Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 4.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CoreELEC - Instalacja, konfiguracja, pierwsze kroki
Koledzy, jaką nakładkę proponujecie na Coreelec ? A może lepiej ręcznie doinstalować potrzebne repozytoria ?

Chodzi mi o te z PolishTeam Wink
REKLAMA:

Nie korzystam z nakładek więc nie pomogę, ja wole mieć czysto z tym czego używam. Smile
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Popieram, samodzielne ustawienie to przyjemność i praktyczne rozwiązanie Smile
# Kodi rządzi #
Pytanie do użytkowników CoreELEC i teleevidenie - jakiego formatu używacie ze strony teleelevidenie do oglądania?
# Kodi rządzi #
non apple devices, auto detect
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(16-12-2019, 03:24 PM)muzior napisał(a): Koledzy, jaką nakładkę proponujecie na Coreelec ? A może lepiej ręcznie doinstalować potrzebne repozytoria ?

Cherry TV jest w pełni konfigurowalna i z pełnym dostępem. Właśnie tutaj można się wyżyć w konfiguracji i ustawieniach. Zawiera większość dostępnych dodatków do Kodi. Ale jak ktoś jest minimalistą to można i tak jak mjw.
REKLAMA:

(17-12-2019, 03:12 PM)adam_broda napisał(a):
(16-12-2019, 03:24 PM)muzior napisał(a): Koledzy, jaką nakładkę proponujecie na Coreelec ? A może lepiej ręcznie doinstalować potrzebne repozytoria ?

Cherry TV jest w pełni konfigurowalna i z pełnym dostępem. Właśnie tutaj można się wyżyć w konfiguracji i ustawieniach. Zawiera większość dostępnych dodatków do Kodi. Ale jak ktoś jest minimalistą to można i tak jak mjw.

Wiem, ale widzisz, problem w tym że ja mam CE na karcie. Co prawda to dosyć szybka karta klasy U1 ale to nie jest jednak pamięć wewnętrzna. Mam Cherry w Kodi na andku i wiem że nawet zainstalowana normalnie też długo się uruchamiają wszystkie dodatki, a tu na karcie może być jeszcze gorzej. Zależy ma na w miarę szybkiej pracy dlatego wolę zainstalować tylko te dodatki z których korzystam. Nie potrzebuję miliona bajerów które tylko ładnie wyglądają i obciążają system
(16-12-2019, 08:25 PM)adrt8v napisał(a): Pytanie do użytkowników CoreELEC i teleevidenie - jakiego formatu używacie ze strony teleelevidenie do oglądania?

(16-12-2019, 09:29 PM)mjw napisał(a): non apple devices, auto detect

A inni? Smile
# Kodi rządzi #
Teściu ma na starej karcie zainstalowane cherry na coreelec. I śmiga aż miło. Owszem cokolwiek sam sobie ustawisz będzie lepsze.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Panie mjw jeśli mam CoreELEC wgrany na internal do mojego boxa, mogę coś zmienić w ustawieniach gdziekolwiek aby teraz jeszcze bardziej wykorzystać siłę sprzętu i usprawnić maksymalnie kodi czy nie da się? Pytam, bo chcę żeby to było perfekcyjne teraz Smile
# Kodi rządzi #

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości