Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problem z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Dział: Android (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Wątek: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? (/showthread.php?tid=708)

Strony: 1 2 3

Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - godzina1522 - 10-04-2018

m-TV guide na pewno mniej zasobożerny, ale też nie specjalnie da się panować nad kanałami od różnych dostawców niestety. Wyswietla tylko te do których epg znajdzie, w kolejnosci jak jest epg a nie lista, nie można mieć dwa razy tego samego kanału (na przykład wersja SD i HD).
Na libreelecu IPTV Simple Client działa u mnie zdecydowanie lepiej (normalnie) niż na spmc na słabym boksie z 1GB Ram (programy w 1080) czy na starym kompie (core 2 duo, z wbudowana słaba grafika).

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - GalAnonim - 10-04-2018

@godzina1522 oczywiście, że możesz mieć 2x ten sam kanał baa.. nawet 8 razy ten sam Smile Pod jeden kanał masz przypisane wszystkie streamy, które wpisałeś w ustawieniach. Aby zmienić stream tego kanału przytrzymujesz enter lub "ok" na pilocie i masz kolejny na liście Wink

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - Tomek - 10-04-2018

@godzina1522 i oczywiście że możesz w mtvguide zmienić kolejność kanałów, ukrywać itp. możesz mieć wiele list i każda może mieć inny priorytet... Potestuj dokładnie

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - godzina1522 - 10-04-2018

Ok, ale w playliście m3u robię sobie osobno
1. "kanał nr 1 - 1080 - lista A"
2. "kanał nr 1 - 720 - lista B"
3. "kanał nr 1 - SD - lista C"
i sam wybieram który ma się uruchomić i zawsze dostępne na pierwszy klik, bez przerzucania strumieniami.

No i jak nie ma epg do jakiegoś kanału... to się nie wyświetli (nie wiem jak teraz, bo prawie nie używam, ale za to wyświetlał kanały z epg dla których nie było strumienia i trzeba było ręcznie ukrywać nieobsługiwane kanały).

Kolejność swoją kanałów oczywiście też da się ustawić, ale jest to czasochłonne i mozolne raczej.

mTV guide fajnie, że ma skórki i można wygląda "ładniej" dopasować.
Ale mTvguide można wyświetlać w formie listy kanałów (+ różne tryby wyświetlania: informacje, lista, lista szeroka) i w formie przewodnika... co też ma swoje plusy.

Swego czasu używałem tylko mTV, ale jednak bardziej pasuje mi panowanie nad kanałami przez listę m3u, która wyświetla mi się cała tak jak ja chcę (nawet z moimi nazwami z wyróżnikami "jakości" kanału - tym bardziej, że można również sobie wygodnie pogrupować kanały).

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - kyniol73 - 11-04-2018

(10-04-2018, 02:13 PM)jactra napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ja mam przycisk reset który przytrzymuje czyli metoda "toothpick method"

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - godzina1522 - 11-04-2018

Aaaa... i pamiętaj o skopiowaniu sobie pliku remote.conf

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - jactra - 11-04-2018

Jasne, dzięki.

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - jactra - 12-04-2018

Nadszedł czas na testowanie libreelec. I od razu ściana. Przygotowałem kartę wg poradnika By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Włożyłem kartę, za pomocą terminal emulator wykonałem "reboot update" i odpalił mi się TWRP. Nie zrebootowało do libreelec. Obecnie mam Android TV Nexus 7.1.  Czy z poziomu TWRP można odpalić system z karty czy jest tylko możliwość instalowania (czego chciałbym na razie uniknąć). A może da się jakoś wymusić aby bootował z karty  z pominięciem TWRP?

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - kyniol73 - 12-04-2018

jest z 5 sposobów wymuszenia bootowania z karty micro sd próbowałeś wszystkie ? dałem ci link wczesniej

RE: Mecool M8S PRO W - problematyczny box? - jactra - 12-04-2018

(12-04-2018, 07:10 PM)kyniol73 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.), run it and type reboot update. Your box should reboot to LE.
problem opisałem powyżej
  • toothpick method: disconnect the power supply, insert card/drive, push reset button and connect the power while holding the button. Wait until LibreELEC logo appears and release the button.
    mój box nie posiada przycisku reset.
    • menu button method (works with very few devices): disconnect the power supply, insert card/drive, push menu button on your remote control and connect the power while holding the button. Wait until LibreELEC logo appears and release the button.
      mój box nie posiada menu button
    • recovery method: boot into Android, insert card/thumb drive and choose Reboot to recovery. Your box should boot into LibreELEC.
      po wciśnięciu power na pilocie mam tylko 3 opcje: zamknij reboot i sleep
    • recovery method (2nd variant): if you have "Update" app pre-installed open it, insert SD card with LE/connect USB drive, and choose any ZIP file in the app for update. Your box should reboot to LE.
      nie posiadam preinstalowanej apki Update. Na stockowym romie taka była ale na AndroidTV nie mam.
    • recovery method (3rd variant): enable ADB (Google it) and issue adb reboot update command
    tego nie próbowałem ale domyślam się, że zrebootuje do TWRP. Gdyby było inaczej to zadziałałaby metoda "terminal emulator"