Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 4.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CoreELEC - Instalacja, konfiguracja, pierwsze kroki
Przymierzam się do zakupu Mecool M8S Pro L. Czytałem że ktoś tutaj miał M8S pro w i wifi mu nie działało. Czy ktoś ma tego boxa i jest w stanie powiedzieć czy są jakieś problemy z CoreElec?
REKLAMA:

Tomek problem z epg jest, długo się wczytuje, w ogóle mam tak, jak włączę boxa i zaladuje sie kodi, to nie mam zadnych programow z wtyczki pve archive musze zarobić "Restart Kodi" i wtedy programy są i długo wczytuje sie epg.
A dziś na pve archive, epg nie działa.

PS. Kapi ja mam tego boxa,

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
To zastosuj się do porad dot. Epg które podałem w tamtym wątku
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tomek niestety na tej wtyczce pve simple to samo, tv dziala, epg nie.

Na wtyczce M-TV Guide tv i epg działa ale tu jest inny problem plynnosci obrazu, wtyczka gubi klatki.

A czyściłeś dane przewodnika w ustawieniach?
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tak,

REKLAMA:

Witam, po aktualizacji nie wstał mi już King z karty czy coś się pozmieniało ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
(08-10-2019, 03:23 PM)Maciej_27 napisał(a): Tak,

czasem pomaga ustawienie w telewizja/przewodnik/nie buforuj w lokalnej bazie danych
Mam nightly_20191007 i działa bez problemu. Masz wersję stabilną? Może podmień znów plik dtb.img
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Podmiana dtb nie pomaga, wersji stabilnej raczej jest nie mam, robiłem aktualizuje jakieś 3 tyg temu i teraz chciałem odpalić i lipa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości