Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Ale ty się mnie nie pytaj czy jest dobrze - to ty robisz tego moda - ja ci tylko zwróciłem uwagę że dość mocno nadużywasz requestów do serwera co może prowadzić do blokad, co odbije się na innych użytkownikach.
Modując wtyczkę musisz zrozumieć że owszem dostaniesz 1 źródło więcej - ale możesz doprowadzić do blokady serwerów. Ja nie zamierzam po raz n-ty odkręcać sytuacji z rapideo/xt7 bo któryś z modów nadmiernie zarzuca serwery zapytaniami.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Zmniejszyłem liczbę zapytań wysyłanych do serwerów xt7.pl i tb7.pl. Usunąłem zbędne zapytania HEAD które były wykonywane przy każdym odtwarzaniu — to bezpośrednio zmniejsza obciążenie ich serwerów. Dodatkowo potwierdziłem że throttle 200ms i cache 5-minutowy działają poprawnie, co sprawia że przy wyszukiwaniu tego samego tytułu wtyczka nie bombarduje ich serwera powtarzającymi się zapytaniami.
Naprawiono również stabilność odtwarzania plików z konta na hoście TwojPlik/plik.to — pliki posiadane na koncie można teraz odtwarzać wielokrotnie bez żadnych problemów, zarówno od początku jak i wznawiając z zapamiętanej pozycji, przez cały okres ważności linku.
Efekt końcowy: mniej ruchu do xt7/tb7, mniejsze ryzyko blokady, i stabilne odtwarzanie plików z konta.

Jutro zrobię upload ps także dodałem licznik zapytań do serwerów w logach wszystko będzie ale po testach w xt7 tb7 wychodzi dobrze
1
Odpowiedz
Dzisiaj zrobię upload dodany nowy parametr do czarnej listy działa tylko na hosty Premium analiza deklarowanej rozdzielczości może odpaść dużo linków przykład [Obrazek: Npfu6fRl.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
Bo dużo materiałów, szczególnie filmów, ma proporcje kinowe, a nie telewizyjne, przez co w domowych telewizorach pojawiają się czarne pasy na górze i dole ekranu. I zawsze wysokość pionowa w takim wypadku będzie mniejsza niż maksymalna.

Film o wysokości 804 pikseli (najczęściej w formacie 1920x804 lub podobnym, np. 2.39:1 / 2.35:1) jest zaliczany do standardu Full HD (1080p), mimo że w pionie ma mniej niż 1080 linii.

Tak naprawdę , to moim zdaniem powinno się określać "rozdzielczość" w poziomie (z uwagi na powyższe ), ale z jakiegoś powodu (podejrzewam że chodzi o porównanie do dawnej telewizji analogowej, gdzie określało się ilość linii poziomych ) "przyjęło" się, że tylko podają maksymalną pionową dla danego standardu (np. dla FullHD jest to 1080).

W niektórych ripach czarne pasy mogą być "hardkodowane", i wtedy odtwarzacz pokaże maksymalną rozdzielczość 1920x1080, ale efekt wizualny będzie ten sam. Ja wolę materiały bez zakodowanych czarnych pasów, bo łatwiej można je zoomowac - w Kodi skrót Z na klawiaturze, ale można sobie też przypisać skrót tej funkcji do przycisków pilota od TV.

Także to co zrobiłeś w tym przypadku, to bez sensu.
Włącza się film, odlicza się transfer z konta, ale ty zatrzymujesz odtwarzanie bo niby za mała ilość linii w pionie; odpalasz więc kolejne źródło, które ma to samo , chyba że ktoś czarne pasy wkodowal do rip-a, to wtedy oglądasz, choć efekt wizualny ten sam. Ale transfer już stracony. A co jeśli w ogóle nie trafisz na wkodowane pasy? W ogóle nie obejrzysz sobie tego filmu.
Wszystko co powyżej 720 kwalifikuje się już do FullHD (do 1080 oczywiście, bo dalej to 2K no a potem 4K).
Tak to jest jak się robi coś bez zgłębienia tematu. AI nie zawsze dobrze podpowiada.
1
Odpowiedz
Zrobiłem aktualizację można zaktualizować w kodi wtyczkę wyszukaj aktualizacje z oznaczeniem 2.0.95 bo jeszcze coś tam poprawiłem wszystko opisane w zakładzie Co nowego

Dla użytkowników Windows już nie ma tego komunikatu podczas aktualizacji właśnie poprawiłem to w wersji 2.0.95

1
Odpowiedz
Robię testy z wyszukiwaniem ai
Dodane mam popularne modele gpt, claude, groq, itp płatne i darmowe
Testuje na API open ai na modelu 4o bo to aktualny najnowszy model API
Na razie robię testy jeszcze są drobne błędy w prompcie dla ai w pliku [Obrazek: oszSd3El.jpeg][Obrazek: WsvC3mll.jpeg]

[Obrazek: f5pVq02l.jpeg].
Poprawiłem skuteczność
A jeśli chodzi o ceny API to nie są duże koszty np gpt

Podziękowali: arkady1964, r_w@interia.pl
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Testy testowałem cały dzień klucz Gemini darmowe zrobiłem ok 50 wyszukań nie dobiłem do limitu
Tylko czasami widzę że openai płatne jest skuteczniejszy ale Gemini też sobie radzi
Openai Gemini, API Google korzystają z wyszukiwania internetowego .
Klucze są bezpieczne brak w logach kodi .
Muszę jeszcze przeprowadzić kilka audytów w kierunku bezpieczeństwa kluczy
Dodałem też import kluczy z pamięci urządzenia kopiuj wklej w pliku txt.
Czyli normalnie piszemy własnymi słowami co pamiętamy z filmu lub serialu ai ma znaleźć tytułu
Odpowiedz
Testuje ale dzisiaj Gemini API darmowe jest przeciążone i tak to jest z darmowymi. Ale można sobie kupić tokeny do Gemini i będzie działać.Dodałem opcje wyboru modelu w Gemini i open ai testowałem na słabszym gpt 4o mini
Ai miało znaleźć mi stary serial z lat 70 udało mu się po 4 razie gdzie zadałem te same pytanie opis serialu na gpt 4o czyli lepszy znalazł za pierwszym razem dodałem do czatu licznik tokenów
Odpowiedz
Może w sobotę zrobię aktualizacje z wyszukiwaniem ai
Najważniejsze
Klucze API
Openai używa oficjalniego web search
Gemini też używa web search
Claude też ale w zależności od modelu

Jednak darmowe Gemini ma limit i czasami nie działa lepiej posiadać klucz płatny

To jest najbardziej skuteczne bo te providenty mają prawdziwy mechanizm wyszukiwania wyniki praktycznie za pierwszym razem są zgodne.

Jeśli chodzi o grow/mistral/cohere nie zawierają web search one tylko zgadują z treningu modelu czasem trafia
Jeśli chcemy używać tych trzeba skonfigurować Google CSE+ CX W wtedy działają z prawdziwym web search
Najważniejsze wyszukiwanie nie skrobie stron nie pobiera html wszystko wg zasad ilości zapytań nie bombardują z zapytaniami.
Po audytach providenty które mają web search są najskuteczniejsze

Podziękowali: r_w@interia.pl
Odpowiedz
Jednak po rozmowie z codex usunę groq,mistral,cohere bo te providenty nie mają web search a żeby miały to trzeba skonfigurować Google CSE i wtedy lecą dwa limity od Googla i np od groq.

Po testach nawet jak robię długie opisy też można pisać z błędami ai i tak znajdzie

Np znajdź mi tytułu starego serialu z roku ok 60/70 lata gdzie aktor był dedektywam wiem tylko że ten aktor grał w filmach z Bondem znajdź mi ten stary serial
Po testach
Openai i Gemini znajduje od razu Claude nie testowałem ale też ma web search. Reszta tylko zgaduje czasem zgadną ale długo się pisze bo ai pyta o więcej informacji

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości