(31-03-2019, 03:58 PM)miramar napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (prawy górny róg)
Edit: dodam, że operacje o których wspominałeś wykonałem. Bez zmian.
Po przeskanowaniu do biblioteki (jeżeli nie wyłączałeś boxa po ostatnim skanowaniu to teraz) wejdź w Ustawienia -> Dziennik zdarzeń - tam będziesz mógł zobaczyć błędy podczas skanowania do biblioteki.
Pokaż co tam masz.
Kolejność jest istotna. Najpierw ustawiasz prawidłową nazwę folderu z serialem. Potem czyścisz bibliotekę. I teraz skanujesz jak masz już poprawną nazwę. Zmiana nazwy folderu gdy już jest nieprawidłowo dodany do biblioteki nie usunie problemu.
U mnie pliki imitujące odcinki wrzuciłem na dysk w sieci do którego mam dostęp z dwóch boxów.
Kodi 18.1 w Android i Kodi 18.1 w Coreelec mają na liście seriali dodany ten serial i można wejść i wybrać jeden z trzech odcinków. Czyli wszystko działa prawidłowo. Ja od początku dałem prawidłową nazwę i u mnie nie ma problemów.
Może zacznij od początku. Skasuj folder z serialem w folderze seriali (przenieś poza folder seriali). Wyczyść bibliotekę. Załóż folder dla serialu. Wrzuć do folderu trzy odcinki pierwszego sezonu. Przeskanuj aby dodać do biblioteki. Jak będzie dobrze to wrzucisz resztę plików. Foldery dla sezonów można dać ale nie jest to wymagane. Ja tego nie robię i widzę pliki, które dodaję - często zmieniam wszystkie nazwy aby nie było problemów...
Fakt, że takich tasiemców nie oglądam.
Nazwa plików może być dosłownie taka: NazwaOdcinka-S01E01.mp4 -
istotna jest nazwa folderu.
Nie napisałeś nic o ustawieniach biblioteki - masz domyślne czy coś tam zmieniałeś?
Edit:
Ja folder dałem bez roku: Two and a Half Men
Jak dokładam rok to robię to tak: Two and a Half Men.2003
Ale to nie powinno raczej mieć znaczenia w tym serialu bo widać, że serial został rozpoznany.
Podziękowali:
miramar