Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
FanFilm nie ma tu nic do rzeczy.
Cytat:FanFilm wyszukuje linki do filmów na stronach. Jak się wyświetlą źródła i klikniemy, rola FanFilm się kończy - do gry wchodzi resolverurl - czyli taki tłumacz linków z różnych serwisów na formę zrozumiałą dla kodi. Jak rozpozna link, to przygotowuje odtwarzanie - i jego rola się kończy - za odtwarzanie odpowiedzialne jest już tylko kodi.
Czyli za buforowanie jest odpowiedzialne kodi/sprzęt/serwery zewnętrzne. Jeśli łączysz się przez wifi - to spróbuj przez kabel. Wifi na boxach w większości przypadków działa słabo. Netflix działa na innej zasadzie, pobieranie też nie ma nic wspólnego z buforowaniem - nie zauważysz nawet zwolnienia.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
688
System operacyjny:
Po drodze między twoim laptopem/boxem a serwerem jest tysiące urządzeń i czynników. Wystarczy że serwery sa obciążone (a będa bo dzieciaki siedzą w domach) i już masz zakłócenia na sieci.
Rozwiązanie - dla źródeł En - RealDebrid - dla źródeł PL - TB7/XT7 - prawie nie ma problemów z buforowaniem.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
688
System operacyjny:
(27-10-2020, 09:52 AM)enefem napisał(a): Cytat:Rozwiązanie - dla źródeł En - RealDebrid - dla źródeł PL - TB7/XT7 - prawie nie ma problemów z buforowaniem.
O to interesujące. Byłbym zainteresowany źródłami polskimi. Mógłbyś podrzucić jakiegoś linka o tym TB7/XT7 jak to skonfigurować z Kodi oraz czy to płatne czy darmowe rozwiązanie?
#edit
Ok. Znalazłem u Was na stronie jakiś poradnik 
Jeszcze zapytam zanim wykupie konto. Jak z dostępnością filmów i seriali? Jest to samo co FanFilm wyszukuje czy czegoś brakuje?
Poczytaj jak działa fanfilm. To tylko kolejne źródło. Jeśli ktoś je wrzuci na tb7 to będzie. Jeśli nie, to nie będzie.