Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Wątek: Skin Cosmic dla Kodi 19+ (/showthread.php?tid=3790)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 08-09-2021

(08-09-2021, 04:14 PM)Tomek napisał(a): @"enefem" znasz sposób żeby instalka FanFilm dorzucała playera od razu do TMDBH?
Póki co przychodzi mi tylko jeden pomysł do głowy. Napisać skrypt, który by się instalował razem z FF i podrzucał jsona kiedy tylko wykryje zainstalowany TMDbH.
W sumie zastanawiam się czy można by uruchomić ten skrypt z poziomu skórki. Jest RunScript() jak i System.Exec() więc jakieś pole do popisu jest Big Grin
No, ale bez skryptu ani rusz, a ja w pythonie to noga póki co, mam nadzieję, że niedługo się to poprawi Smile

(08-09-2021, 04:09 PM)zborus napisał(a): Czyli mając wtyczkę seren i np konto RD to .oge spokojnie odpalać przez widget pozycje z wtyczki themovieDB?
Tak. Z tym, że sposób podany przez @Tomek również powinien działać bez problemu.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - zborus - 08-09-2021

Jak mam ten player wrzucić?

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 08-09-2021

(08-09-2021, 05:24 PM)zborus napisał(a): Jak mam ten player wrzucić?
Wrzuć plik udostępniony przez Tomka na shoutboxie do katalogu:

userdata/addon_data/plugin.video.themoviedb.helper/players/

Następnie w ustawieniach we wtyczce TMDbH możesz wybrać player'a

Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Tomek - 08-09-2021

Ale wpierw go rozpakuj. Albo podaj ścieżkę do pliku w ustawieniach wtyczki. Doda ten player do innych

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Pomysł ze skryptem jest niezły. Pomyślę

Łatwiejszy adres...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - zborus - 11-09-2021

@"enefem" będzie ten tutorial w formie wideo?

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 11-09-2021

@zborus o cholera, zapomniałem Big Grin Będzie. Pewnie w poniedziałek wieczorkiem przysiądę i ogarnę w wolnej chwili.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 14-09-2021

Ok. Znowu zapomniałem nagrać filmik, ale to bardziej dlatego, że wczoraj robiłem sobie wolne Smile
Rozkminiam nad nowym układem dla strony głównej, przy okazji chciałbym zaorać Classic layout, ale to pewnie z czasem dopiero, aż w zastępstwie wymyślę coś lepszego. Na razie mam coś takiego: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i jestem ciekaw waszych opinii, czy warto wypuszczać tego typu widok? Osobiście mam mieszane uczucia, podoba mi się fakt, że jest nieco inny od wszystkich, z drugiej strony wymaga on dopracowania. Póki co to jest BARDZO WCZESNA FAZA, aczkolwiek jakiś tam podgląd i opinie można już wysnuć Smile Dajcie znać co sądzicie.

#edit
Nie ważne. Zaorałem pomysł Big Grin

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - zborus - 14-09-2021

jak dla mnie widok POSTER jest the best.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 15-09-2021

Trzeba wrócić do rzeczy, które mają sens, czyli usprawnianie istniejących już funkcji i poprawianie bugów, a nie wymyślanie koła na nowo Smile
I tak o to, zacząłem od usprawnienia Spotlightu, poprzez dodanie faktycznie więcej informacji do zakładki "więcej informacji"^^ By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

#edit
btw. Dzisiaj postaram się skleić nowy poradnik odnośnie konfiguracji skóry.
Jednak muszę poprawić jeszcze ze 2-3 rzeczy i wtedy nagram, żeby było jak najbardziej aktualnie.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 15-09-2021

Jest i obiecany filmik. Trochę czasu to zajęło, sorki Smile
Wołam @kocurek7, @EMR9 i @zborus bo chyba byli zainteresowani Smile

Nagrane na szybko, wiec jak czegoś brakuje to pytajcie. Pokazałem głównie ustawienia, których sam używam.
Odnośnie zwiastunów w tle, jak u kogoś opcja jest wyłączona to pewnie musicie pobrać i włączyć wtyczkę YouTube. W opisie filmu jest link do poradnika, ewentualnie szukajcie tutaj na forum, bo jest całkiem fajny poradnik napisany Wink

Link do filmiku: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.