Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Eksjuzmi , mam pytanko fanfilm jest 100% bez torrentow tylko http scrapery ? bo pokazuje mi sie czasami w jakis wyszukiwaniach NOTORRENT cos takiego, nie bardzo wiem co to jest. I jeszcze pytanie da sie dodac By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. zrodla z tej storny wiem, ze to agregator , albo moze jest wtyczka dostepna z tym agregatorem jakas ? dzieki za odpowiedz.
Odpowiedz
REKLAMA:

Fanfilm jest w 100% wolny od torrentów. Źródło notorrent oparte jest na zwykłych plikach lub na hls.
Riverstream to agregator i wszystkie serwery które obsługuje są już w fanfilm.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(18-09-2026, 09:32 PM)Tomek napisał(a): Fanfilm jest w 100% wolny od torrentów. Źródło notorrent oparte jest na zwykłych plikach lub ma hls.
Riverstream to agregator i wszystkie serwery które obsługuje są już w fanfilm.
Hmm [Obrazek: HAxxQvNl.png] pokazuje tylko 1080p przy tym filmie a jak wejde na [Obrazek: 3mJoBOtl.png] to jest 4k sporo source, pobieralem hls i jest 2160p .
Odpowiedz
Od niedawna mam problem z FanFilm. Niektórych tytułów nie da się wyszukać, pomino że wcześniej wyskakiwały, teraz wystakuje "brak treści do wyświetlenia". To samo przy przeglądaniu list  mogę przejść 1-3 strony dalej, po czym kolejna strona jest pusta i wyskakuje ten sam komunikat.

Sprawdziłen logi i przykładowo dla "plugin://plugin.video.fanfilm/movie/genre/10751/3"

FanFilm poprawnie pobiera stronę 3 z TMDb. Zapytanie "/3/discover/movie" zwraca "HTTP 200", podobnie jak kolejne zapytania o szczegóły filmów. Dopiero później addon wywala się przy parsowaniu danych:
"TypeError: 'int' object is not iterable"

Traceback prowadzi do:
"lib/ff/info.py", linia 506, "parse_tmdb_item()"

Mam też osobny błąd przy funkcji przechodzenia/skakania do kolejnych stron:
"TypeError: lib.ff.routing.Router.url_for() got multiple values for keyword argument 'page'"

Traceback:
"lib/ff/menu.py", linia 806, "jump_to_page()".

Dodatkowo bardzo często pojawia się:
"EXCEPTION: Invalid setting type "string" for "trakt.refresh""

a przy próbie otwarcia dalszych stron listy Trakt występuje np.:
"GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.fanfilm/trakt/list/.../4"
"GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.fanfilm/trakt/list/.../5"

W logu jest również osobny błąd Nimbus Helper:
"TypeError: 'NoneType' object is not subscriptable" w "script.nimbus.helper", ale problem z FanFilm występuje również bezpośrednio przy otwieraniu ścieżek "plugin.video.fanfilm", więc wygląda na niezależny problem.

Czy ktoś ma ten sam problem?
Odpowiedz
@kulawTk - ej - kolego - ale riverstream jest w źródłach (wieczorem jak odpisywałem nie sprawdzałem co jest w kodzie - jedynie z pamięci pisałem) - chyba padło coś w API - ale jest... - będzie fix w kolejnej becie
[Obrazek: OOnDGJ0l.png]

@Magnum - nie ma logów = nie ma problemu
Podałeś jakieś fragmenty które są nam kompletnie nieprzydatne bo są tylko fragmentem. Część z nich nie ma żadnego wpływu na działanie - jest tylko diagnostyczne (błąd z settingiem trakt). Fragmenty logów nie pokazują tego co się dzieje wcześniej, nie pokazują nam twojej konfiguracji - ani nic.... Jasno i czytelnie wymagamy zawsze pełnego logu.
Próbowałeś wyczyścić cache?
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(19-09-2026, 04:01 AM)Tomek napisał(a): @kulawTk - ej - kolego - ale riverstream jest w źródłach (wieczorem jak odpisywałem nie sprawdzałem co jest w kodzie - jedynie z pamięci pisałem) - chyba padło coś w API - ale jest... - będzie fix w kolejnej becie
[Obrazek: OOnDGJ0l.png]
Ok super, a tak wogole to dzieki za super robote.
Odpowiedz
REKLAMA:

W repozytorium BETA wersja 2026.09.21.0:
2026.09.21.0
— scrapery —
- fix riverstream, novahd
— core —
- fix wycieku pamięci na k22
- fix zawieszania się okna źródeł
- fix błędu z niewyświetlaniem niektórych list
- fix drobnych błędów

Borykamy się z kilkoma problemami w ostatnich nightly kodi - stąd to na pewno nie ostatnia wersja w której będziemy walczyć ze zmianami które robią.

Podziękowali: r_w@interia.pl
1
1
Odpowiedz
W repozytorium Stable wersja 2026.09.21.0:
2026.09.21.0
— scrapery —
- fix riverstream, novahd
— core —
- fix wycieku pamięci na k22
- fix zawieszania się okna źródeł
- fix błędu z niewyświetlaniem niektórych list
- fix drobnych błędów

2026.09.14.0
— core —
- naprawiono metaklasę SWIG dla Pythona 3.14 i klas dziedziczących po Kodi

Podziękowali: marioland
Odpowiedz
Witam mam takie pytanie co do wtyczki FanFilm jakiś tydzień temu działało mi kilka stron jak cda hd.cc zaluknij.cc filmyonline.cc dziś działa tylko 1 strona niewiem dlaczego używam tego rozszerzenia tampermonkey ale on włącza tylko zaluknij.cc a gdzie reszta niewiem co zrobić? proszę o pomoc
Odpowiedz
My też nie wiemy.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Nie ma logów = nie ma problemu.
Na szybko sprawdziłem - na każdej z stron które wymagają ciasteczek TM się włącza. Z każdej wyszukuje:
[Obrazek: 5WdCRARl.png]

Oczywiście świeże ciasteczka wysłałeś? cdahd.cc ma ciastka ważne chyba 2 godziny tylko.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 93 gości