Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV BOX v4
Czy udało się już ogarnąć problem z tv dbvt w tym sprzecie?
Kupiłem na działkę w fajnej cenie tego Kaona i myślę jak ugryźć temat.

ps: znalezione info w necie od umcynbolcyn moze komus się przyda co z Kaona wywalić.
----
Dostałem dzisiaj na testy boxa w wersji KAON.

Przy użyciu Shizuku i Canta udało się wywalić wszystko co związane z Playem oraz apki KRMS, czyli KAON Remote Management Solution.

- KRMSAgent (com.krms.mainagent)
- KRMSAppInstaller (com.krms.apkupdate)
- KRMSFIrmwareUpdater (com.krms.firmwareupdater)

Jak na razie wszystko hula bez tego. Pytanie tylko, czy skutek ten sam, co w przypadku usunięcia TMS od SDMC (com.sdmc.tms). (Edytowano)
Odpowiedz
REKLAMA:

Ja właśnie otrzymałem już swojego. Mój błąd że od razu go zaaktualizowałem. Nie mogę łatwo włączyć ADB i od początku nie działa USB ani slot micro SD nośniki są od razu "bezpiecznie odmontowane"
Jutro będę w nim grzebać i chciałem zapytać czy próbowaliście instalować oryginalny Google TV Launcher?
Odpowiedz
(29-08-2024, 08:20 PM)kodiwpigułce napisał(a): Ja właśnie otrzymałem już swojego. Mój błąd że od razu go zaaktualizowałem. Nie mogę łatwo włączyć ADB i od początku nie działa USB ani slot micro SD nośniki są od razu "bezpiecznie odmontowane"
Jutro będę w nim grzebać i chciałem zapytać czy próbowaliście instalować oryginalny Google TV Launcher?
A masz wersję od SDMC czy Kaon?
Odpowiedz
Witam,
zmieniłem Play Box-a v.3 na PLAY BOX TV 4K DV8990-T2/C (czyli SDMC) – oto moje spostrzeżenia z porównania obu wersji.
Na początek zalety v.4:
1. Szybsze działanie, przełączanie pomiędzy aplikacjami bez „przycięć” co czasami v.3 się zdarzało.
2. Łatwiejsze instalowanie aplikacji spoza Google Play Store – v.3 odrzucała instalację niektórych apk, a v.4 dla tych samych apek ostrzega o starej/niekompatybilnej wersji, ale po wybraniu odpowiedniej opcji pozwala na ich instalację.
3. Możliwość nagrywania materiałów TV na kartę microSD – w v.3 nagrywanie było zablokowane.
4. Trochę solidniejszy pilot.
Tyle zalet, teraz wady:
1. Tylko 1 port USB – to zdecydowanie za mało; jeżeli podepniemy PenDrive to musimy odłączyć np. „pizdryk” od klawiaturki Sad
2. Wyraźnie potrzebuje więcej mocy i przez to bardziej się grzeje niż v.3
3. Aplikacja do odbioru naziemnej TV to jakaś porażka – w v.3 HDTV też nie było najlepsze, ale LiveTV z v.4 to gniot! Konieczna jest instalacja Mochi Live TV wg opisu @Mangas
4. Czerwony Led w stendbaju to istna żarówka (nie znalazłem opcji jej przyciemnienia takiej jak zmiana intensywności błękitnych Ledów podczas pracy urządzenia).
Tyle spostrzeżeń.

I jeszcze mam pytanie:
wie ktoś jak można zrobić skróty do aktywności z Activity Launcher (np. ustawienia, połączenia sieciowe, skanowanie kanałów TV itp.?
Próbowałem już metody z Instalacją Android TV Home według porady @kokoko-eurospoko
(link do postu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. ) – brak efektów, dalej komunikat „Obecny Launcher nie wspiera „PinShotcut”. Nie można utworzyć skrótu.”.
Chciałem spróbować też metody opisanej przez @Mangas w tym samym poście powyżej – i tu zonk.
Może ktoś mi podpowie co mam wpisać w poniższe zaznaczone okienka (App Package i Intent) dla przykładowej aktywności:
Aktywność: Ustawienia
[Obrazek: nXvhCSh.jpeg]
Co bym nie wpisywał to po uruchomieniu skrótu jest albo komunikat o braku aplikacji, albo oczekiwanie na wybór aplikacji do uruchomienia bez możliwości wyboru – patrz poniżej.
[Obrazek: YS8QZ13.jpeg]

Próby przeprowadzałem na Wolf v.0.1.9 i na ATV Launcher v.0.1.21-pro-mod – na obu Launcherach identyczne reakcje. 
Wszelkie sugestie, podpowiedzi i sprawdzone metody na dodawanie skrótów mile widziane.

Edit:
Generator skrótów działą Smile
Trzeba tylko dokładnie (!) wpisać w intent po frazie: intent:#Intent;component= komendę uruchamiającą w Active Launcher daną aktywność i zakończyć ;end
Polecam – duże ułatwienie.
Odpowiedz
(09-08-2024, 08:14 AM)477112 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Nie działa?
Mamy na boxie kompilacje 11.1.68 lub wyższą która ma włączenie opcji dev wyłączone.

Wchodzimy do google play i wpisujemy developer, pobieramy developer tools

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Odpalamy developer tool'a i włączamy opcje developerskie.
Uruchamiany z menu opcji dev debugowanie USB.

Pobieramy adb: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
rozpakowujemy na dysk c do folderu adb pliki

Pobieramy:
Cante: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Shizuku: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Odpalamy wiersz poleceń
cd c:/adb
adb connect ipdekodera
potwierdzamy certyfikat i chęć połączenia z pc pilotem na boxie
adb install nazwapaczkicanty.apk
adb install nazwapaczkishizuku.apk

WYŁĄCZAMY DEBUGOWANIE USB w opcjach dev, podłączamy myszke i robimy RESTART BOXA
Po restartcie WŁĄCZAMY DEBUGOWANIE USB i włączamy Shizuku

Start
5555

Shizuku działa

Canta:
Paczki tms playa i sdmc do usunięcia.

Finito: po zabawie można usunąć shizuku, cante i developer tool'a - opcje developerskie pozostaną widoczne w systemie.
Niestety nie działa. Pomimo usunięcia aplikacje dalej pozostają zainstalowane.
Odpowiedz
(12-08-2024, 08:56 PM)farben napisał(a): Której wersji Wolfa używacie?

Trochę późno, ale...ponoć lepiej późno niż wcale.
Ja po wypróbowaniu Wolfa v.0.1.9 zainstalowałem LeanbackOnFire v.1.59 a następnie zdecydowałem się na ATV Launcher v.0.1.21-pro-mod – według mnie najlepszy z wymienionych powyżej.
Stabilny, łatwy w konfiguracji, łudząco podobny do Wolfa (ponoć to jego kontynuacja), można poustawiać sobie kafelki w sekcjach i katalogach według swojego upodobania, dodawać widgety, wykonać backup/restore itp.
Polecam spróbować, według mnie warto.
Ale o gustach się ponoć nie dyskutuje – co kto lubi Smile
Pracuje u mnie na Play Box-ach v.3 i v.4 (SDMC)
Odpowiedz
REKLAMA:

Witajcie Smile

Mam omawiany tutaj box w wersji 11.1.38
Włożona karta 32GB (na próbę)

Żadnych modyfikacji (jeszcze Wink )
Jest Kodi oczywiście Smile

Czy jest jakieś rozwiązanie, aby nagrywać programy z pakietu na kartę lub ewentualnie na dysk zewnętrzny?
Jak z nagrywaniem programów z uruchomionej aplikacji Player?
Chyba, że zostaje zewnętrzna nagrywarka HDMI, co wtedy poradzicie?

Pozdrawiam
Odpowiedz
(22-09-2024, 04:53 PM)perdos1 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Niestety nie idzie, box jest zblokowany na amen i nie da rady zmienić slotu:
c:\adb>fastboot set_active other
Setting current slot to 'a' FAILED (remote: 'set_active command is not allowed on locked devices')
fastboot: error: Command failed

Zostaje blokada ruchu do By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. na routerze/dns.
Odpowiedz
(05-10-2024, 01:43 PM)477112 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Niestety nie idzie, box jest zblokowany na amen i nie da rady zmienić slotu:
c:\adb>fastboot set_active other
Setting current slot to 'a'                        FAILED (remote: 'set_active command is not allowed on locked devices')
fastboot: error: Command failed

Zostaje blokada ruchu do By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. na routerze/dns.

Czyli już po temacie? Akurat dostałem wczoraj tego boxa i tak jak mówisz po usunieciu i restarcie te aplikacje tms i sdms dalej są widoczne. ?
Odpowiedz
Tym: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Można zamrozić procesy:
[Obrazek: screen.png]

W ustawieniach należy wybrać shizuku freeze i wybrać com.sdmc.tms (wersje playa da się zgasić normalnie przez adb)
Trzyma po odcięciu zasilania/usunięciu samego hail.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: