Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Ale FanFilm nie ma obsługi kont płatnych TVP. Więc nie ma możliwości żeby ci odpalił.
Część materiałów z TVP VOD ma jak widzę zmieniony system pozyskiwania licencji - K21 tego nie obsłuży tak łatwo, K22 - obsługuje bez najmniejszych problemów. I ta genialna produkcja działa na K22 bez problemów.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Dzięki za przywrócenie wyszukiwania napisów do seriali poprzez a4kSubtitles. W temacie napisów do seriali mam ostatnie pytanie, otóż dodatek a4kSubtitles wyświetla wyniki wyszukania z bazy OpenSubtitles.com natomiast wyszukując osobno, tylko poprzez dodatek OpenSubtitles.com po zadaniu wyszukania napisów, dodatek OpenSubtitles.com nie wyświetla żadnych wyników. Gdzie jest haczyk?
W załączeniu logi:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
Przyjrzymy się.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
@szwejk - dla filmów opensubtitles (odrębna wtyczka) mi działa. Dla seriali szukam rozwiązania.

Podziękowali: szwejk
Odpowiedz
A4K Subtitles działa w oparciu o IMDB ID (nie interesuje jej tytuł czy nazwa pliku), a wtyczka OpenSubtitles.com bazuje na nazwie serii lub firmu (z IMDB).
1
Odpowiedz
Tak - pracujemy nad tym Smile właśnie do tego doszedłem...

Problemem jest to że dla seriali łapie tytuł - i ten musi być angielski - a my dajemy do playera polski - żeby w OSD i w innych miejscach było prawidłowo i tu mamy wybór:
- zgłosić do twórców wtyczki 1 poprawkę na szybko (zrobione) lub bardziej poprawne rozwiązanie (zrobione) - jak zaakceptują to będzie fajnie
- szukać obejścia u nas (mamy przygotowane - ale to dirty hack - wolimy żeby fix poszedł u źródła globalnie)
- olać i zalecać a4subtitles (w sumie też zrobione)
Odpowiedz
REKLAMA:

(19-03-2026, 09:47 AM)rysson napisał(a):
(19-03-2026, 07:41 AM)seba1x1 napisał(a): Zauważyłem natomiast następny problem. Przeszedłem na tą wersję FanFilm ze starej 2023. Ucieszyłem się jak zobaczyłem funkcję "W trakcie oglądania", ze względu że mam dużo instalacji Kodi na różnych urządzeniach (smartfon, tablet, chomecast, MI TV Stick i box od Play) i miałem nadzieję, że w końcu będę mógł kontynuować oglądanie na dowolnym urządzeniu. Na początku podczas aktualizacji FanFilm na poszczególnych urządzeniach i pierwszych synchronizacjach z Trakt wszystko wydawało się działać jak najlepiej. Teraz natomiast zauważyłem, że stany rozjeżdżają się. Np film X odpaliłem na smartfonie i obejrzałem np 10%, to na innych urządzeniach tego wpisu brak. Natomiast na innych mam film Y, który na początku wydawał się dobrze synchronizowany, po czym na TV boxie Play obejżałem go do 83%, a na pozostałych urządzeniach (poza smartfonem gdzie go w ogóle nie ma), progres zatrzymał się na 50% (czyli etapie poprzednim). Na smatrfonie próbowałem czyścić cache aplikacji, oraz cache w samym FF. Dodatkowo klikałem w synchronizację Trakt w wustawieniach FF i nic. Przesłął bym logi, ale nie wiem które użądzenie zawodzi (a może wszystkie). Sprawdził bym też jaki jest stan zapisany na samym Trakt, ale po zmianie UI na v3 brakuje tam połowy funkcionalności i nie widzę tam stanu oglądania danej produkcji. Jeśli to co napisałem jest zbyt ogólnikowe aby coś wywnioskować, to postaram się o jakiś konkretniejszy przykład jak znajdę chwilę czasu. Tak jak pisałem wcześniej, jeszcze nie doczytałem wątku do końca, więc może już ktoś zgłaszał taki bug.

Wielce intrygujące. Możesz rzucić więcej danych?
1. Czy wszystkie Twoje urządzenia to Kodi z FF?
2. Czy masz jakiś normalny system (np. Linux)? Wtedy można by odpalać z cli komendy do odczytu Trakt.
3. Czy możesz włączyć logi programisty (w FF) na urządzeniu, na którym obejrzałeś film czy odcinek i przesłać je po zakończeniu oglądania?

To na początek dałoby nam obraz czy oglądanie ustawia w Trakt.
Jeśli tak, to wtedy będziemy patrzeć na pozostałe (czytające postęp).

Przypominam, że synchronizacja trakt jest co jakiś czas. No ale wymuszenie synchronizacji powinno być od ręki (sam proces chwilę trwa, trzeba też wejść jeszcze raz w folder aby się progress nowy wyświetlił)
Sorry, że dopiero teraz odpisuję, ale ostatnio mało czasu.
1. Tak, wszystko to Kodi z FanFilm
2. Niestety, wszystkie urządzenia to albo Windows 11, albo Android (Google TV na przystawkach i Android 16 na smartfonie)
3. Jak tylko będę miał chwilę to włączę i coś podeślę.
Odpowiedz
Wink 
(23-03-2026, 08:46 PM)Tomek napisał(a): @szwejk - dla filmów opensubtitles (odrębna wtyczka) mi działa. Dla seriali szukam rozwiązania.
Dokładnie mam tak samo.
Odpowiedz
No to odpowiedź masz powyżej. Zgłosiliśmy twórcom wtyczki 2 rozwiązania. Jak się uda, to będzie.

HotFix - wersja 2026.03.23.1 w repo:
Changelog:
-- scrapery --
  • fix obsługi plików na koncie tb7/xt7
-- core --
  • fix ukrywania AVI

Podziękowali: servisco2
1
Odpowiedz
Cześć, w serialu Gra o tron np. 2x06 - ale w innych odcinkach także, nie znajduje źródeł z filmyonline.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 17 gości