Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mecool m8s pro+ a WiFi w libreelec 9
#1
Da rade żeby wifi działało w tym pudełko po instalacji libreelec w wersji 9? Na 8.2 działa bezproblemowo niestety na wersji 9 niet..

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
REKLAMA:



#2
Ja używam CoreELEC i wifi śmiga bez problemu. Ogólnie CoreELEC jakoś lepiej chyba śmiga
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!



Odpowiedz
#3
(06-28-2018, 10:05 PM)mjw napisał(a): Ja używam CoreELEC i wifi śmiga bez problemu. Ogólnie CoreELEC jakoś lepiej chyba śmiga
Możesz dokładnie zapodac plik do instalacji? Openelec tez jakis instalowałem i był problem z wifi niby miał połączenie ale nie dawało rady nic pobierać czy połączyć się z pilotem przez telefon.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#4
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!



Odpowiedz
#5
(06-28-2018, 10:46 PM)mjw napisał(a): https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases
Ta wersję CoreELEC-S905.arm-8.90.4.img.gz ? Jaki plik dtb wybrałeś ?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#6
https://discourse.coreelec.org/t/how-to-...elec/677/7 czyli dla Twojego gxl_p212_2g
Odpowiedz
REKLAMA:



#7
dtb.img: http://www.mecool.pl/pliki/mecool_m8s_pro+/dtb.img
konfig pilota: http://www.mecool.pl/pliki/mecool_m8s_pro+/remote.conf
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!



Odpowiedz
#8
Do swego czasu używałem coreelec ale po którejś aktualizacji kodi zaczęło dziwnie działać a wtyczki sypały się nawet po fresh install to była chyba wersja 8.9.3. Wróciłem do libreelec i teraz działa o wiele lepiej i plynniej w kodi 17.6.
Poza tym do coreelec to chyba potrzebny jest inny config pilota który wrzuca się do /storage/.config/ ... bo w końcu tam wrzucałem by pilot u mnie działał.

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#9
No to tak samo instalowałem i wifi nie dzialalo. Nie wiem czemu skoro tobie działa..

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#10
Kurcze u mnie pokazuje że niby wifi connected po starcie systemu niestety net nie działa. Co ciekawe jak ręcznie rozlacze to już nie da rady połączyc się z wifi znowu wyskakuje coś że brak odpowiedzi. Także łączy się tylko podczas startu ale i tak nie ma internetu...
(06-29-2018, 07:59 AM)mjw napisał(a): dtb.img: http://www.mecool.pl/pliki/mecool_m8s_pro+/dtb.img
konfig pilota: http://www.mecool.pl/pliki/mecool_m8s_pro+/remote.conf

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości