Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVP Sport Online (Transmisje)
Strasznie upierdliwe to API na sport.tvp

@Max1000 , @sky02 
Do zobaczenia i zastanowienia się co dalej?
Wydarzenia się na siebie nakładają albo zaczynają się prawie o tej samej godzinie lub tylko z kilkuminutowym przesunięciem.

TVPSportOnline.xml
Rodzaj pliku: .xml
Ilośc pobrań: 16
Rozmiar: 4.9 KB
Odpowiedz
REKLAMA:

@azman Dziękuję Ci bardzo za zrobienie próbki mogłem dokładnie zobaczyć jak to wygląda @sky02 niemiał nic wspólnego to mój pomyśl więc przepraszam ale odpuszczam ten temat może pojedyncze dni gdzie transmisji jest bardzo mało przejdzie to ale jak obecny weekend gdzie są nawet 3 mecze o jednej godzinie to już problem , więc wygląda że albo zostawić bez lub jak obecnie jest Eurosport extra i Eleven Online robić ręcznie wtedy transmisję nakładające się można trochę rozpisać zmieniając godziny rozpoczęcia ale to czy się podejmować kolejnemu epg pomyślę potem jak wrócę z małego wypadu .jeszcze raz Dziękuję i cieszę się że można na Cię @azman Liczyć ale również Dziękuję za duża pomoc i cierpliwość dla @sky02
Odpowiedz
Można spróbować jeszcze bez stop="20250829195500 +0200" . Niby epg zignoruje wtedy koniec transmisji i takie wydarzenia co między nimi jest 1 min różnicy rozpoczęcia zostaną wyświetlone. Te co mają identyczny czas startu to wtedy tylko ten ostatni zapisany w epg zostanie wyświetlony, nadpisuje. Minus taki, że ostatnia transmisja czeka na następne wydarzenie. Nie ma przerw w epg. Trzeba by było to sprawdzić Wink
Odpowiedz
[Obrazek: BSPMmNnl.jpeg]

@sky02  sprawdzilem na  Tivimate  i mimo    usniecia stop  sobota pozycje  z 14:40  15 i 15:53  i wiecej się nie  pokazały

? 12:25 • Betclic 2 Liga: Podbeskidzie Bielsko-Biała – Hutnik Kraków

? 14:40 • Betclic 1 Liga: Polonia Bytom – Wieczysta Kraków

? 15:00 • Pickleball Polish Cup

? 15:53 • Betclic 2 Liga: Śląsk II Wrocław – Stal Stalowa Wola

? 16:50 • EuroBasket: Francja – Słowenia

@azman    Jeśli   bym  robił ręcznie bardzo  by  mi  pomogło   to właśnie  twoje  epg dla  tego  kanału   ,,  ale    jakbym   miał  dostęp  do  edycji pliku  ,  czyli   ty  byś  generował  to co  daje  strona a ja  tylko ręcznie bym     zmieniał  czasy  rozpoczęcia  aby  wszystko się ukazywało  bo widzę   ze generowanie   wyciąga  wszystkie transmisje     wiec tylko bym zmieniał godziny   i  później  już  @sky02   by  miał  gotowy  plik
Odpowiedz
Masz rację pomysł do bani. Teraz przetestowałem na kodi i lipa, nawet jak w stop wpisze się same 00000....
Nic z automatu się nie zrobi. Trzeba przyklepywać ręcznie. A jak to @azman zrobił na wtyczce python.
To może warto zapytać IA jak to zautomatyzować w kodzie?
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(30-08-2025, 07:45 AM)sky02 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Albo dopisać do Downloader'a funkcję aby pokazywał pierwsze wydarzenie a kolejne konfliktowe wpisywał do desc jako info że w tym samym czasie trwają inne transmisje online.
Tak sobie głośno myślę.

Podziękowali: sky02
Odpowiedz
REKLAMA:

@azman bardzo dobrze kombinujesz Smile To jest najmądrzejsze, nic nie tracimy bo pełne info jest w opisie. Czasy zakończenia nie mają już znaczenia. Owszem tytuł jest do 1 relacji i czas zakończenia, ale w opisie się dowiemy co leci na innych kanałach w tym samym czasie. Idealnie!!! Nie pomyślałem o tym hehe Wink
Odpowiedz
(30-08-2025, 08:47 AM)sky02 napisał(a): @azman bardzo dobrze kombinujesz Smile To jest najmądrzejsze, nic nie tracimy bo pełne info jest w opisie. Czasy zakończenia nie mają już znaczenia. Owszem tytuł jest do 1 relacji i czas zakończenia, ale w opisie się dowiemy co leci na innych kanałach w tym samym czasie. Idealnie!!! Nie pomyślałem o tym hehe Wink

Trochę powalczyłem z api i pobieram teraz wszystko co jest na portalu nawet kilkanaście dni do przodu oraz dodałem funkcję łączenia/przepisywania wydarzeń z tej samej godziny do desc.

Możecie sobie potestować
TVPSportOnline.xml
Ilośc pobrań: 7
Rozmiar: 25.07 KB
1
Odpowiedz
No ja pier..... i o to chodziło!!! Myślę że, już lepiej nie idzie tego sklecić. I ilość dni jaki wykradłeś z api. Szacun Smile

<programme start="20250917192300 +0200" stop="20250917213000 +0200" channel="TVPSportOnline.pl">
    <title lang="pl">Betclic 2 Liga: Olimpia Grudziądz – Podbeskidzie</title>
    <desc lang="pl">Dyscyplina: Piłka nożna</desc>
  </programme>
[Obrazek: EOraG6nl.png]
[Obrazek: ORvqGPvl.png]
Zgłoszę się do Ciebie na prywatne lekcję. Czas ruszyć te moje stare kości. Ok chodzi o neurony  Wink
Odpowiedz
To bawimy się dalej Smile

@Max1000 stawiasz browara ?

Takie pierwsze przymiarki

PlayerEurosportExtra.xml
Ilośc pobrań: 3
Rozmiar: 4.03 KB
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości