Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tivimate i Nokia Streaming Box 8010
Witam i jak w temacie. Duet Tivimate premium + Nokia Streaming Box 8010. Problem Jest taki, że po aktualizacji do Androida 12 przy oglądaniu zaczyna kręcić kółko i nie pomaga przełączenie na inny kanał i powrót do poprzedniego. Co ciekawe przestaje wtedy też działać odtwarzanie materiałów w innych aplikacjach, np. Smart IPTV czy Televizo ale też YouTube. Pomaga tylko wejście do ustawień boxa i uruchomienie ponowne. Dzieje się to w różnych odstępach czasowych, nieraz kilka minut a nieraz po 2-3 dniach. Zmieniałem też wersję TiviMate na starszą, nie pomogło. W ustawieniach TiviMate zmieniałem już wszystkie opcje, bez rezultatu. Dzieje się to z kilkoma różnymi dostawcami telewizji. Gdy nie włączam TiviMate tylko oglądam w Smart IPTV działa bez zarzutu, nie ma tego problemu.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
Odpowiedz
REKLAMA:

Odpowiedz
Zgadza się, czytałem to ale nie nic o takim problemie jak w moim przypadku.
Odpowiedz
(22-08-2024, 09:00 AM)sebap napisał(a): w moim przypadku.

Ostatnia "deska ratunku" przywrócenie ustawień fabrycznych BOX-a...ponowna na czysto instalacja TiviMate Premium.

Wiem, nikomu się nie chce kolejny raz prawie "od zera" konfigurować dane urządzenie.
Odpowiedz
A dla mnie wcale nie wygląda mi na Tivimate premium, tylko na jakiegoś moda i to tego badziewnego. Przypuszczam po zachowaniu boxa Wink
Odpowiedz
(22-08-2024, 09:16 AM)Łonogrzmot napisał(a): Ostatnia "deska ratunku" przywrócenie ustawień fabrycznych BOX-a...ponowna na czysto instalacja TiviMate Premium.
Był powrót do fabryki, 2 razy dla pewności.

(22-08-2024, 09:53 AM)sky02 napisał(a): dla mnie wcale nie wygląda mi na Tivimate premium, tylko na jakiegoś moda i to tego badziewnego. Przypuszczam po zachowaniu boxa Wink
Serio? Sądzisz, że pisał bym o premium zawracając 4 litery nie mając premium?

[Obrazek: XJw2392l.jpeg]
Odpowiedz
REKLAMA:

A instalowałeś wcześniej jakiegoś moda? Ewidentnie wygląda na puchnięcie pamięci boxa.

Spróbuj na tym: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. to ostatnia prawidłowo spreparowana wersja.
Odpowiedz
@sebap wrzuciłeś stary screen z 4.7.0?

Powinieneś mieć wersję najnowszą TiviMate Premium 5.0.4
1
Odpowiedz
Nie, TiviMate miałem na poprzednim boxie Canal+ Box 4K (który ma 2x mniej RAM i ROM), były te same listy kanałów. Po instalacji TiviMate na Nokii od razu zalogowałem do premium, aplikacji mam zainstalowanych 8 więc na 100% to nie jest "puchnięcie" pamięci. Weź pod uwagę info z pierwszego posta, że to zaczęło się dziać po aktualizacji do Androida 12.
Odpowiedz
W boxach puchnie pamięć od TiviMate nie od innych apek. Nie kasuje starego epg, a cały czas ściąga nowe i wszystko narasta niekontrolowanie. Potrafi uwalić boxa. Ale jak twierdzisz, że masz wszystko ok, to ok. Moje podejrzenia były błędne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości