Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koniec Real Debrid, co dalej?
zebrane informacje dotyczące serwisu real-debrid: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

nie korzystałem te kilkanaśćie dni temu to nie mam porównania, aktualnie wydaje się, że mi wszystko działa i odpala po staremu, jedyne co widzę to lagi przy 4k (ale sprawdzałem tylko na jednym serialu, który wcześniej oglądałem w 4k)
Odpowiedz
(24-05-2026, 04:33 PM)wyborca napisał(a): nie korzystałem te kilkanaśćie dni temu to nie mam porównania, aktualnie wydaje się, że mi wszystko działa i odpala po staremu, jedyne co widzę to lagi przy 4k (ale sprawdzałem tylko na jednym serialu, który wcześniej oglądałem w 4k)

Niektórzy autorzy wtyczek usunęli widoczność źródeł ze zbanowanymi słowami kluczowymi jak m.in. "web-dl", które posiada większość torrentów związanych z filmami i serialami pobranymi z serwisów vod. Problem napotkasz, gdy będziesz chciał obejrzeć jakąś nowość, która nie została wydana na bluray.
Odpowiedz
właśnie zauważyłem na POV, źródeł jak zwykle tony, ale przeskakuje i trafia na kilkunaste źródło. Oni to dadzą radę ogarnąć czy czas zmienić debrida, czy może nie ma sensu, bo dotknie to wszystkie opcje? CIekawy jestem jak ogarną napisy, bo przeważnie gdy wybierałem źródło z nazwą np amzn czy yts itd to dobierałem napisy z takim słowem (i pasowało).

Podobna sytuacja (chociaż na mniejszą skalę) była ze 2 lata temu. NIe znam się, ale co stoi na przeszkodzie by przez ten czas zmienić lokalizację na bezpieczniejszą, poza Unią zapewne.
Odpowiedz
Cytat:"NIe znam się, ale co stoi na przeszkodzie by przez ten czas zmienić lokalizację na bezpieczniejszą, poza Unią zapewne."
Przeniesienie lokalizacji firmy poza teren EU nic nie da ponieważ serwery z danymi mają też na terenie Eu.
Lokalizacja serwerów w Europie podlega surowym i jednolitym ramom prawnym Unii Europejskiej (np. RODO), podlega również jurysdykcji kraju, w którym fizycznie znajdują się maszyny. Oznacza to, że europejskie organy mogą nakazać dostawcom internetu oraz właścicielom serwerów blokowanie dostępu do określonych treści lub adresów IP na terenie Eu.
Dzieje się to już na terenie Włoch, Francji...

Nic nie trwa wiecznie, więc kiedyś do innych debridów też się dobiorą.
Odpowiedz
@wyborca wszystko wskazuje na to, że teraz to już koniec. Obecnie tych ograniczeń nie da się obejść jak 2 lata temu. Uploaderzy torrentów musieliby zmienić nazewnictwo, a to się nigdy nie stanie, bo nie zależy im na użytkownikach debridów, których uważają tylko za pijawki. Właściciele RD nie będą przecież igrać z prawem we Francji. Twórcy dorobili się milionów i teraz pakują walizę.

@stasiu12 jeśli rykoszetem dostałoby się seedboxom byłoby to tragiczne w skutkach dla ekosystemu torrentów. A przecież większość jest hostowana w Holandii.
Odpowiedz
REKLAMA:

[quote="stasiu12" pid='57930' dateline='1779872844']
Cytat:Nic nie trwa wiecznie, więc kiedyś do innych debridów też się dobiorą.

czy to będzie oznaczać koniec "na chłopski rozum" oglądania filmow/seriali na kodi w takim sensie w jakim to robimy, i do wylotu będą fanfilmy i inne wtyczki do tego. Bez uniwersum pirackiego Kodi umówmy się był czymś czego mało kto używał albo i wiedział o tym.
Odpowiedz
Bzdura. Od 10 lat słyszę jak czas kodi się kończy. Jak na razie fanfilm nie korzysta z debrid i całkiem mocno sobie daje radę. Upadek RD czy innych nie ma wpływu na inne rzeczy (coraz więcej serwisów robi i tak strm a nie pobieranie).
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
zależy, codziennie coś oglądam i od wczoraj np ani jeden serial, ani drugi serial się nie odpali na fanfilm (the chalet od 2 dni daje tylko playimdb i to się nie odpali, castle rock playimdb i ekino które daje "nieudane odtwarzanie albo ten czarny ekran z nieistniejącą ikonką do zaznaczenia i zatwierdzenia). Wtyczka do polskich źródeł to jednak nie wtyczka z dostepem do debridów (tutaj codziennie cały czas wszystko działa, pomijam francuskie akcje Big Grin).
Odpowiedz
Playidmdb i inne korzystające z cloudnestra dostaną w fanfilm fixy dzisiaj. Szkoda że nie zgłosiłeś tego w we właściwym wątku. Ekino bez premium to porażka całkowita.

Także fanfilm i inne wtyczki nie będą do wylotu.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości