Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71)
+--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229)

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Cxxzsefc - 01-06-2026

Hej wam też pobiera z xt7 to sam plik bo mi się zdarzyło kiedy oglądałem serial Rick i Morty ten najnowszy odcinek i klikam na pobrany wcześniejszy plik byłem zdziwiony że znowu miałem pobierz i patrzę na stronie pobrało mi to samo

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 01-06-2026

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - zero informacji które są wymagane - czyli nie ma żadnego problemu.

Miałeś oznaczony na liście źródeł że plik jest pobrany? Czy nie miałeś oznaczenia i pobrało ci ponownie? To niemożliwe - ponieważ jeśli materiał na liście źródełjest oznaczony jako pobrany to nie wyskakuje komunikat o pobieraniu, tylko jest to robione automatycznie z zasobów na koncie...
Czasem - ale to w wyjątkowych sytuacjach serwer nieprawidłowo odpowiada - i tu nic nie pomożemy (ale dalej nie ma komunikatu o konieczności pobrania). Czasem też dany plik, pomimo deklarowanego przez serwis czasu dostępności, przestaje już być dostępny do pobrania i generowane są nowe linki. Nie mamy na to wpływu.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - JaRRoT80 - 01-06-2026

Witam,
Czy może ktoś doradzić dlaczego nie pobiera mi aktualizacji FF mam wersję 05.21 i nie ma aktualizacji do najnowszej wersji ,  zmieniłem na kodi 22 i nie aktualizuje wtyczki 
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - fightern - 01-06-2026

Od którejś już wersji (łącznie z najnowszą) nie wyświetla mi się lista obserwowanych filmów w tmdb (których mam wiele w serwisie), natomiast seriale pokazuje...

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 01-06-2026

(01-06-2026, 06:51 PM)JaRRoT80 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Nie ma znaczenia której wersji kodi używasz, nie różnicujemy wersji względem wersji kodi. Funkcjonalności (głównie scrapery) tak - ze względu na ograniczenia jakie nakłada k21.
Używasz repozytorium stable - i masz najnowszą wersję z tego repo. Za kilka dni trafi wersja z bety (czyli 2026.05.30.0) do repozytorium stable. Taki przyjęliśmy model dystrybucji (ale widać że przyzwyczailiście się do wydań co kilka dni - niestety wciąż sprawdzamy wszystkie seriale które mogą potencjalnie nie działać jednemu z użytkowników...)

(01-06-2026, 07:25 PM)fightern napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - fightern - 02-06-2026

Na telefonie z androidem opcja obserwowanych filmów w tmdb działa, tylko na nvidia shield jest jakiś problem. Pewnie coś w ustawieniach...Ale dziwne że seriale obserwowane widać, a filmów już nie...Czy da się jakoś zresetować ustawienia tych funkcji, tak by nie resetować wszystkich ustawień fanfilmu ?

Rozwiązałem problem. Wycofałem autoryzację i na nowo autoryzowałem i już obserwowane filmy widać Smile

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 02-06-2026

Cytat:w przypadku niedziałającej funkcji dotyczacej serwisów zewnętrznych (Trakt/Tmdb/Imdb itp) należy przeprowadzić ponowną autoryzację.
Najprawdopodobniej gdzieś w cache tmdb siedział błąd Smile

(02-06-2026, 11:03 AM)Tomek napisał(a):
Cytat:w przypadku niedziałającej funkcji dotyczacej serwisów zewnętrznych (Trakt/Tmdb/Imdb itp) należy przeprowadzić ponowną autoryzację.
Najprawdopodobniej gdzieś w cache tmdb siedział błąd Smile
Wiele błędów z tego co czytałem na forum (nawet w byłym wątku od tele) były właśnie przez błędy w cache... Dało by się coś z tym zrobić ? Np. wprowadzić automatyczne czyszczenie cache czy coś innego ? Pozwoliło by to uniknąć wiele przyszłych problemów...

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 02-06-2026

Cache źródeł ma ważność z tego co pamiętam 3 minut
Netcache ma chyba na listy 15 minut - ale czasem zdarzają się problemy nie tylko u nas - ale też w cache na serwerach tmdb - i na to nie mamy wpływu, a problem wydaje się że z tym był związany. Także czyszczenie jest z automatu, ale pracujemy nad zupełnie nowym systemem cache.

(02-06-2026, 04:38 PM)Tomek napisał(a): Cache źródeł ma ważność z tego co pamiętam 3 minut
Netcache ma chyba na listy 15 minut - ale czasem zdarzają się problemy nie tylko u nas - ale też w cache na serwerach tmdb - i na to nie mamy wpływu, a problem wydaje się że z tym był związany. Także czyszczenie jest z automatu, ale pracujemy nad zupełnie nowym systemem cache.
"Cache źródeł ma ważność z tego co pamiętam 3 minut" - a to dziwne. U mnie od miesiąca nie pokazywało obserwowanych filmów, tylko obserwowane seriale. Pomogła tylko ponowna autoryzacja...Wiele błędów z fanfilm jest właśnie z tym cache...