Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak prawidłowo używać wtyczki FanFilm
Witam, moja przygoda z kodi dopiero się zaczyna ale myślę że zostanę tu na dłużej ?

Jako osoba która dopiero zaczyna to nawet nie za bardzo wiem czego i gdzie szukać więc wybaczcie jeśli już było. 

Moje pytanie dotyczy wtyczek typu np. FanFilm czy Gaia jak z nich prawidłowo korzystać? Z tego co zauważyłem to są to właściwie wyszukiwarki, a co należy zrobić żeby po wyszukani tego co nas interesuje móc obejrzeć dany materiał?

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Jak wyszukasz, to po prostu klikasz. Pojawi się lista źródeł (niezależna od fanfilm tylko od stron które udostępniają filmy), wybierasz źródło, albo pierwsze albo ulubione i oglądasz. Jeśli link jest martwy, to będzie próba kolejnego źródła.

W opcjach fanfilm możesz dodać swoje konto trakt.tv czy imdb mając tym samym dostęp do swoich filmów w tych serwisach.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(04-04-2020, 04:12 PM)Tomek napisał(a): Jak wyszukasz, to po prostu klikasz. Pojawi się lista źródeł (niezależna od fanfilm tylko od stron które udostępniają filmy), wybierasz źródło, albo pierwsze albo ulubione i oglądasz. Jeśli link jest martwy, to będzie próba kolejnego źródła.

W opcjach fanfilm możesz dodać swoje konto trakt.tv czy imdb mając tym samym dostęp do swoich filmów w tych serwisach.

OK, faktycznie cześć filmów działa ale część nie niby coś tam się mieli ale film się nie odpala. A jak ma się do tego wszystkiego wykupienie konta premium w Real-Debrid czy warto i co to dokładnie ma dać za korzyści??
Odpowiedz
To że nie odpala to nie wina ff. Czasem na stronie coś się zmieni i trzeba czekać na aktualizację resolvera, tak jak teraz - nie działają linki CDA.
RD, premiumize działają na źródła EN, gdzie dla fanfilmu nie jest to główny cel. Tu lepiej sprawdza się seren czy scrubs.
Więcej linków w fanfilm uzyskasz wykupując np tb7.pl
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(05-04-2020, 04:33 AM)Tomek napisał(a): To że nie odpala to nie wina ff. Czasem na stronie coś się zmieni i trzeba czekać na aktualizację resolvera, tak jak teraz - nie działają linki CDA.
RD, premiumize działają na źródła EN, gdzie dla fanfilmu nie jest to główny cel. Tu lepiej sprawdza się seren czy scrubs.
Więcej linków w fanfilm uzyskasz wykupując np tb7.pl

Jak to jest z tym tb7? Tam mam jakieś ograniczenie na premium do ilości GB? Czyli mimo płatności może być tak, że obejrzę film czy dwa i na ten dzień już nie mam pakietu?
No i jeszcze jedno - potrzebuje VPN do tego?
Odpowiedz
Masz limit 30 GB. Jeśli zużyjesz, następnego dnia otrzymasz 10 GB i tak aż do 30 GB. Czyli 2-3 filmy dziennie. Przez całą pandemię tylko raz mi zjadło transfer do 0. Większość filmów w okolicy 10gb
Jest jeszcze xt7 z limitem 60gb (+20 GB dziennie) siedzą na tych samych serwerach.
Nie potrzeba VPN bo to nie p2p
Odpowiedz
REKLAMA:

Czyli w sumie warto. Więcej niż 2 filmy dziennie nie obejrzę i tak. Są jeszcze jakieś alternatywy? To wygląda dość tanio, a RD to już koszt 20 zł miesięcznie.
Odpowiedz
Na RD nie masz polskich źródeł. Na tb7/xt7 są. Owszem - czasem się zdarzy że film się nie odtworzy a pobierze transfer (tb7 tłumaczy to obciążeniem zewnętrznych serwisów na które nie mają wpływu, ale starają się to jakoś ogarnąć), a za drugim razem odpali (najczęściej to mam na serialach - z filmami rzadziej). Czasem jak nie odpali na Fanfilm próbuję jeszcze na wtyczce tb7 z repo kodiwpigulce - wtedy taki film jest w bibliotece tej wtyczki i czasem da się odpalić - a transferu nie zjada.
Ja korzystam regularnie - kiedyś film raz na 2-3 dni, obecnie - 1-2 filmy dziennie, jakiś serial... i na razie styka. Praktycznie z innych nie korzystam źródeł...
Odpowiedz
(05-04-2020, 07:14 AM)Tomek napisał(a): Na RD nie masz polskich źródeł. Na tb7/xt7 są. Owszem - czasem się zdarzy że film się nie odtworzy a pobierze transfer (tb7 tłumaczy to obciążeniem zewnętrznych serwisów na które nie mają wpływu, ale starają się to jakoś ogarnąć), a za drugim razem odpali (najczęściej to mam na serialach - z filmami rzadziej). Czasem jak nie odpali na Fanfilm próbuję jeszcze na wtyczce tb7 z repo kodiwpigulce - wtedy taki film jest w bibliotece tej wtyczki i czasem da się odpalić - a transferu nie zjada.
Ja korzystam regularnie - kiedyś film raz na 2-3 dni, obecnie - 1-2 filmy dziennie, jakiś serial... i na razie styka. Praktycznie z innych nie korzystam źródeł...

Miałem właśnie to samo co Ty. Filmu nie wczytało a transfer zjadło i w bibliotece aplikacji tb filmu też nie ma. Lipa..
Odpowiedz
Zdarza się, nawet w najlepszych rodzinach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości