Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
23-05-2024, 07:42 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2024, 08:19 AM przez tele.)
Usprawniłem wyszukiwarkę do serwisu Filman. Co prawda źródeł nie ma wiele, ale za to przynajmniej zawsze 1 powinno się trafić, i to działające, i często w HD lub nawet FullHD - i to za darmo, bezpotrzeby zakładania konta w serwisie .
Oczywiście aktualizacja dotyczy obecnej wersji FanFilm, co oznacza, że nie ma nic wspólnego z FanFilm3, którego dyskusja prowadzona jest w oddzielnym wątku.
Podziękowali: arkady1964
REKLAMA:
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Tuner android
@ tele czy te servicepacki są możliwe do zastosowania w Fanfilm3? Można nimi łatać też Fanfilm3?
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
System operacyjny:
Nie. FanFilm3 to zupełnie inna wtyczka, w żaden sposób nie kompatybilna z ff z repozytorium, a tym bardziej z tym co tu udostępnia tele.
Jeśli zaś testujesz fanfilm to zgłaszają swoje uwagi w odpowiednim wątku.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Tuner android
Ok, dzięki. Ważne, że jest to wyjaśnione. Trzeba pamiętać o dzisiejszym servicepacku żeby go uwzględnić w nowym Fanfilmie.
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
System operacyjny:
23-05-2024, 09:42 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2024, 10:01 AM przez Tomek.)
(23-05-2024, 09:01 AM)Iptv-owiec napisał(a): Ok, dzięki. Ważne, że jest to wyjaśnione. Trzeba pamiętać o dzisiejszym servicepacku żeby go uwzględnić w nowym Fanfilmie. Na pewno to nie będzie uwzględnione ponieważ wersji Alfa kolejnej będzie zupełnie inny scraper do filmana, inaczej działający
Co ciekawe zaś ten SP wynika z prac które są prowadzone w alphie
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Liczba postów: 143
Liczba wątków: 11
Reputacja:
8
System operacyjny:
Urządzenie: P3640
23-05-2024, 05:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2024, 05:31 PM przez Piotr.W.)
(23-05-2024, 07:42 AM)tele napisał(a): Usprawniłem wyszukiwarkę do serwisu Filman. Co prawda źródeł nie ma wiele, ale za to przynajmniej zawsze 1 powinno się trafić, i to działające, i często w HD lub nawet FullHD - i to za darmo.
Podmieniłem pliki (z 2 i 3 zipa) i wszytko jest OK do momentu kiedy FF kończy wyszukiwanie źródeł, wtedy pojawia się nieokreślony błąd i wraca do listy.
Po po podmianie plików z 1 zipa, FF w ogóle nie chce się odpalić.
REKLAMA:
Reputacja:
801
System operacyjny:
23-05-2024, 05:36 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2024, 05:46 PM przez tele.)
(23-05-2024, 05:28 PM)Piotr.W napisał(a): (23-05-2024, 07:42 AM)tele napisał(a): Usprawniłem wyszukiwarkę do serwisu Filman. Co prawda źródeł nie ma wiele, ale za to przynajmniej zawsze 1 powinno się trafić, i to działające, i często w HD lub nawet FullHD - i to za darmo.
Podmieniłem pliki (z 2 i 3 zipa) i wszytko jest OK do momentu kiedy FF kończy wyszukiwanie źródeł, wtedy pojawia się nieokreślony błąd i wraca do listy.
Po po podmianie plików z 1 zipa, FF w ogóle nie chce się odpalić. Z twojej relacji wynika, że coś pomyliłeś załączniki - opisałem je dokładnie, proszę czytać.
Akurat, jakoś tak się ułożyło, że do ręcznej podmiany plików, to tylko załącznik nr 2.
Do aktualizacji automatycznej to załącznik nr 1 i 3 - te wykorzystaj, bo już coś namieszałeś - w Kodi wybierz "Za instaluj z pliku zip"
Jak dalej Ci nie działa, nawet po restarcie Kodi, załącz log
Reputacja:
8
System operacyjny:
23-05-2024, 06:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2024, 06:21 PM przez Piotr.W.)
Zrobiłem wcześniej kopie podmienianych plików i po przywróceniu wszystko wróciło do normy.
Sorry źle wcześniej opisałem podmieniane załączniki oznaczając 1, 2, 3 zasugerowałem się tym jak mi się ułożyły, mój błąd, chodziło o to że po podmianie z załącznika 2 FF w ogóle nie zastartował.
Po zainstalowaniu 2 załączników z pliku zip (1 i 3), tak jak pisałem, po zakończeniu wyszukiwania, wywala błąd. Zresztą dokładnie tak samo jak po ręcznej podmianie całych folderów z tych załączników z zawartością.
Log: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Reputacja:
801
System operacyjny:
@ Piotr.W
Dzięki za log.
Masz włączoną opcję "Odświeżenia listy źródeł po skończeniu odtwarzania" - powoduje to po każdym zatrzymaniu odtwarzania ponowne wyszukiwanie źródeł - mnie to denerwowało, więc to wyłączyłem i dlatego nie wyłapałem tego błędu.
Ale jak chcesz z tego korzystać, to zrobiłem poprawkę. Trzeba ponownie zaktualizować moduł PTW.
Reputacja:
8
System operacyjny:
23-05-2024, 06:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2024, 07:15 PM przez Piotr.W.)
Ok, dzięki za pomoc.
Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Na marginesie,
wszystkie te pojedyncze źródła z Filmana, zazwyczaj 1080p, które znajduje teraz FF, Avast zgłasza jako zainfekowane i przerywa połączenie.
|