Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Aktualizacje softu do vectra/play
Witam, mam pytanie odnośnie aktualizacji do najnowszej wersji. Obecnie mam 11.6.65 dv8988
Czy warto robić aktualizację, a jeśli tak , to gdzie umieścić archiwum.zip aby było widoczne z poziomu Updater?
Jeszcze druga sprawa, mam w zakładce: Wejścia dwie ikony: Kanały i TV Channels, ale obie nie aktywne, po próbie odpalenia szary ekran.

Edit: Ok, poradziłem sobie z aktualizacją (plik z nazwą update umieściłem na pendrivie), ale nadal nie mam opcji uruchamiania i skanowania TV Naziemnej, czy Kablowej. W aplikacjach na ekranie głównym nie mam LiveTV, a wchodząc głębiej w Menu/Aplikacje/Live TV nie ma opcji otwórz. Proszę pokażcie jak to u Was wygląda.

[Obrazek: SIakRO8.jpg]

Edit2: A wiec przywróciłem ustawienia fabryczne i na nowo wszystko skonfigurowałem. Live TV teraz się otwiera i przeskanowało mi kablówkę Vectra. Teraz będę próbował DVB-T2, choć nie widziałem na szybko czy była opcja wyboru. Pytanie dlaczego nie ma Live TV na ekranie głównym, czy można jakoś dodać aplikacje które są głębiej w menu?
Odpowiedz
REKLAMA:

@darog69 Wolf Launcher obsługuje tworzenie skrótów na pulpicie. Instalujesz Activity Launcher na boxie, odpalasz, szukasz LiveTV w apce, przytrzymujesz OK i pojawia się menu z opcją Utwórz skrót. Po chwili skrót pojawia się na pulpicie i możesz go też edytować: np zmienić nazwę, ikonę, skalowanie.

Podziękowali: darog69
Odpowiedz
(15-11-2023, 07:58 AM)Matheusz napisał(a): @darog69 Wolf Launcher obsługuje tworzenie skrótów na pulpicie. Instalujesz Activity Launcher na boxie, odpalasz, szukasz LiveTV w apce, przytrzymujesz OK i pojawia się menu z opcją Utwórz skrót. Po chwili skrót pojawia się na pulpicie i możesz go też edytować: np zmienić nazwę, ikonę, skalowanie.
Dziękuję dobry człowieku  Wink
Odpowiedz
Witam jakim programem zgrywa się aplikacje, chcę jędną zgrac z boxa
Odpowiedz
@sancho99 spróbuj X-plore
Odpowiedz
Cytat:477112 napisał(a):[url=https://forum.kodiwpigulce.pl/showthread.php?pid=43748#pid43748][/url]
Napisałem wyżej w poście. Launcher aktywności i odpalasz proces com.google.android.tv.dtvsetup.demo do skanowania tunera.

Ja u siebie nie znalazłem com.google.android.tv.dtvsetup.demo, był pod nazwą DtvSetup Demo więc odpaliłem i pojawiły się ciekawe opcje jak na obrazku poniżej, przeskanowałem DVB-T2 i znalazło wszystkie kanały i są w LiveTV. Jedynie muszę pokombinować, bo nie ma logo(picon) przy kanałach.

[Obrazek: 1700651737888.jpg]
Odpowiedz
REKLAMA:

Szykuje się aktualizacja
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
witam ktoś podzieli się softem do dekodera dv8988 po ostatniej aktualizacji czyli z końca roku 2023 tuner dvb-c skanuje kanały znajduje je ale na każdym kanale wyświetla się słaby sygnał. Nic nie daje odinstalowanie aktualizacji z programu vectry. Ktoś, coś?
Odpowiedz
Witam mam problem nie wiem czy tylko u mnie wersja opr. 11.6.102. Gdy skanuje Dvbt znajduje 12 kanalow z mux 8 (kanal 7 vhf) i na tym koniec skanowania. Natomiast gdy odlacze antenę i przeskanuje juz kanal 7 podlaczam antene i przeskakuje ma wyszukiwanie kanalow z ukf po czym znajduję wszystkie ktore sa powyżej 474 MHz. O co tu chodzi ? Na starszych firmware tez byl taki problem i czy ew. Jest opcja zrobic downgrade?

Edit
No i najprawdopodobniej go uwalilem wgrywajac starsza wersję z wczesniejszej strony. Aktualizacja zakończona i po restarcie stoi na android tv ... :|
Odpowiedz
Zrób reset cache/dalvik. A jak już robiłeś i nie pomogło to na XDA jest opis jak zrobić z OTA full recovery do wgrania. A jak już uda się go przywrócić do działania na starszym sofcie to zanim ponownie go zaktualizujesz to może zloguj link do softu nowszego. Ja niestety zanim poczytałem jak to zrobić to już mi się zaktualizował.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości