Liczba postów: 4,794
Liczba wątków: 42
Reputacja:
799
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Netflix - ustawienia - eksperckie i tam masz ustawienie ogranicz jakość do:
REKLAMA:
Liczba postów: 835
Liczba wątków: 15
Reputacja:
60
System operacyjny:
Urządzenie: Raspberry pi 4b
To jeszcze sprawdź jaką masz wersję Widevine - zrobisz to we wtyczce "Imput stream helper"
jeśli jest to wersja 4.10.2391.0 to musisz ją usunąć i zainstalować starszą bo ta 4.10.2391 nie działa poprawnie
1. Najpierw usuń Widevine w imput stream helper
2. Dezaktywuj imput stream helper w opcjach tej wtyczki aby nie proponowała updatu do nowszego Widevine
3. zainstaluj Widevine w wersji 4.10.2252.0 lub 4.10.2252.5 (te działają poprawnie)
tu masz instrukcję:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
4. Teraz sprawdz jak działa Netflix
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: TX3
(09-02-2022, 02:17 PM)Tomek napisał(a): Netflix - ustawienia - eksperckie i tam masz ustawienie ogranicz jakość do: Ok, ustawiłem i dopiero na 576p idzie do przeżycia lecz dźwięk się rozjeżdża. Byłem przekonany, że będzie szło normalnie
Rozumiem, że w tej sytuacji to ostateczność ? Zamierzałem dodać funkcję Ambilight, lecz w tej sytuacji to bezcelowe.
Zmyliła mnie poprawność działania oryginalnej aplikacji Android na tym urządzeniu, tu działa dość dobrze a na CoreELEC dosyć kulawo. Dziękuję w każdym razie kolegom za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam,
Marcin
Liczba postów: 835
Liczba wątków: 15
Reputacja:
60
System operacyjny:
Urządzenie: Raspberry pi 4b
(09-02-2022, 02:44 PM)prompol napisał(a): (09-02-2022, 02:17 PM)Tomek napisał(a): Netflix - ustawienia - eksperckie i tam masz ustawienie ogranicz jakość do: Ok, ustawiłem i dopiero na 576p idzie do przeżycia lecz dźwięk się rozjeżdża. Byłem przekonany, że będzie szło normalnie
Rozumiem, że w tej sytuacji to ostateczność ? Zamierzałem dodać funkcję Ambilight, lecz w tej sytuacji to bezcelowe.
Zmyliła mnie poprawność działania oryginalnej aplikacji Android na tym urządzeniu, tu działa dość dobrze a na CoreELEC dosyć kulawo. Dziękuję w każdym razie kolegom za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam,
Marcin Sprawdziłeś wersję Widevine - to co ci napisałem post wyżej?
Liczba postów: 4,794
Liczba wątków: 42
Reputacja:
799
System operacyjny:
(09-02-2022, 02:44 PM)prompol napisał(a): (09-02-2022, 02:17 PM)Tomek napisał(a): Netflix - ustawienia - eksperckie i tam masz ustawienie ogranicz jakość do: Ok, ustawiłem i dopiero na 576p idzie do przeżycia lecz dźwięk się rozjeżdża. Byłem przekonany, że będzie szło normalnie
Pozdrawiam,
Marcin Bo się przegrzewa. Jak poprawisz chłodzenie będzie ok. Bez problemu na tym boxie ciągłem 720p na Netflix bez najmniejszych zwiech, z dźwiękiem 5.1 i ambilight
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: TX3
(09-02-2022, 07:59 PM)Tomek napisał(a): (09-02-2022, 02:44 PM)prompol napisał(a): (09-02-2022, 02:17 PM)Tomek napisał(a): Netflix - ustawienia - eksperckie i tam masz ustawienie ogranicz jakość do: Ok, ustawiłem i dopiero na 576p idzie do przeżycia lecz dźwięk się rozjeżdża. Byłem przekonany, że będzie szło normalnie
Pozdrawiam,
Marcin Bo się przegrzewa. Jak poprawisz chłodzenie będzie ok. Bez problemu na tym boxie ciągłem 720p na Netflix bez najmniejszych zwiech, z dźwiękiem 5.1 i ambilight Ok, wczoraj już sobie odpuściłem, dziś jadę odpocząć na narty. Po weekendzie ponownie wrócę do tematu. Dam znać o rezultatach.
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego i spokojnego weekendu,
Marcin
REKLAMA:
|