Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Hej wam też pobiera z xt7 to sam plik bo mi się zdarzyło kiedy oglądałem serial Rick i Morty ten najnowszy odcinek i klikam na pobrany wcześniejszy plik byłem zdziwiony że znowu miałem pobierz i patrzę na stronie pobrało mi to samo
Odpowiedz
REKLAMA:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - zero informacji które są wymagane - czyli nie ma żadnego problemu.

Miałeś oznaczony na liście źródeł że plik jest pobrany? Czy nie miałeś oznaczenia i pobrało ci ponownie? To niemożliwe - ponieważ jeśli materiał na liście źródełjest oznaczony jako pobrany to nie wyskakuje komunikat o pobieraniu, tylko jest to robione automatycznie z zasobów na koncie...
Czasem - ale to w wyjątkowych sytuacjach serwer nieprawidłowo odpowiada - i tu nic nie pomożemy (ale dalej nie ma komunikatu o konieczności pobrania). Czasem też dany plik, pomimo deklarowanego przez serwis czasu dostępności, przestaje już być dostępny do pobrania i generowane są nowe linki. Nie mamy na to wpływu.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Witam,
Czy może ktoś doradzić dlaczego nie pobiera mi aktualizacji FF mam wersję 05.21 i nie ma aktualizacji do najnowszej wersji ,  zmieniłem na kodi 22 i nie aktualizuje wtyczki 
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Od którejś już wersji (łącznie z najnowszą) nie wyświetla mi się lista obserwowanych filmów w tmdb (których mam wiele w serwisie), natomiast seriale pokazuje...
Odpowiedz
(01-06-2026, 06:51 PM)JaRRoT80 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Nie ma znaczenia której wersji kodi używasz, nie różnicujemy wersji względem wersji kodi. Funkcjonalności (głównie scrapery) tak - ze względu na ograniczenia jakie nakłada k21.
Używasz repozytorium stable - i masz najnowszą wersję z tego repo. Za kilka dni trafi wersja z bety (czyli 2026.05.30.0) do repozytorium stable. Taki przyjęliśmy model dystrybucji (ale widać że przyzwyczailiście się do wydań co kilka dni - niestety wciąż sprawdzamy wszystkie seriale które mogą potencjalnie nie działać jednemu z użytkowników...)

(01-06-2026, 07:25 PM)fightern napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Na telefonie z androidem opcja obserwowanych filmów w tmdb działa, tylko na nvidia shield jest jakiś problem. Pewnie coś w ustawieniach...Ale dziwne że seriale obserwowane widać, a filmów już nie...Czy da się jakoś zresetować ustawienia tych funkcji, tak by nie resetować wszystkich ustawień fanfilmu ?

Rozwiązałem problem. Wycofałem autoryzację i na nowo autoryzowałem i już obserwowane filmy widać Smile
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Cytat:w przypadku niedziałającej funkcji dotyczacej serwisów zewnętrznych (Trakt/Tmdb/Imdb itp) należy przeprowadzić ponowną autoryzację.
Najprawdopodobniej gdzieś w cache tmdb siedział błąd Smile
Odpowiedz
(02-06-2026, 11:03 AM)Tomek napisał(a):
Cytat:w przypadku niedziałającej funkcji dotyczacej serwisów zewnętrznych (Trakt/Tmdb/Imdb itp) należy przeprowadzić ponowną autoryzację.
Najprawdopodobniej gdzieś w cache tmdb siedział błąd Smile
Wiele błędów z tego co czytałem na forum (nawet w byłym wątku od tele) były właśnie przez błędy w cache... Dało by się coś z tym zrobić ? Np. wprowadzić automatyczne czyszczenie cache czy coś innego ? Pozwoliło by to uniknąć wiele przyszłych problemów...
Odpowiedz
Cache źródeł ma ważność z tego co pamiętam 3 minut
Netcache ma chyba na listy 15 minut - ale czasem zdarzają się problemy nie tylko u nas - ale też w cache na serwerach tmdb - i na to nie mamy wpływu, a problem wydaje się że z tym był związany. Także czyszczenie jest z automatu, ale pracujemy nad zupełnie nowym systemem cache.
Odpowiedz
(02-06-2026, 04:38 PM)Tomek napisał(a): Cache źródeł ma ważność z tego co pamiętam 3 minut
Netcache ma chyba na listy 15 minut - ale czasem zdarzają się problemy nie tylko u nas - ale też w cache na serwerach tmdb - i na to nie mamy wpływu, a problem wydaje się że z tym był związany. Także czyszczenie jest z automatu, ale pracujemy nad zupełnie nowym systemem cache.
"Cache źródeł ma ważność z tego co pamiętam 3 minut" - a to dziwne. U mnie od miesiąca nie pokazywało obserwowanych filmów, tylko obserwowane seriale. Pomogła tylko ponowna autoryzacja...Wiele błędów z fanfilm jest właśnie z tym cache...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości