![]() |
|
Play Now TV BOX v4 - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: Play Now TV BOX v4 (/showthread.php?tid=5282) |
RE: Play Now TV BOX v4 - Recznik - 22-08-2024 Czy udało się już ogarnąć problem z tv dbvt w tym sprzecie? Kupiłem na działkę w fajnej cenie tego Kaona i myślę jak ugryźć temat. ps: znalezione info w necie od umcynbolcyn moze komus się przyda co z Kaona wywalić. ---- Dostałem dzisiaj na testy boxa w wersji KAON. Przy użyciu Shizuku i Canta udało się wywalić wszystko co związane z Playem oraz apki KRMS, czyli KAON Remote Management Solution. - KRMSAgent (com.krms.mainagent) - KRMSAppInstaller (com.krms.apkupdate) - KRMSFIrmwareUpdater (com.krms.firmwareupdater) Jak na razie wszystko hula bez tego. Pytanie tylko, czy skutek ten sam, co w przypadku usunięcia TMS od SDMC (com.sdmc.tms). (Edytowano) RE: Play Now TV BOX v4 - kodiwpigułce - 29-08-2024 Ja właśnie otrzymałem już swojego. Mój błąd że od razu go zaaktualizowałem. Nie mogę łatwo włączyć ADB i od początku nie działa USB ani slot micro SD nośniki są od razu "bezpiecznie odmontowane" Jutro będę w nim grzebać i chciałem zapytać czy próbowaliście instalować oryginalny Google TV Launcher? RE: Play Now TV BOX v4 - sebakaw - 30-08-2024 (29-08-2024, 08:20 PM)kodiwpigułce napisał(a): Ja właśnie otrzymałem już swojego. Mój błąd że od razu go zaaktualizowałem. Nie mogę łatwo włączyć ADB i od początku nie działa USB ani slot micro SD nośniki są od razu "bezpiecznie odmontowane"A masz wersję od SDMC czy Kaon? RE: Play Now TV BOX v4 - Waldeusz - 15-09-2024 Witam, zmieniłem Play Box-a v.3 na PLAY BOX TV 4K DV8990-T2/C (czyli SDMC) – oto moje spostrzeżenia z porównania obu wersji. Na początek zalety v.4: 1. Szybsze działanie, przełączanie pomiędzy aplikacjami bez „przycięć” co czasami v.3 się zdarzało. 2. Łatwiejsze instalowanie aplikacji spoza Google Play Store – v.3 odrzucała instalację niektórych apk, a v.4 dla tych samych apek ostrzega o starej/niekompatybilnej wersji, ale po wybraniu odpowiedniej opcji pozwala na ich instalację. 3. Możliwość nagrywania materiałów TV na kartę microSD – w v.3 nagrywanie było zablokowane. 4. Trochę solidniejszy pilot. Tyle zalet, teraz wady: 1. Tylko 1 port USB – to zdecydowanie za mało; jeżeli podepniemy PenDrive to musimy odłączyć np. „pizdryk” od klawiaturki ![]() 2. Wyraźnie potrzebuje więcej mocy i przez to bardziej się grzeje niż v.3 3. Aplikacja do odbioru naziemnej TV to jakaś porażka – w v.3 HDTV też nie było najlepsze, ale LiveTV z v.4 to gniot! Konieczna jest instalacja Mochi Live TV wg opisu @Mangas 4. Czerwony Led w stendbaju to istna żarówka (nie znalazłem opcji jej przyciemnienia takiej jak zmiana intensywności błękitnych Ledów podczas pracy urządzenia). Tyle spostrzeżeń. I jeszcze mam pytanie: wie ktoś jak można zrobić skróty do aktywności z Activity Launcher (np. ustawienia, połączenia sieciowe, skanowanie kanałów TV itp.? Próbowałem już metody z Instalacją Android TV Home według porady @kokoko-eurospoko (link do postu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. ) – brak efektów, dalej komunikat „Obecny Launcher nie wspiera „PinShotcut”. Nie można utworzyć skrótu.”. Chciałem spróbować też metody opisanej przez @Mangas w tym samym poście powyżej – i tu zonk. Może ktoś mi podpowie co mam wpisać w poniższe zaznaczone okienka (App Package i Intent) dla przykładowej aktywności: Aktywność: Ustawienia Lokalizacja: com.android.tv.settings.MainSettings ![]() Co bym nie wpisywał to po uruchomieniu skrótu jest albo komunikat o braku aplikacji, albo oczekiwanie na wybór aplikacji do uruchomienia bez możliwości wyboru – patrz poniżej. ![]() Próby przeprowadzałem na Wolf v.0.1.9 i na ATV Launcher v.0.1.21-pro-mod – na obu Launcherach identyczne reakcje. Wszelkie sugestie, podpowiedzi i sprawdzone metody na dodawanie skrótów mile widziane. Edit: Generator skrótów działą ![]() Trzeba tylko dokładnie (!) wpisać w intent po frazie: intent:#Intent;component= komendę uruchamiającą w Active Launcher daną aktywność i zakończyć ;end Polecam – duże ułatwienie. RE: Play Now TV BOX v4 - perdos1 - 22-09-2024 (09-08-2024, 08:14 AM)477112 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Niestety nie działa. Pomimo usunięcia aplikacje dalej pozostają zainstalowane. RE: Play Now TV BOX v4 - Waldeusz - 24-09-2024 (12-08-2024, 08:56 PM)farben napisał(a): Której wersji Wolfa używacie? Trochę późno, ale...ponoć lepiej późno niż wcale. Ja po wypróbowaniu Wolfa v.0.1.9 zainstalowałem LeanbackOnFire v.1.59 a następnie zdecydowałem się na ATV Launcher v.0.1.21-pro-mod – według mnie najlepszy z wymienionych powyżej. Stabilny, łatwy w konfiguracji, łudząco podobny do Wolfa (ponoć to jego kontynuacja), można poustawiać sobie kafelki w sekcjach i katalogach według swojego upodobania, dodawać widgety, wykonać backup/restore itp. Polecam spróbować, według mnie warto. Ale o gustach się ponoć nie dyskutuje – co kto lubi ![]() Pracuje u mnie na Play Box-ach v.3 i v.4 (SDMC) RE: Play Now TV BOX v4 - arek.podarek - 30-09-2024 Witajcie ![]() Mam omawiany tutaj box w wersji 11.1.38 Włożona karta 32GB (na próbę) Żadnych modyfikacji (jeszcze )Jest Kodi oczywiście ![]() Czy jest jakieś rozwiązanie, aby nagrywać programy z pakietu na kartę lub ewentualnie na dysk zewnętrzny? Jak z nagrywaniem programów z uruchomionej aplikacji Player? Chyba, że zostaje zewnętrzna nagrywarka HDMI, co wtedy poradzicie? Pozdrawiam RE: Play Now TV BOX v4 - 477112 - 05-10-2024 (22-09-2024, 04:53 PM)perdos1 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |