Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
Moze trzeba tak zrobic.
REKLAMA:

(19-01-2023, 08:22 PM)Adgufo napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ale ty se jaja teraz robisz, prawda? W pierwszym poście masz też linka "niebezpieczne wtyczki....", gdzie jasno w dziale repozytoria masz o tvaddons. A ty to instalujesz? No to się nie dziw że coś nie działa - a hasła twoje latają po sieci. 
Co do cache w coreelec -nie ma to nic wspólnego z FanFilm. Nie wiem jaki w ogóle jest sens usuwania cache, le jeśli musisz, to EZ-Maintance z repo kodiwpigulce ma taką funkcję.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tomku powieksz swoj spokoj, mam wrazenie, ze moderujesz tez na elektrodzie. Z mojego posta wynika, ze te szkodliwe aplikacje instalowalem po zaistnialej sytuacji z FanFilmem, chcialem jakos wyczyscic cache kodi, a ponoc poprzez te dodatki sie da. Dziekuje za pomoc, zastosuje sie do sugestii Pawel1991a i znowu postawie wszystko od nowa. Moze podczas instalacji PTW zainstalowaly sie z automatu niechciane dodatki ktore blokuja. Pozdrawiam uzytkownikow kodiwpigulce jak i Coreelec.
Ptw (PolushTeamWizard) na pewno nie instaluje żadnych syfów. Na pewno też nie powoduje żadnych problemów jak twój. Jak się dobrze przyjrzysz i połączysz kropki to zauważysz że wymieniają mnie (chyba ciągle) jako autora. Te dodatki które instalowałeś od lat są uznawane za bardzo szkodliwe.
Z ptw współpracujemy od kilku lat.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tomku, wiec co mi pozostaje? Co moge jeszcze sprawdzic?
Nic. Na to się nie ma wpływu. To jest na linii serwery tb7-kodi. Po prostu za wolno odpowiadają. Nie ma możliwości naprawy. Tego. U jednego będą lepiej u innego gorzej. Ale jak mają słaby czas odpowiedzi i słaby transfer to nic nie poprawisz. Pisz do supportu tb7
REKLAMA:

Cześć, chciałem zgłosić błąd występujący przy automatycznej aktualizacji pluginu PTW.

Poniżej fragment z logu. Wygląda na to, jakby aktualizacji szukano w nieistniejącej lokalizacji
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
podczas, gdy poprawna lokalizacja to
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

(jest ...10.0.zip, powinno być ...11.0.zip)

---------------

2023-01-21 10:58:35.026 T:17376 INFO <general>: CPythonInvoker(3, /home/pi/.kodi/addons/script.module.ptw/service.py): script aborted
2023-01-21 10:58:35.106 T:17376 INFO <general>: Python interpreter stopped
2023-01-21 10:58:37.035 T:17349 ERROR <general>: CCurlFile::Open failed with code 404 for By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.:

2023-01-21 10:58:37.035 T:17349 ERROR <general>: CAddonInstallJob[script.module.ptw]: failed to download special://home/addons/packages/script.module.ptw-2023.01.10.0.zip
2023-01-21 10:59:10.483 T:17335 INFO <general>: Loading skin file: AddonBrowser.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
2023-01-21 10:59:23.580 T:17346 ERROR <general>: CCurlFile::Open failed with code 404 for By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.:

2023-01-21 10:59:23.581 T:17346 ERROR <general>: CAddonInstallJob[script.module.ptw]: failed to download special://home/addons/packages/script.module.ptw-2023.01.10.0.zip
2023-01-21 10:59:28.200 T:17335 INFO <general>: Loading skin file: DialogAddonInfo.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
2023-01-21 10:59:31.152 T:17335 INFO <general>: Loading skin file: DialogSelect.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
2023-01-21 10:59:34.131 T:17349 ERROR <general>: CCurlFile::Open failed with code 404 for By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.:

2023-01-21 10:59:34.131 T:17349 ERROR <general>: CAddonInstallJob[script.module.ptw]: failed to download special://home/addons/packages/script.module.ptw-2023.01.10.0.zip
2023-01-21 10:59:40.079 T:17350 ERROR <general>: CCurlFile::Open failed with code 404 for By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.:

2023-01-21 10:59:40.079 T:17350 ERROR <general>: CAddonInstallJob[script.module.ptw]: failed to download special://home/addons/packages/script.module.ptw-2023.01.10.0.zip
To nie jest problem FF tylko problem instalacji modułu nie z repo FF tylko z repo kwp (zgłoszę). Rozwiązanie docelowe:
Wejdź w dodatki - ppm "Ustawienia" - Zarządzaj zależnościami - PTW Module - klik - wersje i wybierz wersję z FanFilm repo
Niestety - kodi 19 i wyższe pozwalają tylko na aktualizację zależności z pierwotnego repozytorium - u ciebie najwyraźniej była instalacja z repo kwp a nie ff (chociaż fanfilm na domyślnych ustawieniach powinien zaciągnąć ten moduł z oryginalnego repo)
A poza tym - w repo kwp mamy babola - nowy zip, a stare wywołanie w addons.xml - zgłosiłem
Tomek, odnosnie jeszcze problemu z buforowaniem XT7, dzis film idzie poprawnie, nawet po kliencie widze, ze pobiera 9 mb/s gdzie wczesniej wachlowalo od kilkuset kb/s do 2 mb/s. Dziekuje za pomoc w probie dojscia do sedna problemu, moze komus sie przyda ten post.
Czyli to co ci mówiłem od początku - serwery.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości