Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi v21 + Chromecast 4K
Jak Wam działa Kodi v21 z Chromecast 4k? Chodzi mi o respansywność, prędkość uruchamiania plików wideo?

Niedawno nabyłem na test ten sprzęt i strasznie mi wolno Kodi chodzi.
Być może jest to wina wifi więc zamówiłem przejściówkę do LANu, zobaczę jak to się sprawdzi.

edit.
Podpiąłem siecówkę z własnym zasilaniem i sieć jest na 1GBit spięta. Problem widać, że tkwi w Kodi. Jak uruchomię plik np z menadzera lub z zakładki VIDEO to startuje od razu. Jak ten sam przez menu FILMY to około 10-15s startuje. Jak się wchodzi i wychodzi w zakładkę FILMY to trwa to długo (5-15s). Dodam, że jest około 300 plików w filmach i baza jest na MariaDB (lokalizacja na NAS) postawiona. Do tej pory działało to zawsze bardzo dobrze (na kodi v19).
Zrobiłem też test na laptipie i tak samo się Kodi zachowuje.

Może ktoś potwierdzić taki problem, bo widze, że nie będzie do związane z Chromcastem?
Tak się niefortunnie złożyło, że z nowym sprzętem nowe kodi zainstalowałem.

Jeśli to wind Kodi v21 to na jakie warto się cofnąć (lub wgrać nocne) aby to działało ok na Android TV?
Odpowiedz
REKLAMA:

OK już wszystko się wyjaśniło. Najnowsze nocna v21 nie pomogła więc zainstalowałem v20.5 i śmiga aż miło.
W v21 miałem też problem, że nie było kanałów widac pod anroidem. Teraz już są i działa to naprawde bardzo dobrze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości