RE: Kodi na Canal+ Box - Ktosi - 08-10-2021
Ok, dzięki.
Załapałem jak dokładnie konfigurować.
RE: Kodi na Canal+ Box - MarcinWLCK - 28-02-2022
Koledzy ratujcie. Nie jestem w stanie tego uruchomić. Bezpośrednio wpiety pendrive do portu usb daje radę sie odpalić ale nie mam wtedy możliwości podpięcia myszki klawiatury do konfiguracji. Jak podepnę pamięć przez hub to system nie staruje.
RE: Kodi na Canal+ Box - Tomek - 28-02-2022
Zmiana huba - u mnie na jakimś zupełnym noname ruszył
RE: Kodi na Canal+ Box - MarcinWLCK - 28-02-2022
(28-02-2022, 05:38 PM)Tomek napisał(a): Zmiana huba - u mnie na jakimś zupełnym noname ruszył mam 3 i żaden nie daje rady. Próbowałem z róznymi pamięciami, próbowałem z kartą pamięci i jedynie na 1 pendrive ruszył. Możesz mi przybliżyć tego hub no name?
RE: Kodi na Canal+ Box - jaco1 - 22-05-2022
(28-02-2022, 06:02 PM)MarcinWLCK napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Hub bardzo mi się przydaje do emulatora Amigi, mogę podpiąć wtedy myszkę, pendrive z grami i gry chodzą ok
Emulator instaluje ręcznie z pliku uae4arm. Trochę problem jest ruszaniem myszka, ale da się uruchomić gry.
Moim zdaniem świetny tani tuner do wszystkiego
Była ostatnio zmiana oprogramowania na wyższy Adnroid. Czy ktoś próbował wykryć tuner dvb-t w kodi na nowym oprogramowaniu?
Jedynie w tym tunerze brakuje mi nagrywania kanałów dvb-t na dysk
RE: Kodi na Canal+ Box - Ktosi - 22-05-2022
Nadal nie działa tuner, bez dostępu do sterowników nie rusza na innym niż oryginalny soft. :/
Twórcy Coreelec nie są zainteresowani rozwijaniem tematu obsługi tunera TV bez wsparcia producenta a tego przecież nie mają.
Cytat:Ray - CoreELEC Team
The tuner will probably not be supported. And we have no DVB Maintainer anymore. So pass, it will not work.
Co do nagrywania to działa świetnie nawet 2-3 programów na raz zwłaszcza z tunerami na Enigma2.
RE: Kodi na Canal+ Box - the4anoni - 27-07-2023
(03-10-2021, 08:56 AM)Ktosi napisał(a): By zainstalować można próbować na penie, wiadomo nie można nic zrobić bo nie podepnie żadnych urządzeń pod usb.
Zastosowałem Hub USB z czytnikiem kart SD i zainstalowanym Coreelec za pomocą Rufusa.
Jakieś problemy mam z hubem bo kompletnie nie chce startować z pena, z SD ruszyło bez problemu.
Instalka CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc3-Generic.img.gz , wybrać urządzenie X96MAX z listy
Plik dtb.img robimy z pliku g12a_s905x2_2g i kopiujemy do katalogu głównego.
W katalogu głównym tworzymy pusty plik update.zip.
Podłączamy Hub z kartą czy penem pod tuner.
Czasami startuje sam, jak nie działa to pod uruchomionym Androidem przechodzimy - / Więcej / Ustawienia dekodera / Ustawienia urządzenia / Informacje / Aktualizacja z pliku powinien być widoczny podłączony napęd. Klikami i czekamy na start.
Najlepiej podpiąć klawiaturę i myszkę na USB, zwykle używam Logitecha bo jeden odbiornik do wszystkiego.
Jak nie działa zmieniasz metodę pen na SD albo odwrotnie.
Po uruchomieniu powinno działa WiFi
W Bluetooth parujemy pilota ( naciskając strzałkę i szachownicę aż zacznie migać diodka ) , jak nie załapie próbujemy ponownie.
Przycisk OK wstępnie przypisałem do przycisku Netflixa. ENTER coś nie wchodził pod inne klawisze, do konfiguracji i kodów klawiszy przydaje się Keymap Edytor .
Na razie działa i w miarę dobrze współpracuje z Kodi 19.2, działa streaming z tunerów, youtube, netflix, sterowanie ambilight itp, normalne pierdołki z dodatków KODI.
Jeszcze tylko Tvheadend i może zadziała tuner.
Niestety u mnie ten sposób nie działa, wiem że zanim box dostał androida 10 działało. Ktoś ma jakiś pomysł?
(28-02-2022, 05:38 PM)Tomek napisał(a): Zmiana huba - u mnie na jakimś zupełnym noname ruszył Od razu mówię że próbowałem z Hubem jak i bez, skutek taki sam :/
RE: Kodi na Canal+ Box - Ktosi - 27-07-2023
Nie będzie wcale już działać, o systemie inny niż fabryczny zapomnij.
|