Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
wp pilot padł ? - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: wp pilot padł ? (/showthread.php?tid=3782)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: wp pilot padł ? - Joseffino - 08-08-2021

Dzięki za szybką reakcję oczywiście wszystko działa.  Smile

RE: wp pilot padł ? - m1992 - 08-08-2021

W repozytorium dla K18 prawdopodobnie jest źle podpięta wtyczka WP Pilot. Instalacja z repozytorium nie przechodzi. Udało się po ręcznym podpięciu katalogu By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. Plik ZIP ma dwie kropki przed swoim rozszerzeniem.
Przynajmniej tak było dziś w południe, mogło potem być coś zmienione.

RE: wp pilot padł ? - coni - 11-08-2021

Czy po zalogowaniu sie na WP-Pilot istnieje mozliwosc odczytania wartośći ciasteczek: netviapisessid,  netviapisessval rowniez na Androidzie (przez Apk, itp.) czy tylko na Kompie?

RE: wp pilot padł ? - mjw - 12-08-2021

W żadnej z popularnych przeglądarek nie znalazłem.

RE: wp pilot padł ? - szopns - 12-08-2021

(11-08-2021, 06:22 PM)coni napisał(a): Czy po zalogowaniu sie na WP-Pilot istnieje mozliwosc odczytania wartośći ciasteczek: netviapisessid,  netviapisessval rowniez na Androidzie (przez Apk, itp.) czy tylko na Kompie?
W adroidzie przeglądarka Kiwi Browser w najnowszej wersji ma developer tools, można wszystko lub prawie wszystko co na pc robić, tylko strasznie niewygodnie. Na zdjeciu przykład.[Obrazek: cxpNMr1l.png]

RE: wp pilot padł ? - coni - 12-08-2021

(12-08-2021, 11:49 AM)szopns napisał(a):
(11-08-2021, 06:22 PM)coni napisał(a): Czy po zalogowaniu sie na WP-Pilot istnieje mozliwosc odczytania wartośći ciasteczek: netviapisessid,  netviapisessval rowniez na Androidzie (przez Apk, itp.) czy tylko na Kompie?
W adroidzie przeglądarka Kiwi Browser w najnowszej wersji ma developer tools, można wszystko lub prawie wszystko co na pc robić, tylko strasznie niewygodnie. Na zdjeciu przykład.
Dzieki za pomoc.
Myslalem dlatego o androidzie bo chce  pomoc koledze.
Zeby odczytac ciasteczka z jego konta na moim Kompie musze sie najpierw z mojego konta wylogowac.
I w momencie wylogowania sie moje ciasteczka sa nieaktualne.
Moze wiesz, czy isnieje taka mozliwosc, by te same ciasteczka (moje obecne)  wkleic mu na WP-Pilota do innego urzadzenia czy tez urzadzen?

wp pilot padł ? - Tomek - 12-08-2021

A nie możesz w trybie incognito się zalogować z jego danymi? Nie będziesz musiał się wylogowywać z swoich ustawień

RE: wp pilot padł ? - Mariusz89B - 12-08-2021

(12-08-2021, 06:48 PM)coni napisał(a):
(12-08-2021, 11:49 AM)szopns napisał(a):
W adroidzie przeglądarka Kiwi Browser w najnowszej wersji ma developer tools, można wszystko lub prawie wszystko co na pc robić, tylko strasznie niewygodnie. Na zdjeciu przykład.
Dzieki za pomoc.
Myslalem dlatego o androidzie bo chce  pomoc koledze.
Zeby odczytac ciasteczka z jego konta na moim Kompie musze sie najpierw z mojego konta wylogowac.
I w momencie wylogowania sie moje ciasteczka sa nieaktualne.
Moze wiesz, czy isnieje taka mozliwosc, by te same ciasteczka (moje obecne)  wkleic mu na WP-Pilota do innego urzadzenia czy tez urzadzen?

A nie wystarczy jedynie skopiowac baze z ciasteczkami? Gdy istnieja ciasteczka to wtyczka nie wczytuje danych logowania.
Kodi\userdata\addon_data\plugin.wp.pilot\cache.db

RE: wp pilot padł ? - coni - 13-08-2021

@Mariusz89B 
A nie wystarczy jedynie skopiowac baze z ciasteczkami? Gdy istnieja ciasteczka to wtyczka nie wczytuje danych logowania.
Kodi\userdata\addon_data\plugin.wp.pilot\cache.db

To znaczy, ze moge skopipwac te 2 Pliki: .kodi\userdata\addon_data\plugin.wp.pilot\cache.db + settings.xml
z mojego boxa na kazdy inny device?

RE: wp pilot padł ? - Mariusz89B - 13-08-2021

@coni tak, ale niewiem czy możesz jednocześnie odtwarzać materiał czy WP nie ogranicza do max tam ileś urządzeń, ale zalogować się powinno bez komplikacji.