07-08-2020, 03:25 PM
|
tvbox do 160 zł
|
|
REKLAMA:
07-08-2020, 04:04 PM
(07-08-2020, 03:14 PM)Tomek napisał(a): I dlatego zawsze mówimy tani chińczyk i kabel Niekoniecznie "zawsze "...świetnie się sprawdza poniższe rozwiązanie, troszkę zainwestować, bezproblemowa instalacja Plug&Play, bezstratny poziom przesyłu sygnału, lekko, łatwo, przyjemnie, co najważniejsze bez plączącego się kabla, lub kłopotu z jego ukryciem, w przypadku dystansu kilku pomieszczeń, treść tekstu z autopsji ![]()
nie koniecznie inwestycja, ja kupiłem ostatnio za 150 zl By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Napewno taniej jak w moim przypardku wiercenie trzech ścian (bo korytarz) i ciągnięcie kabla ▂▃▅▇█▓▒░۩۞۩ -=# N.I.X.S #=- ۩۞۩░▒▓█▇▅▃▂
"wiem, wiem że gdzieś istnieje idealny świat gdzie ktoś czyta posty a nie tylko zadaje pytania"
07-08-2020, 05:50 PM
Ale na ostatnich 20 cm i tak jest kabel więc wyszło na moje.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
07-08-2020, 06:04 PM
@Tomek Kabel energetyczny to też kabel wiec nie tylko 20cm. Internet można mieć przez skrętke, coaxiala ,zwykły kabel dwu żyłowy, kwestia jakości i zasięgu, pkp ma np internet przez trakcje, za studenta sie wpinało
▂▃▅▇█▓▒░۩۞۩ -=# N.I.X.S #=- ۩۞۩░▒▓█▇▅▃▂
"wiem, wiem że gdzieś istnieje idealny świat gdzie ktoś czyta posty a nie tylko zadaje pytania"
07-08-2020, 06:33 PM
eh - nie dasz mi chociaż raz być wyżej niż łonogrzmot... lizałem skrętkę za młodu i lizałem kabel 220v - różnica kolosalna.
A na powagę - miałem, używałem ale w słabszej wersji. Niestety mój router na tomato coś nie chciał z tym współpracować więc ostatecznie po namówieniu żony (kwiaty, biżuteria, kolacja itp - wiecie jak jest) udało się puścić kabelek... widoczny na 1m pod sufitem, w korytku - trzeba wiedzieć gdzie patrzeć..
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. REKLAMA:
07-08-2020, 07:50 PM
tzn teraz to też sciema z tym przesyłaniem po 220v, ale technika idzie , pierwsze 220v to działalo jak wifi b/g , teraz te niby w reklamie 500/1200 działa jak lan 100 (mimo cat6)
▂▃▅▇█▓▒░۩۞۩ -=# N.I.X.S #=- ۩۞۩░▒▓█▇▅▃▂
08-08-2020, 07:01 AM
(07-08-2020, 07:50 PM)nixs napisał(a): teraz to też sciema z tym przesyłaniem po 220v Na czym konkretnie polega ta ściema? Transmitery FRITZ które nabyłeś, otrzymywany sygnał wejściowy z routera "ścinają" na wyjściu do prędkości poniżej/równej tylko 100 Mb/s? Czy też twoje wewnętrzne przewody instalacji elektrycznej tak drastycznie "wyhamowują" szybkość parametru wyjściowego łącza? Lub jest inne zagadnienie sprawcze, które będzie stanowiło wartość dodaną, do tezy stawianej w twoim wpisie?
08-08-2020, 07:41 AM
A Nvidia shield tv przebije wifi z 3 ściany?
08-08-2020, 08:02 AM
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: r010.gif]](https://cosgan.de/images/smilie/froehlich/r010.gif)