Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CANAL+ BOX 4K
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Serio?
Odpowiedz
REKLAMA:

serio
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Czy wam też po jakimś czasie zmienia się poziom głośności (box się niemal wycisza)?
Odpowiedz
(05-04-2022, 08:26 PM)mjw napisał(a): serio

No to jak wytną dvbt to będzie problem. Dodgy
Odpowiedz
ale jaki problem . To się nie tyczy już sprzedanych boxów a jedynie ewentualnych nowych jeśli wejdą w obieg
Odpowiedz
Witam

Nie używam programów Canal, więc mam box tylko jako odtwarzacz KODI i tuner DVB jednocześnie. Chciałbym nagrać Coreelec na pudle, którego nie mogę:
- Pobierz „Ogólny” z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
- Wypalę na USB Etcherem
- Wypakowuję plik "g12a_s905x2_2g.dtb" z "Drzewa urządzeń", zapisuję go w katalogu głównym i zmieniam jego nazwę na "dtb.img"
- Utworzę dokument tekstowy i nazwam go „update.zip”

Wkładam do pudełka, restartuję i uruchamia się standardowy kanał + interfejs. Przypuszczam, że zostanie poproszony o zainstalowanie Coreelec? Czy gdzieś popełniłem błąd?
Odpowiedz
REKLAMA:

Restart nic nie da - musisz w ustawieniach boxa wywołać "update" i wskazać plik update.zip

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

i na tym pudełku nie nagrasz coreelec - będzie zawsze z karty szedł.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Cześć.
Ma ktoś pomysł gdzie może być problem.mam podłączony box po wifi. Podłączam dodatkowo kablem Ethernet i nie łączy z internetem, tak jakby w ogóle nie widział kabla.
Odpowiedz
Sprawdź kabel, połączenie z routerem albo spróbuj najpierw wyłączyć WiFi.

Jak usiłujesz uruchomić dwa interfejsy na raz to sam sobei stwarzasz problem bo nie będą działały. Kabel w sumie powinien być zawsze głównym i to dziwne że na nim nie działa po podłaczeniu.
Odpowiedz
(15-04-2022, 08:11 PM)Ktosi napisał(a): Sprawdź kabel, połączenie z routerem albo spróbuj najpierw wyłączyć WiFi.

Jak usiłujesz uruchomić dwa interfejsy na raz to sam sobei stwarzasz problem bo nie będą działały. Kabel w sumie powinien być zawsze głównym i to dziwne że na nim nie działa po podłaczeniu.
Dobrze prawi tak powinno być, ale to android. Chcesz po kablu zabijasz wifi. Nie zapominaj o restarcie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości