![]() |
|
TVP Sport Online (Transmisje) - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: EPG.OVH (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=65) +--- Dział: Główny dział z EPG (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=68) +--- Wątek: TVP Sport Online (Transmisje) (/showthread.php?tid=6301) |
RE: TVP Sport Online (Transmisje) - azman - 11-12-2025 @sky02 a co nie tak z tym moim plikiem przetłumaczonym na PL @Max1000 dla FAST player akurat robi się EPG od miesięcy. Więc Panowie co tam jest nie tak powiedzcie to poprawie lub naprawię. ![]() Obecnie sobie tam poprawiam te moje skrypty aby były w pełni kompatybilne i zgodne ze standardem XMLTV. Dopiero potem z tego robię przeróbkę na kompatybilne z E2. I mam dwie wersje To co cały świat ogarnia czyli XMLTV oraz co drugi świat też chce ale nie wiadomo z jakich powodow z XMLTV bierze tylko ułamek. RE: TVP Sport Online (Transmisje) - sky02 - 11-12-2025 Witaj @azman Eurosport4KSK.pl ostatnia aktualizacja była <programme start="20250926230000 +0200" stop="20250927010000 +0200" channel="Eurosport4KSK.pl"> <title lang="pl">Kolarstwo</title> <desc lang="pl">Mistrzostwa Świata - Mężczyzny Wyścig drogowy poniżej 23 roku życia</desc> </programme> Myślałem że odpuściłeś wiec zmieniłem na czeski. Quadro 4k jest od Ciebie, ale do dziś 00:50. Teraz pobrałem jeszcze raz i jest już do <programme start="20251213010000 +0100" stop="20251214010000 +0100" channel="Quadro4K.pl"> <title lang="pl">Kryształowy Kanion. USA</title> </programme> @azman o której Ty to wrzucasz na serwer i ile dni ma ten Quadro4K.pl? RE: TVP Sport Online (Transmisje) - azman - 12-12-2025 (11-12-2025, 08:39 PM)sky02 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., nie śledzę tego na bieżąco ile tam jest dni tyle pobiera i tłumaczy. Chyba że mam jakiś bug w skrypcie przyjrzę się. Problem jest w tym że po raz to grudzień i kompletnie nie mam wolnego czasu bo budżetówka i PGZ wydają kasę jak szaleni i trzeba zarabiać. Drugi problem to to że mam już ze 30 skryptów w PY i zaczynam tracić nad tym kontrolę. Oraz błąd w moim pierwszym podejściu by pozyskiwać dane EPG od razu obrobione pod E2 zamiast w pełni kompatybilne z XMLTV. Kolejny problem to brak czasu, naprawdę obecnie go mam niewiele w grudniu a ten który mam to poświęcam rodzinie. Za chwilę wejdzie LG Channels Polska czy to po swoich europejskich węzłach czy w oparciu o węzły dystrybucyjne Rakuten lub Pluto. Z tego co ustaliliśmy z @Apsattv to te zapowiadane regiony już ruszyły niestety po za wersją polską. Coś tam podobno testowo i bardzo zmiennie ze znacznikami PL na węzłach się pojawia. Ale jeszcze oficjalnie nie wystartowali, aż sobie skrypt napisałem który odpytuje 2 razy na dobę węzły i jak się tylko pojawi to zacznę działać jak czas pozwoli. Tak więc piszcie co jest nie tak a postaram się to ponaprawiać, nie od razu ale postaram się jak najszybciej. RE: TVP Sport Online (Transmisje) - azman - 12-12-2025 @sky02 W ramach dobrej współpracy proszę zweryfikuj i nawet się odnieś krytycznie do tego co generuję. Spora część tych wypocin jest niestety obrobiona pod E2 zamiast być prawdziwym standardem XML. Ale jak wspomniałem pracuję nad tym. Po poprawkach Tyle wynikowo powinno być xml'ów do pobrania z mojego serwera poza standardowymi (podstawowy, dodatkowy, iptv) Z @doglover from RytecTeam też już rozmawiałem że będzie po nowym roku rewolucja w referencjach dla kanałów PL IPTV. Wstępnie uzgodniliśmy że jak najbardziej trzeba tego pilnować i standaryzować w obecnym świecie rosnącej przewagi streamu nad kanałami sat. Coś mi się wydaje że poprzednio to ten E4K SK miał w pełni ramówkę EN. Teraz ma mieszaną EN, SK Dodałem w locie tłumaczenie do EN z SK i wynikowo wszystko jest w EN chyba że chcecie w PL? A i trzeba sprawdzić czy te czasy wydarzeń się zgadzają bo zawsze z tym timezone mam problemy ![]() Widziałem na liście PlusX sporo kanałów SK,CZ się pojawiło. Taki głupi pomysł by to również tłumaczyć na EN lub PL. I znowu sobie roboty narobię ale jest to wykonalne. RU tłumaczę i chyba nawet to jakoś znośnie wychodzi to i EN CZ SK czy inne też można spolonizować
RE: TVP Sport Online (Transmisje) - Max1000 - 13-12-2025 @azman Czeskie kanały oraz Eurosport 4k zostaw oryginalne nic nie tlumacz RE: TVP Sport Online (Transmisje) - sky02 - 13-12-2025 @azman dla mnie wygląda to bardzo dobrze. Czeskie i SK daje radę ogarniać. Moim skromnym zdaniem tłumaczenia na tą chwilę nie mają priorytetu. Ludzie proszą o By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. A @Max1000 prosił o sprawdzenie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Niestety mój ini player.pl nie widzi tych kanałów w zakładce playlists. Masz kontakt z @doglover może poproś go by zrobił poprawkę do tego ini. Ja jestem za cienki w uszach ![]() Ps. DolceVitaTV.py jaki ma adres lub w którym epg się znajduje? Skleisz to w jedno epg np. PlusX jak to kiedyś planowałeś? RE: TVP Sport Online (Transmisje) - azman - 13-12-2025 Wszystkie 3 nowe TVP są w azman_IPTV Dolce wrzuciłem na serwer jako odrębny plik DolceVitaTV.xml (13-12-2025, 06:08 AM)sky02 napisał(a): Skleisz to w jedno epg np. PlusX jak to kiedyś planowałeś? Taki jest plan tylko czasu brakuje na to. Jeszcze chwilę musimy się pomęczyć z tym jak jest obecnie. Osobiście mnie to też już drażni ta masa plików więc będę się starał to ogarnąć Z tymi playlistami od Player zobaczę może dziś wieczorem co da się zrobić. RE: TVP Sport Online (Transmisje) - sky02 - 13-12-2025 OK mam to DolceVitaTV.xml, ale jest lipa. Myślałem, że zapomniałeś o rozszerzeniu .gz ale nie to. Tak to wygląda u mnie:
RE: TVP Sport Online (Transmisje) - Max1000 - 13-12-2025 @sky02 Comedy Universe jest potrzeba poprawić godzinę -1 h RE: TVP Sport Online (Transmisje) - sky02 - 13-12-2025 (13-12-2025, 05:00 PM)Max1000 napisał(a): @sky02@azman to do Ciebie ![]() </channel> <channel id="SwiatKomedii.swtv.pl"> <display-name lang="pl">Świat Komedii HD</display-name> <icon src="https://staticeu.sweet.tv/images/cache/channel_icons/BCKRUIAK/3349-comedy-world-hd.png" /> <url>http://www.sweet.tv</url> </channel> </programme> <programme start="20251213101500 +0100" stop="20251213121200 +0100" channel="SwiatKomedii.swtv.pl"> <title lang="pl">Sekspedycja</title> <desc> </desc> </programme> |