![]() |
|
Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problem z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable (/showthread.php?tid=4640) Strony:
1
2
|
RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - Ktosi - 06-09-2022 Nie zrobisz nawet downgrade, nie masz przecież dostępu do czegokolwiek co jest potrzebne. Nawet mając dostęp do starszych aktualizacji obniżysz tylko wersje systemu a bootloadera nie ruszysz bez odblokowania którego aktualnie nie ma. Aktualizacje aktualizacjami, należy tylko odróżnić typ aktualizacji : tylko aktualizacje systemu po resecie ( systemowe czyli głownie aktualizacje aplikacji ) od aktualizacji systemu OTA ( pliki systemowe + aplikacje + inne poprawki nie zwiane bezpośrednio z systemem tylko firmware boxa ). Po resecie boxa aktualizowane są TYLKO aplikacje a nie sam system. Wychodzi na to że prostym rozwiązaniem lagowania i problemów z aplikacjami jest tylko reset boxa i ustawianie/instalowanie wszystkiego od nowa albo skasowanie tylko cache i danych aplikacji czy w sumie wystarcza i trochę przestaje logować. Na Coreelec trzeba po prostu poczekać jeśli będzie. Zresztą kto używał Coreelec na co dzień powinien w pierwszej kolejności pomyśleć i wyłączyć najpierw aktualizacje w Androidzie. U mnie tylko jeden box przetrwał, używany jest jako tuner i ma jeszcze starego Androida.
Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - Tomek - 06-09-2022 Użyłem sformułowania soft a nie aktualizacja w znaczeniu soft = aktualizacja ota. Chciałem rozdzielić aktualizacje od softu (czyli pliki systemowe itp itd). Co do coreelec - nic nie będzie zrobione bo developerzy nie mają tego boxa więc nawet nie będą szukać rozwiązań. Zbyt niszowe urządzenie. A fakt faktem - błędem była aktualizacja androida jak się używa coreelec, wiedząc że ten box używa do coreelec błędu w sofcie Btw. U mnie ten box bez aktualizacji też leży i się kurzy ... RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - sky02 - 06-09-2022 Panowie mądrzy po fakcie Ja jestem ten debil, którego zaskoczyła ta aktualizacja po 1 tygodniu użytkowania tego boxa. A bardziej testowaniu. I także chce wrócić do CoreElec. Wiadomo że CE nic z tym nie zrobi bo to nie ich bajka. Potrzebny kumaty użytkownik z niezaktualizowanym boxem, który będzie wiedział co wyciągnąć i jak to w ogóle ogarnąć by stworzyć takie update ota, lub firmware, który cofnie nas do A9 i dobrego bootloadera. Ja po miesiącu się poddałem w poszukiwaniach.
RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - Ktosi - 06-09-2022 Też przestałem szukać, Coreelec wrócił na Raspbery Pi 4. p.s. By to stworzyć musiał byś mieć dostęp do tego co mają developerzy przy tworzeniu instalek a na taki wyciek nie ma co raczej liczyć. :/ Jak to stwierdził @Tomek zbyt niska klasa sprzętu, koszty przeróbek dorównują kosztom zakupu. Zabawa dla pasjonatów a bardziej się opłaci kupić jakiś inny box. RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - sky02 - 06-09-2022 @Ktosi jesteś pesymistą nie raz mówili że się nie da a był taki który mówił potrzymaj mi piwo i hop A na Raspbery Pi 4 bym nie liczył są braki, ostro wykorzystywany jest na wojnie.Ps. Nawet do Starlink został zhakowany : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - Ktosi - 06-09-2022 Pi to mam na kilogramy, wyciągam z elektrosmieci, głownie standów sklepowych z produktami demo.
RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - dabroviec - 12-09-2022 (05-09-2022, 04:32 PM)Foxs napisał(a): Chwilowo obszedłem ten cały cyrk instalując menadżera plików przez którego odpalam sobie filmy z serwera więc w teorii kodi mi nie jest potrzebny tyle że przez kodi miałem dużo więcej opcji typu zapisany link do folderu z filmami na głównej stronie.A czemu nie zainstalujesz Kodi na Androidzie? RE: Aktualizacja Canal+ Box uwaliła Kodi portable - Foxs - 24-09-2022 (12-09-2022, 06:00 AM)dabroviec napisał(a):(05-09-2022, 04:32 PM)Foxs napisał(a): Chwilowo obszedłem ten cały cyrk instalując menadżera plików przez którego odpalam sobie filmy z serwera więc w teorii kodi mi nie jest potrzebny tyle że przez kodi miałem dużo więcej opcji typu zapisany link do folderu z filmami na głównej stronie.A czemu nie zainstalujesz Kodi na Androidzie? W sensie kodi na canal+box? Zrobiłem to ale wygląda na dość okrojony, nie umiem np. zrobić połączenia przez vnc by móc podglądać z kompa co tam się dzieje na kodi. Nie mówiąc już o tym, że przy padace boxa (np. brak prądu), od nowa trzeba uruchamiać boxa a potem kodi. Na Coreelec wszystko startowało samo od razu. Ogólnie dużo więcej możliwości jest. Najlepiej by było wywalić ten cały soft od canal+ i wgrać tam CE ale tak jak wyżej pisali raczej się to nie uda. |