![]() |
|
Kodi na Canal+ Box - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problem z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Kodi na Canal+ Box (/showthread.php?tid=3955) Strony:
1
2
|
Kodi na Canal+ Box - Foxs - 03-10-2021 Witam, chciałbym zainstalować kodi jako standalone system, czyli ten corelec czy inne cudo, czy da się to zrobić na canal+ boxie? Niestety ale na tej liście brak canal+ box: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Choć jest wiele boxów z tym samym SoCem 905X2 2G/4G czyli np. Beelink GT mini A Czy mogę spróbować wgrać ten OS czy to musi być koniecznie pod canal+boxa? Wgrałem już Wolfiego z managerem ale jednak to mi dużo nie zmienia bo w tym canal+boxie jeśli chodzi o androidowe aplikacje to większość ma poważne problemy z działaniem, dlatego chciałbym go kompletnie wyrzucić i zainstalować coreleca albo coś podobnego by kodi był jedynym OS. Konkretnie chodzi mi też o to bym mógł przez windowsa (np. przez sambe) wrzucać pliki z komputera na pendrive podłączony do canal+boxa, a takie coś prędzej zrobię przez kodi niż przez ten badziewny OS od canal+. RE: Kodi na Canal+ Box - Ktosi - 03-10-2021 By zainstalować można próbować na penie, wiadomo nie można nic zrobić bo nie podepnie żadnych urządzeń pod usb. Zastosowałem Hub USB z czytnikiem kart SD i zainstalowanym Coreelec za pomocą Rufusa. Jakieś problemy mam z hubem bo kompletnie nie chce startować z pena, z SD ruszyło bez problemu. Instalka CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc3-Generic.img.gz , wybrać urządzenie X96MAX z listy Plik dtb.img robimy z pliku g12a_s905x2_2g i kopiujemy do katalogu głównego. W katalogu głównym tworzymy pusty plik update.zip. Podłączamy Hub z kartą czy penem pod tuner. Czasami startuje sam, jak nie działa to pod uruchomionym Androidem przechodzimy - / Więcej / Ustawienia dekodera / Ustawienia urządzenia / Informacje / Aktualizacja z pliku powinien być widoczny podłączony napęd. Klikami i czekamy na start. Najlepiej podpiąć klawiaturę i myszkę na USB, zwykle używam Logitecha bo jeden odbiornik do wszystkiego. Jak nie działa zmieniasz metodę pen na SD albo odwrotnie. Po uruchomieniu powinno działa WiFi W Bluetooth parujemy pilota ( naciskając strzałkę i szachownicę aż zacznie migać diodka ) , jak nie załapie próbujemy ponownie. Przycisk OK wstępnie przypisałem do przycisku Netflixa. ENTER coś nie wchodził pod inne klawisze, do konfiguracji i kodów klawiszy przydaje się Keymap Edytor . Na razie działa i w miarę dobrze współpracuje z Kodi 19.2, działa streaming z tunerów, youtube, netflix, sterowanie ambilight itp, normalne pierdołki z dodatków KODI. Jeszcze tylko Tvheadend i może zadziała tuner. RE: Kodi na Canal+ Box - Foxs - 03-10-2021 Dzięki! Zabieram się właśnie do tego. Niestety mam huba ale bez microsd, moge jedynie podpiąc dwa peny, uda się coś z tego? Tak czy siak będę próbował, w obecnym stanie to i tak ten tv box jest dla mnie bezużyteczny więc niewielka strata jeśli go uceglę. edit: Chyba ucegliłem ![]() Zapomniałem że zmieniłem standardowy launcher na wolf i teraz po logu canal+ mam czarny ekran, także to chyba tego wina. edit2: Dobra odcegliłem, wywaliłem launcher wolfiego, ustawiłem z powrotem stockowy od canal+, odpaliłem znowu aktualizację z pliku (samo nie startuje), ale niestety mam to samo, po restarcie pokazuje się logo canal+ a potem czarny ekran. W poradniku tutaj: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Piszą że czarny ekran oznacza źle wybrany plik z device trees, czy to na pewno ma być g12a_s905x2_2g? RE: Kodi na Canal+ Box - Ktosi - 03-10-2021 Boxa w żaden sposób nie można uceglić odpalając inny system z karty. Po wyjęciu z pena i ponownym restarcie działa normalnie tylko należy pilota parować. Mam akurat dwa to nie muszę. Odpal za pierwszym razem tylko z pena , bez huba. Działało na penie 2 i 4 Gb , kartę SD mam 2 i 16 Gb. Po konfiguracji pilota albo nawet myszki na BT można z huba zrezygnować i używać tylko nośnika wpiętego w USB. Gotowe pliki co używam, skopiowane z tunera By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Kodi na Canal+ Box - Foxs - 03-10-2021 Z twoim plikiem zadziałało (i bez huba póki co) odpalił się coreelec i robi resize file system. Dzięki! Teraz będę próbował ogarnąć dostęp do plików na usb drive podpiętym pod coreelec przez sambę bym mógł wrzucać pliki z kompa na ten usb poprzez LAN zamiast go odpinać za każdym razem. Uda się takie coś? Edit: po tym resize file system mam teraz taki ciemnoniebieski ekran i żadnych napisów. Edit2: dobra nie ważne, już działa po restarcie. Edit3: dobra, wszystko już ogarnięte, przez sambę wrzucam sobie pliki z PC na pena podpiętego pod coreelec i na tv boxie mogę je odpalać. Jest super, wszystko dzieki @Ktosi RE: Kodi na Canal+ Box - secam7 - 03-10-2021 Czy ten wbudowany tuner DVB-T2 jest obsługiwany w coreelec, tvheadend go widzi? RE: Kodi na Canal+ Box - mjw - 04-10-2021 Mi się nie udało zmusić tvheadend do działania z wbudowanym tunerem. RE: Kodi na Canal+ Box - Ktosi - 04-10-2021 Niestety nie widzi głowicy z boxa. :/ Działa z tunerami na USB bez problemu, podpiety tuner USB z nbox. Działa nawet lepiej i bardziej płynniej niż na ostatnim boxie co sprawdzałem. Takie pytanie przy okazji , można jakoś uruchomić dwa klienty TV czy tylko jeden może być ? RE: Kodi na Canal+ Box - mjw - 05-10-2021 Można, u mnie są włączone zawsze 2 klienty. PVR Simple Client i Enigma2 do dekodera. RE: Kodi na Canal+ Box - jerzyk17 - 05-10-2021 (03-10-2021, 08:56 AM)Ktosi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |