Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 53,224
» Najnowszy użytkownik: momnaabbasi
» Wątków na forum: 5,487
» Postów na forum: 53,679

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 438 użytkowników online.
» 5 Użytkownik(ów) | 429 Gość(i)
Baidu, Facebook, Google, Yandex, deco164, kerad77, marfilm, orki

Ostatnie wątki
Jest ból
Forum: Główny dział z EPG
Ostatni post: sky02
11 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 791
FanFilm – oficjalny wątek
Forum: Zmodyfikowałem wtyczkę
Ostatni post: Tomek
Wczoraj, 05:12 PM
» Odpowiedzi: 1,176
» Wyświetleń: 178,829
lista kanałów m3u
Forum: Pomoc & Poradniki
Ostatni post: andrej110875
Wczoraj, 07:24 AM
» Odpowiedzi: 1,422
» Wyświetleń: 828,655
Nieaktualne picony
Forum: Aktualizacje i zmiany
08-10-2026, 02:57 PM
» Odpowiedzi: 84
» Wyświetleń: 7,632
Komputronik zapowiedział ...
Forum: Off topic
Ostatni post: stannasia
07-10-2026, 06:58 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 62
Szukasz telewizji IPTV?
Forum: Aktualności
Ostatni post: 19potas92
07-10-2026, 05:57 AM
» Odpowiedzi: 92
» Wyświetleń: 47,486
Vantage TV, Show TV, Red ...
Forum: Aktualizacje i zmiany
06-10-2026, 04:46 PM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 117
WP pilot
Forum: Problemy z wtyczkami
Ostatni post: steve4
06-10-2026, 12:40 PM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 1,421
Wybór iptv
Forum: Kodi dla początkujących
Ostatni post: 19potas92
05-10-2026, 12:04 PM
» Odpowiedzi: 316
» Wyświetleń: 149,661
Poobi, może ciekawa apka?
Forum: Aplikacje
Ostatni post: arkady1964
04-10-2026, 11:44 AM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 251

TV ze scart a MECOOL kilka pytań
Napisane przez: biceps - 21-09-2017, 02:48 PM - Forum: Kodi dla początkujących - Odpowiedzi (1)

Witam do tej pory mam stary telewizor ze złączem scart i dekoderem wiwa do naziemnej, ale teraz chciałbym kupić MECOOL M8S PRO PLUS i oglądać transmisje sportowe (głównie to mnie obchodzi) w związku z czym mam do was kilka pytań:
1. Czy można podłączyć go do tv ze scart i czy jakoś odbije się to na jakości,
2. jaki wtedy potrzebuje kabel scart,
3. czy można do niego podłączyć antenę do naziemnej,
4. czy będą działać adresy typu stream:
np.: mms://,  http:// 5.255.90.175:3001/udp/131.14.1:1111,
http:// 127.0.0.1:8902/stream,
http:// 5.255.90.175:3001/play/a02k,
acestream://bce63b7f92231293d63dc6cec95e5ce931f18616
5. czy jest przeglądarka i czy można oglądać na nim jakieś strony www np. reddit.com/r/soccerstreams/comments/
6. czy będą działać strony :
tvpsport, alltube, ekino, cda i inne tego typu
7. czy jest telegazeta, epg?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wydrukuj tę wiadomość

Polsat GO
Napisane przez: ssooqq - 21-09-2017, 11:11 AM - Forum: Poszukuję wtyczki - Odpowiedzi (2)

Posiadam pełen pakiet polsatu cyfrowego. Pod konto mogę podpiąć 3 urządzenia mobilne. Czy istnieje jakaś wtyczka/sposób na odtwarzanie kanałów telewizyjnych na Kodi? Oczywiście mogę odtwarzać materiały przez dedykowaną aplikację ze sklepu google, ale jak sami wiecie to nie to samo co Kodi Smile

Wydrukuj tę wiadomość

Mecool m8s pro+ 2/16gb s905x - jaki OS for Kodi ?
Napisane przez: krzywo - 20-09-2017, 09:46 AM - Forum: Dyskusja ogólna - Odpowiedzi (4)

Hej,

Jak w temacie... szukam najlepszego możliwego softu na sd dla urządzenia Mecool m8s pro+ 2/16gb oraz porady na co zmienic ten chinski nadroid 7,1 Smile

Co polecacie? Czy zmienialiście główny soft w pudełku na android tv z nexusa? 
np. z tego linku: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wydrukuj tę wiadomość

Wtyczka specto
Napisane przez: Lukaszek124 - 20-09-2017, 08:20 AM - Forum: Poszukuję wtyczki - Odpowiedzi (9)

Witam. Posiadam kodi 17.4 na tablet nie mogę znalesc odpowiedniego linku do ściągnięcia z wtyczką  specto. Chcialem sobie zainstalować wtyczkę specto.? Za linka będę wdzięczny dzieki.

Wydrukuj tę wiadomość

[Android TV] Instalacja HBO GO Polska
Napisane przez: NitroFuN - 19-09-2017, 10:59 AM - Forum: Pomoc & Poradniki - Odpowiedzi (40)

Wiele osób ma zapewne problemy z zainstalowaniem polskiej aplikacji HBO GO na swoim telewizorze lub tvboxie działającym na Android TV. Poradnik wykonany na przykładzie telewizora Sony KDL-55W755C działającym na ATV 6.0.1.

Co będzie potrzebne?
  • Myszka (Bez niej nic nie zdziałamy w aplikacji HBO Big Grin)
  • Pendrive (Taki, żeby zmieścił plik 60MB)
  • Komputer (Do przenoszenia pliku APK, potem może wrzucę na jakiś serwer z direct downloadem, żeby pobrać przez ES File Explorer)
  • Program do eksplorowania plików (Ja polecam ES File Explorer, dostępny na Android TV w Sklepie Play)
  • TV App Repo, dzięki któremu utworzymy skrót do aplikacji HBO w launcherze ATV
  • Włączona instalacja z niezaufanych źródeł w ustawieniach

Instrukcja instalacji
    1. Pobieramy aplikacje ES File Explorer oraz TV App Repo ze Sklepu Play
    2. Włączamy instalację z nieznanych źródeł w ustawieniach
    3. Na komputerze wchodzimy na stronę By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i klikamy zielony przycisk Download APK
    4. Po pobraniu plik APK przerzucamy na Pendrive
    5. Podłączamy pendrive do telewizora i uruchamiamy ES File Explorer
    6. Przechodzimy do naszego katalogu pendrive i instalujemy plik APK
    7. Po zainstalowaniu uruchamiamy TV App Repo i na liście szukamy aplikacji HBO GO, a następnie Create shortcut
    8. Instalujemy aplikację
    9. W launcherze uruchamiamy aplikację HBO GO

No i to tyle, mamy działającą aplikację na naszym Android TV, przypominam że obsługa odbywa się tylko za pomocą myszki Tongue Potem może dodam jakiś poradnik wideo

Wydrukuj tę wiadomość

Box z alledrogo
Napisane przez: Adams77 - 19-09-2017, 09:19 AM - Forum: Dyskusja ogólna - Odpowiedzi (12)

Witam wszystkich , jestem tu nowy I dopiero zaczdopiero zaczynam swoja przygode z kodi I boxami wiec prosze o wyrozumialosc :-) I w zwiazku z tym mam pytanie : czy ktorys z boxow na znanym portalu alledrogo jest godny polecenia ? Tak na poczatek aby sie nie zrazic do kodi .

Wydrukuj tę wiadomość

Rainbow Kodi w UK
Napisane przez: Janek - 18-09-2017, 07:05 PM - Forum: Kodi dla początkujących - Odpowiedzi (4)

Dzień dobry. Witam wszystkich użytkowników forum. 

Od czytania artykułów w Internecie i na kliku forach już mam mętlik w głowie.  Dlatego proszę o pomoc w złożeniu swojego pierwszego centrum dowodzenia w UK :Smile

Ale od początku. Mieszkam w Edinburghu(UK) Przeprowadziłem się do nowego bloku, w którym nie można lokować talerzy sat na zewnatrz ( walory estetyczne bloku) Więc jestem zmuszony teraz oglądać  polska tv która mnie interesuje na laptopie. Nie jest to to przyjemne ani wygodne. Poczytałem jakie mam możliwości. I mam kilka pytań z którymi sobie nie radzę. 

1. Kupić tv samsunga lub lg ze smartem koszt 42cal ok 500funtów + aplikacje smart iptv , jest to najdroższe rozwiązanie bo muszę kupić nowy tv ze smartem. Czy są jakieś stony/osoby  godne zaufanie które udostępniają kanały iptv oczywiście płatne. Jak ktoś udostępnia dużo kanałów w dobrej jakości , jestem wstanie zapłacić za usługę. 

2. Kupić jakiś telewizor (niemarkowy) 42 cale (300funtów) + tv smart box i bawić się z kodi. Czy są aplikacje na kodi które pozwalają w jedym miejscu (płatnie) oglądać wszystkie programy telewizjne.  Chodzi mi o to że np. Oglądam weeb.tv program tvp1 i chce sobie przelączyć  na sport na canal + , ale na weeb.tv nie ma canal + , więc muszę wyjść z wtyczki weeb.tv  i zalagować się na telewizjada bo tam jest canal +  

Chodzi o wygodę oglądania. 
Dziękuje za pomoc. 
Janek

Wydrukuj tę wiadomość

Problem z wtyczkami z repozytorium Ramic SOLVED
Napisane przez: thaarad - 18-09-2017, 06:40 PM - Forum: Problemy z wtyczkami - Odpowiedzi (2)

Witam, mam problem z wtyczkami z repozytorium ramic - testowałem wtyczki filmy.to oraz bajki

Problem pojawił sie przed wczoraj. Mam zainstalowany na raspberry pi zero W openElec w wersji 8.0.4 z KODI 17.3
zainstalowałem wtyczki z repozytorium ramic z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. w wersji 1.3.5. kilka dni działało ok a od wczoraj nie może sie połączyć, wyskakuje informacja, że więcej informacji znajdę w logach i wystąpił błąd wtyczki.7
fragment logów z błędem poniżej.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

inne wtyczki takie jak youtube działają. Jest połączenie z internetem, włączona opcja aby czekał z włączeniem  KODI do momentu uzyskania połączenia z internetem 10 sek.

Po wystąpieniu błędu próbowałem zainstalować od nowa repozytorium i wtyczki, zainstalowałem także od nowa czysty system openelec, próbowałem także na libreelec. cały czas występuje ten sam błąd.

Wydrukuj tę wiadomość

bennu
Napisane przez: modny069 - 18-09-2017, 02:39 AM - Forum: Problemy z wtyczkami - Odpowiedzi (1)

Cz wie ktos gdzie zniknal fork Dr.Stream z Bennu? Huh

Wydrukuj tę wiadomość

Wtyczka podobna do marknow?
Napisane przez: Lukaszek124 - 17-09-2017, 07:09 PM - Forum: Poszukuję wtyczki - Odpowiedzi (11)

Witam. Mam pytanie czy zna ktoś podobną wtyczkę do marknow? Wtyczka marknow nie działa niestety Dodgy proszerokość o linka do sciagniecia kodi 17.4 na tablet. Za informację będę wdzięczny  Smile

Wydrukuj tę wiadomość