Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YAGALA YA-II Android 7.1.2 TV BOX 2GB rom 16
#1
Witam .przepraszam jeżeli wątek umieściłem w złym dziale,prosze moderatora o przeniesienie, dziękuję...Chciałbym uzyskać pomoc odnośnie boxa kodi By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..i wszystko byłoby ok gdyby nie kodi nie samowicie zamula przy otwarciu jak i zamknięciu jakiegokolwiek programu .Same operacje na kodi działają sprawnie ,ale już otwarcie programu na tv czy you tube to jest koszmar wczytuje się około minuty.

Mam zainstalowany program Easy advanced settings i EZ maintenanse ,wszystko zoptymilizowane a jednak buforuje.Na pc te program działają sprawnie  ale na boxie nie ma poprawy.kombinowałem z różnymi wersjami kodi ale to nie działa …I moje pytanie jest takie czy przypadkiem nie kupiłem jakiegoś wynalazku I poprostu to jest badziewie….bo już sam jestem głupi co może być przyczyną tego mulenia …myślę o oddaniu sprzedawcy tego szajcu ,ale chciałbym usłyszeć cokolwiek na ten temat…dziękuję bardzo za pomoc
Odpowiedz
REKLAMA:



#2
(04-14-2019, 06:53 PM)andreass2 napisał(a): kombinowałem…ale chciałbym usłyszeć cokolwiek na ten temat…

Zakombinuj  jeszcze raz...reset do ustawień fabrycznych, jeżeli jest tylko taka możliwość => to aktualizacja w ustawieniach systemowych Androida...na czystego Androida, instalacja ze sklepu Google najnowszego Kodi => instalacja jakiegoś sensownego repezytorium + sensownych, pewnych wtyczek, po czym testujesz do upadłego [Obrazek: n035.gif]

andreass2 napisał(a):Easy advanced settings i EZ maintenanse

Po resecie, czystych instalacjach, daruj sobie takie wariacje optymalizacyjne, aby "testy" działania sprzętu, były wiarygodne [Obrazek: k015.gif]
Odpowiedz
#3
(04-14-2019, 07:19 PM)Łonogrzmot napisał(a):
(04-14-2019, 06:53 PM)andreass2 napisał(a): kombinowałem…ale chciałbym usłyszeć cokolwiek na ten tem

andreass2 napisał(a):przywracałem już ustawienia fabryczne,aktualizacji systemu nie ma ,jest aktualny.
Właśnie po rozpakowaniu z pudełka ,odpaliłem kodi  wersja była 17.4 ,przy ładowaniu wyskakiwały błędy wtyczek ,rezpozytoriów.Więc usunołem tę wersje a wgrałem 17.6 ,na kompie właśnie ją mam i śmiga .Niestety było to samo,uaktualniłem do wersji 18.1 i tu też to samo,już nie wiem co jest winowajcą tego mulenia 

Po resecie, czystych instalacjach, daruj sobie takie wariacje optymalizacyjne, aby "testy" działania sprzętu, były wiarygodne [Obrazek: k015.gif]
Odpowiedz
#4
Ja bym na twoim miejscu wgrał tam CoreELEC i powiedział "pa,pa" Androidowi. Ten procesor się średnio nadaje pod Andka.
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!




 [Obrazek: a015.gif]
Odpowiedz
#5
mam go dopiero od tygodnia ,w razie czego jak bym musiał go zwrócić nie chce nic kombinować

jak dla mnie to jest dziwna rzecz ,bo nawet w momencie wyłączenia np. programu tv to kręci i kręci zanim się wczytają ikony programów
Odpowiedz
#6
Z ciekawości samej odpal CoreELEC z karty pamięci. Nic nie "popsujesz" oddać i tak będziesz mógł w razie czego.
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!




 [Obrazek: a015.gif]
Odpowiedz
REKLAMA:



#7
a jak mam to odpalić...bo program już mam .spakowany jest i nie wiem czy mam rozpakować?
Odpowiedz
#8
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!




 [Obrazek: a015.gif]
Odpowiedz
#9
ok dzięki właśnie to czytam już

zrobiłem jak pisało ,ale nie uruchomił się ...boot i na tym zostało
Odpowiedz
#10
Jaki błąd Ci wyskoczył? Dobrałeś odpowiedni plik dtb? Spróbuj z inną kartą/pendrive.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości