Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KODI Fire TV filmy dostają czkawki
Witam 

Proszę o pomoc bo już mi brakuje pomysłów , podczas oglądania filmów przez streaming SMB albo innych źródeł ,film po chwili dostaje lekkie czkawki musze zrobić pauzę na sekundę i dalej dział już normalnie 

Urządzenie : Amazon Fire TV gen2 zresetowany do ustawien fabrycznych potem zainstalowany na nowo najnowszy KODI 

- ustawienie większego bufora nic nie pomogą
- ustawienie synchronizacji obrazu nie pomaga 
- fire tv podłączony jest przez adapter w tej chwili bo myślałem że to problem z wi fi ale to też nie pomaga moje łącze to światłowód 600 Mbit

Chętnie wysłał bym logi ale nie mam pojęcie jak na tym urządzeniu je wydobyć 

Ps. odtwarzanie filmów na innych odtwarzaczach nie ma żadnego problemu tylko jak zawsze problem z KODI
Odpowiedz
REKLAMA:

Spróbuj tego rozwiązania:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
możesz mi podpowiedzieć jak dostać się do tego katalogu advancedsettings.xmlbo z tego co wyczytałem już teraz to nie jest takie proste na tym urządzeniu Sad
Odpowiedz
(23-08-2025, 06:03 PM)testxp28 napisał(a): jak dostać się  do tego katalogu advancedsettings.xml

Niestety, Fire TV to nie moja bajka. Może ktoś z użytkowników pomoże...
Odpowiedz
(23-08-2025, 06:03 PM)testxp28 napisał(a): możesz mi podpowiedzieć jak dostać się  do tego katalogu advancedsettings.xmlbo z tego co wyczytałem już teraz to nie jest takie proste na tym urządzeniu Sad

Zainstaluj wtyczkę EZ Maintenance lub unlock advanced setting kodi ,będziesz miał dostęp do tych ustawień.

Ps.instalowalem Kodi na fire stick ach,również na takim jak twój i chodzą bezproblemowo nawet z plikami po 120GB,więc na pewno nie jest to problem urządzenia.
Odpowiedz
Wystarczy wrzucić plik advancedsettings.xml do jakiegoś ogólnie dostępnego folderu androida a następnie przenieść go do folderu Kodi używając Menedżera plików dostępnego w ustawieniach Kodi.
Odpowiedz
REKLAMA:

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości