Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(19-05-2026, 07:00 PM)Tomek napisał(a): Zaczęło działać bo zrestarowałeś kodi - i się serwer przeładował. Samo przeinstalowanie FF nie da za wiele bo proces siedzi w tle.
Co do ekino - jest to lekko mylące ale ciężkie do naprawy. Skrypt od ciasteczek wykrywa sam z której domeny wysyłałeś i zapisuje w ogólny setting w ustawieniach, gdzie nie ma rozróżnienia na to czy to ekino-tv.pl czy ekino.ws - to jest zapisywane w ustawieniach w Host
[Obrazek: SXcN72yl.png]

Skrypt serwera (czyli to co widzisz w przeglądarce)  odczytuje tylko settingi Kodi (ale pokazuje obie strony) - zapiszę i gdzieś to ogarniemy kiedyś).
Dokładnie to samo jest z netmirror - jesteśmy przygotowani na obie domeny które w tym miesiącu działają.

Natomiast na chwilę obecną do korzystania z ekino nie są potrzebne ciasteczka - to zabezpieczenie bo próbowali jakieś 203 tygodnie temu to wprowadzić. Na razie trzymamy jakby temat powrócił.

Filman - wysyła prawidłowo ciasteczka - pod warunkiem że się zalogowałeś - jeśli nie - prześlij mi na PW logi, z włączonymi logami programisty (zakładka konserwacja w ustawieniach) - oczywiście po wysłaniu ciasteczek. Natomiast - przy korzystaniu z współdzielonych kont serwis filman może odrzucać wysłanie ciasteczek.

Ale ja wcześniej też restartowłałem kodi cały czas....Nawet restartowałem boxa... po aktualizacji do tej bety....I nie działało...Czyściłem też cały czas wszystkie dane przeglądarki... Dopiero po jakimś czasie samo zaczęło działać...Tak, filman teraz prawidłowo przesłał ciasteczka.
Odpowiedz
REKLAMA:

Coś losowego u ciebie. Bez logów nie wyłapiemy.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(14-05-2026, 06:17 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Z tym, że teraz FF w ogóle wywala, za każdym razem, błąd przy wyszukiwaniu jakiegokolwiek źródła:
[Obrazek: bsKCsHAl.png]
Odpowiedz
Zaktualizuj do wersji beta. Tam wprowadziliśmy poprawkę na datetime z którym masz problem.
No chyba że poczekasz bo jutro beta powinna trafić do repozytorium stable.
BTW. To jest jeden z tych przypadków które kochamy w kodi. Windows+ k21 z pythonem 3.8 na który w kółko musimy robić obejścia... Z ISA nie aktualizowanym od roku przez co wiele scraperów nie ma szans zadziałać... A k22 wciąż w Alpha.... I końca nie widać.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
W repozytorium stable wersja 2026.05.17.1:
--scrapery--
  • fix cda premium
  • fix cda
  • fix netmirror - lepsze wykrywanie seriali
  • nowe scraper EN: DahmerMovies, MultiVid, VidEasy
  • fix rapideo/nopremium/twojlimit
  • ogólne poprawki w scraperach
--core--
  • fix IMDb
  • fix wykrywania bazy danych
  • fix zakładki hasła serwera
  • fix datetime
1
Odpowiedz
(14-05-2026, 06:17 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. 
w zasadzie wyszukuje mi trzy źródła, ale już nie ma po aktualizacji błędu FF:
[Obrazek: Qys82pal.png]

PS jest błąd logowania do TB7, ale widzę, że ogólnie TB7 nie działa przez przeglądarkę.
I zaluknij też leży.
Odpowiedz
REKLAMA:

Zaluknij - zablokowane przez CF:

2026-05-20 21:22:02.967 T:28140    info <general>: [FanFilm][sources\pl\zaluknijcc.py:248][source._search] unexpected status code: 403
2026-05-20 21:22:02.968 T:28140    info <general>: [FanFilm][sources\pl\zaluknijcc.py:250][source._search] likely Cloudflare challenge active
wymaga ciasteczek żeby działało

- tb7 - działa przez przeglądarkę - właśnie oglądam to coś u ciebie - nie loguje cię.
z cda - znajduje ci 4 źródła:

2026-05-20 21:22:06.183 T:26844    info <general>: [FanFilm][sources\pl\cda.py:297][source.sources] sources: 4
ogólnie z wszystkich 24:

2026-05-20 21:22:07.948 T:27460    info <general>: [FanFilm][ff\sources.py:971][sources._get_sources] [SOURCES] Completed: found 12 sources (24 / 24 providers) in 5.3s

Więc jakiś filtr ci je ukrywa (FF - ustawienia - wyszukiwania źródeł) - zacząłbym od jakości - na cda są tylko w SD
Odpowiedz
(20-05-2026, 08:00 PM)Tomek napisał(a): Zaluknij - zablokowane przez CF:
2026-05-20 21:22:02.967 T:28140    info <general>: [FanFilm][sources\pl\zaluknijcc.py:248][source._search] unexpected status code: 403
2026-05-20 21:22:02.968 T:28140    info <general>: [FanFilm][sources\pl\zaluknijcc.py:250][source._search] likely Cloudflare challenge active

wymaga ciasteczek żeby działało

- tb7 - działa przez przeglądarkę - właśnie oglądam to coś u ciebie - nie loguje cię.
z cda - znajduje ci 4 źródła:
2026-05-20 21:22:06.183 T:26844    info <general>: [FanFilm][sources\pl\cda.py:297][source.sources] sources: 4

ogólnie z wszystkich 24:
2026-05-20 21:22:07.948 T:27460    info <general>: [FanFilm][ff\sources.py:971][sources._get_sources] [SOURCES] Completed: found 12 sources (24 / 24 providers) in 5.3s

Więc jakiś filtr ci je ukrywa (FF - ustawienia - wyszukiwania źródeł) - zacząłbym od jakości - na cda są tylko w SD

Wszystko jasne, TB blokował polski serwer na VPN-ie, na Słowacji działa.
Zaluknij na odwrót, słowacje blokuje na PL działa.
CDA - miałem minimalną jakość 720, źródła są 480.

W zasadzie problem rozwiązany, dzięki za pomoc.
Odpowiedz
No kwestia vpn to zupełnie inna bajka. Tego nie ogarniemy.
Cieszę się że problemy rozwiązane a przy okazji twoich logów rozwiązaliśmy kilka innych.
Dzięki!
Odpowiedz
Już dawno zauważyłem, że serwisy często blokują serwery VPN i pierwsze co robię jak coś nie działa, to sprawdzam czy to nie kwestia bana na serwer VPN.
Tu się złożyło kilka problemów, ale naprowadziłeś mnie na właściwy trop.

Była gdzieś taka opcja: "pokazuj odrzucone źródła" i zawsze jak coś nie przeszło przez filtr to miałem pod spodem jasną informację, że coś jeszcze jest i moglem to przeglądnąć, teraz zdałem sobie sprawę, że przy którejś z aktualizacji przestało mi pokazywać odrzucone źródła, teraz przeglądam opcje i nie za bardzo mogę znaleźć.

Widzę też, że udało się to zrobić, że jak źródło nie działa to nie wyrzuca piętro wyżej tylko mogę inicjować kolejne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 85 gości