Liczba postów: 33
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
Wersja Kodi: 19.1
System operacyjny:
Urządzenie: -
Witam,
zaczęły się igrzyska olimpijskie i przydała by się wtyczka do serwisu MAX, ale taka obsługująca sport, a nie tylko same filmy, dlatego ta huismana się nie nadaje.
Ktoś coś wie?
REKLAMA:
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 6
Reputacja:
186
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Canal+ Box 4K
27-07-2024, 10:52 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2024, 11:06 AM przez sky02.)
Wszystko co znam to bazowało na Slyguy i po przejściu na max faktycznie jest lipa. Tu potrzeba programistów pokroju @ mtr81 , @ mbebe , @ heppen_ , @ rysson i całej ekipy @kpl. Apke Max trzeba rozebrać na elementy pierwsze i przebudować tak by działała wtyczka na wszystkich sys, jest jeszcze problem z jakością strumienia.
Teraz nie ma na co liczyć, wszyscy mają urlopy
Ps. Jak chcesz oglądać olimpiadę to na wtyczce od @ mtr81 : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Liczba postów: 89
Reputacja:
37
System operacyjny:
Urządzenie: PC, TV
28-07-2024, 01:15 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2024, 01:57 AM przez Zuzia.)
(27-07-2024, 08:44 AM)m1992 napisał(a): zaczęły się igrzyska olimpijskie i przydała by się wtyczka do serwisu MAX, ale taka obsługująca sport, a nie tylko same filmy, dlatego ta huismana się nie nadaje.
Ktoś coś wie? Nadaje się, streamy dało się wyszukać poprzez hasło "igrzyska". Natomiast w najnowszej wersji 0.1.5 już normalnie widać kategorię Paris 2024 wraz z zawartością. Jakość również bardzo w porządku, przynajmniej u mnie. Muszę przyznać, że z obecnej wersji jestem zadowolona, a wcześniej byłam sceptyczna, bo wtyczka rodziła się chyba w bólach ponad rok. Oczywiście to nie koniec, jest kilka rzeczy do zrobienia, ale ładnie projekt się rozwija.
Reputacja:
3
System operacyjny:
A, rozumiem! Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że aktualizacja tej wtyczki weszła wczoraj o 12:43. Tymczasem ja rozpocząłem temat o godz. 8:44, post kolegi @ sky02 jest z godziny 10:52, czyli pisaliśmy wcześniej.
Jak czytam plik z kodem wtyczki, to chyba zmieniło się listowanie kategorii na pierwszym ekranie, bo wcześniej było na sztywno "filmy" i "seriale".
Podziękowali: sky02
Reputacja:
3
System operacyjny:
(28-07-2024, 01:15 AM)Zuzia napisał(a): Jakość również bardzo w porządku, przynajmniej u mnie.
Co do jakości nie mogę się zgodzić. Jest to ordynarne SD, w dodatku 25 FPS:
Co więcej, mam podejrzenie że w przeglądarce też mi proponują SD, patrząc po tym co się wyświetla w narzędziach dla programistów, także to zapewne kwestia samego serwisu.
Co do samej wtyczki, są jeszcze pewne braki. Na przykład nic nie wyświetla się w niektórych sekcjach, np. "Team Poland" czy "Kanały live", mimo że w przeglądarce takie sekcje działają:
Kanały jak widać nie działają we wtyczce (uprzedzając pytania: opłaciłem pakiet dodatkowy "kanały i sport"). Sport natomiast już tak (zarówno sekcja "Sport" jak i "Paris 2024"), chociaż nie wiem czy uda się dokopać do każdej transmisji właśnie ze względu na te niedziałające sekcje.
Reputacja:
37
System operacyjny:
29-07-2024, 03:31 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2024, 03:44 PM przez Zuzia.)
@ m1992. Restrykcje są na poziomie serwisu MAX. Jakość na zrzutach dotyczy urządzeń z poziomem zabezpieczeń Widevine L1, HCDP 2.2. Poniżej tego poziomu jest SD za wyjątkiem nielicznych filmów w 720p.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Uda się dostać do każdej transmisji za pomocą wyszukiwarki (po nazwie dyscypliny, nazwisku zawodnika itp.), w zasadzie to już działa od dwóch wersji wstecz. Można też użyć opcji w przeglądarce lub aplikacji "Dodaj do sekcji Moja lista" dla wybranych z harmonogramu transmisji. Natomiast co już jest zrobione, a co dopiero w kolejce, masz podawane na bieżąco na GH Matta. Tak się składa, że tylko polska wersja MAX jest bogata w kanały telewizyjne więc inicjatywa polskich użytkowników w procesie tworzenia wtyczki jest wskazana. Osobiście nie korzystam z pakietu Sport+TV także zgłaszanie propozycji i błędów zostawiam zainteresowanym.
REKLAMA:
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Pixel 6a
czy do tego trzeba mieć swój login do serwisu MAX?
Liczba postów: 263
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: PC
(30-07-2024, 09:10 AM)z-paul napisał(a): czy do tego trzeba mieć swój login do serwisu MAX? Trzeba się zalogować.
Reputacja:
37
System operacyjny:
@ m1992 i w ogóle każdy kto jest zainteresowany obsługą kanałów TV może podać linki, logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Jak pisałam mam tylko podstawową subskrypcję więc tylko w tym zakresie mogę coś proponować do wprowadzenia.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: laptop
Na innym forum dowiedziałem się, że można robić listy kanałów z kilku usług: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Po kilku godzinach poświęconych na jako takie obeznanie się z tematem udało się zainstalować wtyczkę, ale nie ma ona dostępu do kanałów. Można spytać na jakim etapie są prace?
|