Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
Spoko, ja też nie jestem w domu, ale na komórce sprawdziłem i działa.
Więc tak jak pisałem w poprzednim poście - jeśli podasz szczegółowe informacje, to popatrzę.
REKLAMA:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

To jest z najnowszej wersji turbo z limitem gb

Z poprawka z 26 04 nie ma problemu wszystko działa tylko szkoda że tam nie ma limitu gb

Ja robię tak :
1. Instaluje na czysto z google Play kodi
2. Menadżer plików kodi
3.dodaj źródło By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. ( instaluje z repo)
4.po zainstalowaniu przechodzę do zainstaluj ZIP
5.instaluje turbo .ZIP i ptw zip z tego samego dnia
6. Fanfilm działa linki premium wszystkie wyszukuje ale już nie odtwarza .
[Obrazek: JfwGtwSl.jpeg]
@Jmno
Ok, Mam - dzięki że mnie naprowadziłeś.

To ten sam przypadek co u @totomasz

Problemem okazała się włączona opcja "Automatycznie wybieraj kolejne pozycje z listy do odtwarzania" przy wyborze pokazywania źródeł w katalogu. Albo trzeba tą opcję wyłączyć, albo przestawić wyświetlanie źródeł na okienko (druga opcja na liście, czyli "Domyślna akcja po wyszukaniu źródeł").
[Obrazek: 9sfFIGzl.jpeg]

Możecie zmienić/przestawić którąś z tych opcji i sprawdzić czy zadziała.

W wolnej chwili zajrzę do kodu i postaram się zrobić poprawkę.

EDIT: Poprawka gotowa Smile

Podziękowali: Jmno, totomasz
@tele wszystko działa
1
@tele
Zrobiłem j.w. i wreszcie FF z wersją 2023.13.03.240514 nie płacze o błędzie .
Nie wszystko działa jednak poprawnie :
1, Początkiem wyszukiwania źródeł pojawia się " Nopremium - Błąd ....."
2. FF nie chce się uruchomić za pierwszym razem, dopiero druga trzecia próba go uruchamia - Po dezaktywacji kilku dodatków w tej chwili jest OK .
3, Nie wyskakuje okienko do sortowania
4. Właśnie teraz podczas testowania FF samoistnie przerwał odtwarzanie .
Logi:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ja zrobiłem na czysto od instalacji kodi jak już zainstalowałem ff z repo (po instalacji nie wchodzę w ff) następnie

Najpierw ptw zip potem fanfilm zip i restart wszystkie hosty premium działają
1
REKLAMA:

@Jmno
Koniec, końców i ja pewnie pójdę tą drogą (:
Dzięki.
(19-05-2024, 06:27 AM)totomasz napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Cieszę się, że wreszcie udało Ci się wgrać poprawnie aktualizację FanFilma i modułu PTW. Dobrze, że również udało Ci się poprawić uruchamianie poprzez wyłączenie niektórych dodatków - może uda Ci się dojść, który konkretnie przeszkadza?

Odpowiem Ci jeszcze na Twoje pytania:

1. W Ustawieniach sprawdź co masz wpisane przy serwisie "Nopremium" - jeśli z niego nie korzystasz, wyłącz go.
  2. To jest dziwny przypadek - widzę w logach, że na coś czeka, ale nie wiadomo na co. Na szczęście zrobiłem, że po 10 sekundach przerywa i nie musisz czekać 5 czy 10 minut. Jak chcesz, to zaktualizuje jeszcze raz samą wtyczkę z poprzedniego postu (numer jest ten sam) - dodałem trochę komunikatów do pliku log - może uda się wyłapać, w którym miejscu się blokuje.
  3. A czy do pokazywania źródeł masz ustawione katalog czy okno? Bo w dla okna nie ma sortowania.
  4. Na podstawie logu - źródło, czy serwer, z którego trwało pobieranie danych na żywo, nie przesłał danych w ciągu 20 sekund - raz po 5 minutach i potem po iluś tam znów i Kodi zatrzymał odtwarzanie. Tu raczej nie jest winne Kodi, a serwer/połączenie internetowe. Podobny problem ma co jakiś czas @Wezu . W takich przypadkach trzeba poeksperymentować - na początek proponuje wybierania innego serwera jako źródło - w tym wypadku był to "twojplik" - może "wrzucaj" byłby stabilniejszy? Można też popróbować z różnymi z ustawieniami Cache - jak kiedyś tam musiałem pozwiększać sobie bufory dla słabych serwerów - kiedyś trzeba to było ręcznie w pliku zewnętrznym wpisywać, ale od Kodi 21 można to zrobić z poziomu programu: Ustawienia -> Usługi -> Buforowanie. Wartości musisz dobrać eksperymentalnie, posiłkując się wyjaśnieniami np. na WIKI.

Podziękowali: totomasz
@tele
Rewelacja,
problem z pkt 1. i 3. został przez Ciebie rozwiązany .
Pkt 2 nieregularnie się zdarza .
Pkt 4 testuję zwiększenie bufora .
Pkt4 dotyczy tb7 głównie, rapideo jest o wiele stabilniejsze, w FF3 jak i po SP od @tele dziala przyzwoicie, tb7 jednak ma problemy z tym.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości