
Cześć. Mam problem z napisami do seriali. Używam dodatku a4ksubtitles i do filmu działa bezproblemowo, natomiast do seriali po zadaniu wyszukiwania zwracana jest poniższa odpowiedź:
[Obrazek: S4dEyihl.png].
W załączeniu logi:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Pozdrawiam.
1
Odpowiedz
Dzięki za zgłoszenie. Będzie fix.
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 1 gości