Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Problem z Fanfilm - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Problem z Fanfilm (/showthread.php?tid=3462)

Strony: 1 2

Problem z Fanfilm - Hammi - 07-03-2021

Witam. Chociaż jestem laikiem, przeczytałem chyba wszystko, co się dało i już mi ręce opadają. Temat pewnie oklepany: "brak dostępnych źródeł". Ale nie wiem, co mogę zrobić więcej. Wszystko aktualne, pobierane z Waszej strony, mam zainstalowany tylko fanfilm więc śmietnika nie ma. Filmy są wyszukiwane, z serialami jest koszmar, przeszukuje źródła i niczego nie znajduje. Sporadycznie znajduje jedno dostępne i wtedy można oglądać. Ale to jak trafienie w totka. Nawet odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Kodiego nic nie daje. Próbowałem na dwóch wersjach: 18.8 i 18.9, dokładnie to samo było. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Pozdrawiam

RE: Problem z Fanfilm - Łonogrzmot - 07-03-2021

(07-03-2021, 09:08 AM)Hammi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

(07-03-2021, 09:08 AM)Hammi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: Problem z Fanfilm - Hammi - 07-03-2021

(07-03-2021, 09:21 AM)Łonogrzmot napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.To też czytałem. I niczego to nie zmienia. Wtyczka nie wyszukuje żadnego serialu, a wyszukuje większość filmów. I mam tak od miesiąca, wcześniej było ok. 

(07-03-2021, 09:54 AM)Hammi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.To też czytałem. I niczego to nie zmienia. Wtyczka nie wyszukuje żadnego serialu, a wyszukuje większość filmów. I mam tak od miesiąca, wcześniej było ok. 

(07-03-2021, 09:08 AM)Hammi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.I nie po to proszę o pomoc, żeby ktoś się ze mnie nabijał. Jeżeli tak ma teraz wyglądać działanie tej wtyczki, proszę mi to napisać wprost. Ale, jak już pisałem, jeszcze miesiąc temu działała tak, jak powinna.

RE: Problem z Fanfilm - viader80 - 07-03-2021

Hammi jeżeli czytałeś te 2 linki co podał Łonogrzmot i nie zrozumiałeś, to nikt ci nie pomoże. Pogódż się że fanfilm raz działa, a za chwilę niedziała. Po pewnym czasie znowu twórczy ogarną źródła, ale po pewnym czasie znowu przestaną pewno działać. Chcesz poprawy działania to tb7 i nic na dzisiaj tego nie zastąpi, więc się niezastanawiaj i sprawdź jego działanie. Piszę ci to bo sam przerabiałem ten problem braku źródeł

RE: Problem z Fanfilm - Hammi - 07-03-2021

(07-03-2021, 11:37 AM)viader80 napisał(a): Hammi jeżeli czytałeś te 2 linki co podał Łonogrzmot i nie zrozumiałeś, to nikt ci nie pomoże. Pogódż się że fanfilm raz działa, a za chwilę niedziała. Po pewnym czasie znowu twórczy ogarną źródła, ale po pewnym czasie znowu przestaną pewno działać. Chcesz poprawy działania to tb7 i nic na dzisiaj tego nie zastąpi, więc się niezastanawiaj i sprawdź jego działanie. Piszę ci to bo sam przerabiałem ten problem braku źródeł
I to jest odpowiedź, przynajmniej wiem, że kombinować nie muszę i problem leży po stronie wtyczki, a nie jakieś pitolenie. Dzięki Smile

RE: Problem z Fanfilm - szopns - 07-03-2021

(07-03-2021, 01:25 PM)Hammi napisał(a):
(07-03-2021, 11:37 AM)viader80 napisał(a): Hammi jeżeli czytałeś te 2 linki co podał Łonogrzmot i nie zrozumiałeś, to nikt ci nie pomoże. Pogódż się że fanfilm raz działa, a za chwilę niedziała. Po pewnym czasie znowu twórczy ogarną źródła, ale po pewnym czasie znowu przestaną pewno działać. Chcesz poprawy działania to tb7 i nic na dzisiaj tego nie zastąpi, więc się niezastanawiaj i sprawdź jego działanie. Piszę ci to bo sam przerabiałem ten problem braku źródeł
I to jest odpowiedź, przynajmniej wiem, że kombinować nie muszę i problem leży po stronie wtyczki, a nie jakieś pitolenie. Dzięki Smile
Obaj nie rozumiecie zasad działania. To nie wina wtyczki i żadne "pitolenie" jak kolega był łaskaw się wyrazić. Wtyczka działa świetnie, bez zarzutu, tylko nie ma skąd brać darmowych zródeł. I nie, nie "twórcy ogarną zródła". Chcecie mieć za free, to zróbcie stronę typu alltube, zbierzcie bazę linków i nie chowajcie jej za wszelkiej maści captchami, cloudflarami czy premkami, i pochwalacie się nią np tu, wtedy całkiem możliwe, że "twórcy" umożliwią fanfilmowi wyszukiwanie na niej zrodeł. A tak już całkiem na końcu tego przydługiego komentarza, to oczywiście masz zalożone konto na HDseans (wystarcza darmowe) a dane do niego podane w konfiguracji wtyczki? Niby nic, jedno zródło więcej.

Problem z Fanfilm - Tomek - 07-03-2021

I po to właśnie powstało FAQ jak działa Fanfilm. Z pustego się nie naleje. Padło alltube i po prostu nie ma źródeł. I choćby programiści fanfilm zarywali dnie i noce to i tak nic nie wymyślą jeśli nie ma skąd brać źródeł.
Rozwiązanie na dziś to konto na tb7 (płatne) lub darmowe na hdseans - ale nie wszystko działa (znowu nie wina fanfilm tylko źródeł)

A problem masz od miesiąca bo wtedy padło alltube które było potężną bazą dla seriali

Problem z Fanfilm - kerad77 - 07-03-2021

Podepne się trochę pod wątek, ale czy ktoś kto ma TB7 może potwierdzić że mając to pod Fanfilm wyszuka mi aktualne produkcje z Netflixa, jak np Ragnarok, Lupin itd?
Zastanawiam się czy to w pełni zastąpi netflixa, czy nie koniecznie... Dzięki

RE: Problem z Fanfilm - adrt8v - 07-03-2021

Nie wiem czy w pełni zastąpi, ale oba tytuły znalezione na tb7.

Problem z Fanfilm - Tomek - 07-03-2021

Powiem tak... W 90% da się w ten sposób zastąpić netflixa. Te 10% to np. Kajko i kokosz którego na Netflix obejrzałem 15 minut po polskiej premierze, a na tb7 pojawił się dzień później