Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Tak na szybko testując - bo nie wiem czy to o ten serial chodzi (dlatego prosimy ZAWSZE o link do tmdb):
[Obrazek: qgT9g3wl.jpeg]
[Obrazek: DBJ7wEXl.jpeg]
[Obrazek: AyW9Jeil.jpeg]
(zapomniałem o shinden)
[Obrazek: 7Mxv2qMl.jpeg]

Łącznie 48 źródeł... masz rację - nie wyszukuje w ogóle.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Akurat ten serial niedawno oglądałem i poza odcinkami specjalnymi, w zasadzie nie ma problemu. Większym problemem jest wygasanie źródeł na stronach z których FF pobiera źródła oraz brak obsługi serwisu mega.nz (sporo wideo jest osadzone właśnie na mega.nz).
A i czasem brakuje możliwości przełączenia na TVDB zamiast TMDB, które radzi sobie z lepiej z anime i ma mniej błędów.
Odpowiedz
Odcinki specjalne są czasem możliwe do ogarnięcia przy wyświetleniu szczegółów serialu (ale tych z FF a nie z kodi) i grup odcinków. Ale tu praktycznie każdy serial indywidualnie. To wada tmdb której nie da się ominąć. No i mega problem z wyszukaniem tych odcinków specjalnych bo tu już w przypadku anime jest dość różnorakie podejście na stronach serwujących materiały - czasem to jest jako odcinek, czasem jako film - przy dość dużej różnorodności nie da się nad tym w sposób ogólny zapanować. Robić zaś wyjątki pod wiele seriali + wiele serwisów - mija się z celem uniwersalności.

Na martwe linki niewiele poradzimy. Na mega.nz może się uda coś znaleźć...

Zaś tvdb odpada. Mają płatne API więc nie da się go wykorzystać, stąd lata temu przejście na tmdb w 100%. Tu i tak mamy zaprzęgnięte kitsu więc jest naprawdę dobrze. Nie jest idealnie ale chyba żadna inna wtyczka nie oferuje tego w ten sposób jak my (poza dedykowanymi dla konkretnych serwisów)

Natomiast, poprawiamy teraz crunchyroll który oficjalnie pojawił się w PL. Działa przez external już teraz ale można coś tam jeszcze wycisnąć.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Witam, nie napisalem tego zeby kogos w jakikolwiek sposob urazic. Problemem byl VPN.
Odpowiedz
Nikogo nie uraziłeś, nie jesteśmy z cukru. Ale na przyszłość warto sprawdzić wpierw podstawowe rzeczy o których mówimy w poradnikach
Odpowiedz
Obsługa TVDB mogłaby być nawet z opcją wpisania własnego klucza API.
A samo API jest płatne w zależności od przychodów, i do 50k USD dostęp do API TVDB jest darmowy. A że FanFilm jest darmowy, to dostęp do API TVDB byłby darmowy.

Cytując z cennika:
Company Revenue: Less than $50k per year
Licensing Fee: free (requires attribution)
Odpowiedz
REKLAMA:

To tak nie działa. Własny klucz API to nie jest klucz developerski. A żeby uzyskać developerski darmowy musielibyśmy mieć tylko i wyłącznie legalne źródła, zgłosić im kod itp itd. - dlatego wszystkie wtyczki odeszły od Tvdb. W obecnym stanie rzeczy nie do ogarnięcia - wymagałoby to zresztą przeorania praktycznie całej wtyczki - czyszczenie z Tvdb zaczęliśmy 5 lat temu - i nie uśmiecha nam się powrót do niego... Także na pewno tego nie zrobimy
Natomiast powiedzmy że mamy w zamyśle większe wykorzystanie kitsu w sekcji anime. A samo kitsu nawet już teraz wykorzystywane jest lepsze niż Tvdb - bo jest stricte pod anime robione.
Odpowiedz
To pozostają chyba tylko bazy mapowiania lub API typu:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (to samo co wyżej)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (wymaganu jest klucz API)

Do samodzielnego hostingu
Odpowiedz
To właśnie nam kitsu API ogarnia + fallback na wypadek braku odpowiedzi z API. Natomiast same info do list filmów są na chwilę obecną brane z tmdb. Rozważamy przejście w anime na kitsu, ale wymagałoby to wielu zmian. Anime mimo wszystko nie jest głównym celem FanFilm. Będzie poprawiane na pewno (jak i teraz dzięki twoim cennym wskazówkom) ale na pewno nie będzie to priorytetem.
Odpowiedz
@pcela mamy kilka pomysłów - ale mało u nas takich spećów od anime jak ty - będzie można cię podpytywać na PW?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości