22-02-2023, 11:34 AM
Jeśli jest udostępnione - to szukaj na xda - jeśli nie ma to nie ma..
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Nie odpowiadam na PW
Nie odpowiadam na PW
[APLIKACJE] Amlogic USB Burning Tool
|
22-02-2023, 11:34 AM
Jeśli jest udostępnione - to szukaj na xda - jeśli nie ma to nie ma..
Nie odpowiadam na PW REKLAMA:
22-02-2023, 11:43 AM
Myślę iż bym już znalazł jakby gdzieś było. Napisałem też do supportu producenta o firmware - może wyślą a jak nie to piszę właśnie wątek na tym forum aby ktoś kto ma urządzenie jak moje zrobił kopię w TWRP i podrzucił - w wątku opisuję instrukcję jak zrobić kopię (Backup) w TWRP - linka dam później jak porobię screenshoty w TWRP
22-02-2023, 12:16 PM
To akurat nie jest producent ten blow - oni tylko pakują w pudełka - musiałbyś otworzyć boxa i zobaczyć nazwę na płytce - wtedy znajdziesz
Nie odpowiadam na PW
Link do tematu jak zrobić kopię w TWRP: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
BLOW - oni napewno mają firmware bo modyfikują wstawiając nazwę urządzenia ZQNBLOW oraz boot logo zawiera nazwę BLOW - patrz screen shot w linku który podałem pod opisem Boot logo:
Zresztą otworzyłem pudełko i na PCB pisze coś takiego:
ale w necie nic nie ma z tym związane tylko jakieś aukcje w chinach z podobnymi procesorami.Najbardziej podobne urządzenie to X96 Mini do którego znalazłem firmware i program do robienia karty microSD lub USB aby z niej wgrać firmware zamiast używać kabla USB - tutorial z 4 luty 2023: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. no ale nie wgram tego dopóki nie znajdę oryginału Tutaj wersja angielska z opisem programu By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Firmware do tego X96 Mini z Android 9 jest tutaj: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Inne podobne urządzenie to Tanix H2: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - ma identyczny odcisk palca (build number) z wyjątkiem daty. Jest też alternatywne firmware od Aidan - 1.+[v9]+Aidan's+ROM+[S905W]+[ATV+9]+(P281).rar: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Żadnego z podanych tutaj firmware nie wgrywałem ale podejrzewam iż na 99% każde by działalo na BLOW.
Najbardziej uniwersalnym był by Adian. Nic w sunie lepszego i z nowszym Androidem nie znajdzie tak łatwo.
Wgrywanie innych tylko czasami pomaga bo zwykle dostosowane są do obsługi peryferiów boxa danego modelu. Tanix H2 to Hisilicon czyli inny procesor. REKLAMA:
22-02-2023, 07:51 PM
@Ktosi
No ale ten x96 Mini to chyba to samo bo ten sam CPU i złącza - dodatkowo ma złącze IR do wyprowadzenia czujnika podczerwieni.
23-02-2023, 09:21 AM
Może nie posiadać wymaganych sterowników do WiFi czy nawet IR.
Musiał by Ci to ktoś potwierdzić że działa bo wgrał i sprawdził albo sprawdzisz sam. Identyczny cpu wcale nie spowoduje że będzie działało wszystko jak należy.
23-02-2023, 09:39 AM
Ale - skoro chcesz wgrywać oryginalny soft, to znaczy że box uceglony. Skoro uceglony to nie działa. Skoro nie działa - to bardziej nie działać nie będzie. Próbowałbym wgrać jakiś - jak ruszy - to ok - uratowałeś. Jak nie - próbuj dalej - mi się parę razu udało za którymś razem dopasować soft.
Nie odpowiadam na PW
23-02-2023, 01:00 PM
Mi też, z 40 boxów leży do wywalenia z tego połowa uwalona.
Głównie s905 albo Rockchip 33xx różne wersje, część nawet działa z innymi softami ale epoka tych boxów dawno przeminęła. Jak by było komu to bym rozdał a tak przesyłka pocztą to nawet większe koszty niż są warte. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|