![]() |
BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] (/showthread.php?tid=4196) |
BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - heppen_ - 15-01-2022 ![]() ![]() Siemanko
![]() Chciałem zaprezentować Wam nową skórkę, nad którą prace powoli dobiegają końca ![]() Skórka opiera się na nieco innym koncepcie niż większą skórek z których korzystaliśmy. W Blue Twilight większość widgetów ląduje na "globalnej ściance", natomiast lokalnie (czyli dla każdego menu entry) możemy ustawić po jednym widgecie z bannerami. Zamysł był taki, aby trzymać wszystko w jednym miejscu i móc się bezproblemowo poruszać pomiędzy biblioteką naszych filmów. Na stronie głównej, będziemy mieli do dyspozycji 3 poziomy widoku. 1. Widok podczas poruszania się między pozycjami. Zobaczysz tam tytuł, fabułę, fanart i kilka informacji o tytule. 2. Pierwszy poziom, czyli spotlight, gdzie informacje się zredukują, aktywuje się przycisk z odtwrazaniem filmu, do dyspozycji będziemy mieli 2 dodatkowe przyciski (dla podstawowych akcji) i (w zależności od przełącznika w ustawieniach) odtworzy się zwiastun filmu w tle - na pełnym ekranie. 3. Ostatni poziom, a zarazem 2 poziom spotlight. Tutaj ujrzymy nieco więcej informacji o filmie + do dyspozycji będziemy nieco więcej przycisków dzięki czemu eksploracja naszej biblioteki będzie przebiegała płynnie i przyjemnie ![]() To tyle z opisu strony głównej. Skórka tym razem bazuje całkowicie na Cosmic, ale zawiera mase usprawnień. Animacje są płynniejsze, przyjemniejsze dla oka, szybsze. Widoki są dopieszczone. Ustawienia uproszczone. Krótko mówiać - instalujesz i korzystasz. Bez zbędnych ceregieli czy spędzania tony czasu nad ustawieniem skórki. Teraz pytanie - kiedy będziemy mogli ją zainstalować? Premierę planuję w ciągu kilku dni. Jeszcze zostało trochę do zrobienia, a nie chciałbym przedwcześnie udostępniać, bo jak wiadomo .... pierwsze wrażenie jest najważniejsze ![]() "Już za chwileczkę, już za momencik..." udostępnie krótki filmik pokazowy oraz kilka zdjęć. Filmik jak i zdjęcia muszą się zrobić ![]() Kończąc... Mam nadzieję, że uda mi się dostarczyć Wam produkt z którego będziecie zadowoleni tak, jak ja ![]() Nie pozostaje mi nic innego, jak krótkie - stay tuned! A tu krótko z Live TV
Link do pobrania repozytorium: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Po pobraniu zipa, zainstaluj go w Kodi (ustawienia > dodatki > zainstaluj z pliku zip), a następnie zainstaluj skórkę z repozytorium
heppen's repository Jeśli chcesz, możesz dodać ten link do menedżera plików w Kodi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i zainstalować moje repozytorium prosto z kodi ![]() Repozytorium skórki: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Blue Twilight - Tomek - 15-01-2022 No - tempo istotnie godne podziwu - ledwo co Cosmic ujrzał światło dzienne a tu coś nowego. Ciekawy koncept z tym głównym menu - faktycznie coś innego? Oby to nie był "Nowy ład" ![]() RE: Blue Twilight - heppen_ - 15-01-2022 (15-01-2022, 07:02 PM)Tomek napisał(a): No - tempo istotnie godne podziwu - ledwo co Cosmic ujrzał światło dzienne a tu coś nowego. A dzięki ![]() ![]() Czy to coś innego? Zdecydowanie... Czy to dla każdego? Nie sądze ![]() ![]() Zdaję sobie sprawę, że wiele osób zrazi się przez nieco inny układ strony głównej, ale w planach jest zrobienie forka, ale o tym... w następnym odcinku ![]() RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - heppen_ - 21-01-2022 No i nadejszła wiekopomna chwila moi mili ![]() Otóż wszem i wobec - ogłaszam dzisiaj premierę skórki! Instrukcje do pobrania znajdziecie w pierwszym poście. Link do githuba pojawi się niedługo ![]() #edit Dodałem alternatywny link do repozytorium ![]() RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - heppen_ - 30-01-2022 Dodałem link do repozytorium na Githubie dla zainteresowanych ![]() Nagrałem krótki filmik o Hubie filmowym: Co to jest? Movies Hub umożliwia ustawienie nam na oddzielnej stronie indywidualne widgety dla danej kategorii, bądź oddzielną ściankę widgetów. Co to daję? Wyobraźmy sobie teraz taką sytuację... Mamy dość wolne urządzenie, a chcemy mieć widgety. Widgety mocno spowalniają czas uruchamiania skóry, jak i samej skórki. Tutaj z pomocą przychodzi Movies Hub... Czyścimy stronę główną z widgetów, ustawiamy je w Hubie.Skórka ładuje się instant (jak dania knorr o.o), a gdy chcemy przejrzęc widgety wchodzimy w hub. Proste, a zarazem genialne ![]() Wszystko elegancko jest przedstawione na filmiku. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie komentarzy, że filmik nagrałem za szybko ![]() Jak macie pytania, pytajcie. RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - p3t3n3t - 30-01-2022 Niestety na Windows wygląda to tak jak na screenie , ![]() ![]() Edycja 30 stycznia 2022 13:20 Jest bu przynajmniej u mnie na Win10 Kodi 19.3 ogarnę mam kopię ale .... może jednak jest jakiś problem ?? Edycja 30 stycznia 2022 13:33 Ja nie atakuję zrozum dobrze, dziękuję, że to robisz teraz jest tak, że gdyby nie kopia nie wstanę z KODI sprawdziłem na dwóch laptopach z Windows !!! Może testuj to, oznaczaj jako nightly albo ja jestem dziwny. Ilu gwiazdorów zobaczy że jest nowe założy w ciemno i zdechnie ??? może duże czerwone UWAGA ?? Tak tylko grzecznie i raz jeszcze dziękuję RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - heppen_ - 30-01-2022 (30-01-2022, 12:10 PM)p3t3n3t napisał(a): Niestety na Windows wygląda to tak jak na screenie , A to ciekawe. Fajnie jakbyś dał coś więcej... Instalowane z Githuba zapewne, tak? W takim razie nie dziw się, że coś może nie działać. Github to moja piaskownica, to co jest w heppen's repository jest "stabilne" (na ile jestem w stanie przetestować). Jak zainstalwałeś z GH i skarżysz się, że coś nie działa, odpowiem tylko - trudno. Jeśli chcesz pomóc, daj logi, napisz normalnie, bo z tego bełkotu mało co idzie zrozumieć. RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - p3t3n3t - 30-01-2022 instalowałem stąd By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i ciągle nie jestem wrogiem, jak Ci poślę cokolwiek z Windows skoro tyko tyle widzę ?? RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - heppen_ - 30-01-2022 RE: BLUE TWILIGHT - Premiera [ 21.01.2022 ] - p3t3n3t - 30-01-2022 Wiesz co, ogarnij co z ludźmi którzy zrobili to co ja !!! ma być wyraźne na WINDOWS nie testowałem, nie ucz mnie tutaj z całym szacunkiem. Mam 52 lata jestem informatykiem starej daty ale jednak, pisz co maja zrobić Ci którzy Ci zaufali i kliknęli. Ja zrobiłem na 2 laptopach ale że moje, ogarnąłem sąsiada efekt ten sam. Podpowiem Windows 64 skóra poprzednia Aen NOX nie działa nie obrażaj się Windows jest dziwny zawsze uważaj !!!! |