Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Jestem na LibreElec i skórka działa naprawdę spoko :-)
Instalowałem z repo opiekuna i obecnego developera ...oczywiście podziękowania dla @DenDy
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Smile 
@DenDy, wspaniała wiadomość!  Smile  Dziękuję, bardzo się cieszę z zapowiedzianych zmian, tym bardziej że "przesiadłem" się w 100% na skórkę AZ2:R

Nie mam już żadnych próśb, które mają dla mnie miałyby większe znaczenie dotyczące zmian w skórce...  Została mniej istotna sprawa dotycząca tylko jednego słowa. Przypominam o propozycja bardzo niewielkiej, ale dość istotnej zmiany w Menu Ustawień AZ2:R, chodzi o zmianę tylko jednego słowa.

Obecnie jest: Ustawienia > SKÓRA > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO > Wyświetlaj dodatkowe informacje o odtwarzanym materiale

Może to być mylące i wprowadzać w błąd użytkowników skórki AZ2:R, ponieważ dodatkowe informacje są synonimem rozszerzonych informacji.

Wystarczy wymienić słowo dodatkowe na na np. zwięzłe (concise),  a wszystko będzie właściwie tj. precyzyjnie i jasno określone dla użytkownika skórki AZ2:R, poniżej opis po zmianie.

> Wyświetlaj zwięzłe informacje o odtwarzanym materiale

> Display concise information about the material being played

Oczywiście, że może to być inne sformułowanie (nie musi to być concise), ale słowo nie sugerujące załączenia rozszerzonych ("dodatkowych informacji"), które są dostępne pod przyciskiem "i".

Dodatkowo nieświadome załączenie tzw. "dodatkowych informacji" blokuje funkcję dedykowaną na Android TV (działającą też na Xbox).

Pozdrawiam

Edycja.  @DenDy dzięki, za wprowadzenie poprawki do AZ2:R w wersji 1.0.17 w postaci:

> Wyświetlaj zwięzłe informacje o odtwarzanym materiale

Piszę to w niniejszej edycji, ponieważ chcę, aby Twoje info o ważnej aktualizacji było na pierwszym planie.
Odpowiedz
Poszła aktualizacja do v1.0.17
Przezroczystość dla zaznaczenia można włączyć w:
"Ustawienia skóry -> Różnorodne -> Pole wyboru: włącz przezroczystość"
a poziom przezroczystości można zmieniać w:
"Ustawienia skóry -> Różnorodne -> Wybierz poziom przezroczystości"

Co do oznaczeń premierowych i finałowych odcinków to:
"Ustawienia skóry -> Biblioteka -> Oznaczenia premier i finałów seriali"
(tak wiem to jest do zmiany Big Grin)
Zadziała to tylko jeśli dodatek to obsługuje!

W tej wersji zmienione zostały również oznaczenia obejrzanych oraz doszło pokazywanie progresu na wzór AH2 oraz Fuse.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Smile 
@DenDy dzięki za aktualizację skórki.  Smile   

Uwaga dla użytkowników skórki AZ2:R.  U mnie wszystkie napisy tytułów filmów były czarne, aby były białe musialem zrobić następujące ustawienia:

Ustawienia > Ustawienia skóry > SKÓRA > Różnorodne > Pole wyboru > Hightlight

Włączenie Highlight w ustawieniach "Pola wyboru" działa świetnie.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Jak to czarne? W którym dokładnie miejscu? Możesz pokazać jakiegoś screena?

Odpowiedz
Information 
@DenDy, nie jest to żaden problem... Ale tak jest.

Zaraz wszystko dokładnie opiszę, testowane na Android TV
1. Canal+
2. Xiaomi Mi Box S

Oraz na Xbox One.

Nawet chyba znam przyczynę.

Na Windows 10 nie testowałem, ponieważ przedwczoraj robiłem formatowanie dysku twardego i nie mam zainstalowane Kodi (zresztą na Windows 10 używałem Kodi sporadycznie, brak podłączenia pod telewizor).

Na razie...

Przyczyną są chyba moje ustawienia, ale musiałem je zrobić, aby funkcja przezroczystości na informacjach "i+" działała u mnie.

Istotna informacja, u mnie, aby funkcja była aktywna i działała w skórce (przezroczystości na informacjach "i+), dokonałem całkowitego odinstalowania skórki AZ2:R.  Następnie instalacja na "czysto" od nowa.

Ustawienia w skórce mam takie.

Ustawienia skóry > Tło > obrazy tła >  Wyświetl aktualne odtwarzane wideo w tle  > WYŁĄCZONE

Ustawienia > Ustawienia skóry > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO >  Zatrzymaj kiedy otworzy się okno dialogu  > WYŁĄCZONE

Ustawienia > Ustawienia skóry > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO >  Ukryj tło w oknie rozszerzonych informacji  > WŁĄCZONE

Poziom przezroczystości ustawiamy zmieniając wartość "alpha" w:
Ustawienia > Ustawienia skóry >  INNE >  Wartość alpha dla niektórych dialogów  > Wartość 0 jest domyślna, a  wartość 100 to całkowita przezroczystość  (skala co 5 %)  >  wybranie np. 100 % > OK

Pole wyboru: włącz przezroczystość  -  WŁĄCZONE
Wybierz poziom przezroczystości  -  100%

Jak mam załączone Pole wyboru Mix lub White na moich sprzętach z Android TV mam takie objawy

Wszystkie napisy w menu i ustawieniach są białe

Załączam w menu startowym "Video" (napis "Video" jeszcze jest biały) od tej pory wchodząc dalej, napisy na które najadę i są obramowane kolor mają czarny (ramka ma kolor w zależności jaki kolor był wybrany, jednak napisy w środku czarne jak smoła, do tego stopnia, że trzeba podejść, aby je przeczytać). Pozostałe są białe, tylko te czarne na które najadę i są obramowane... 

Screeny:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jak z nich wyjdę z powrotem są białe...  Tak samo się dzieje jak wchodzimy np. w "Dodatki", gdy jest w ustawieniach "Pole wyboru" jest wybrane Mix lub White. 
Natomiast jak jest ustawione Highlight, z napisami jest wszystko OK.   Smile

Nie jest to dla mnie żaden problem, gdyż załączenie w "Pole wyboru" Highlight likwiduje ten problem całkowicie.

Pozdrawiam

Edycja.  Sprawdziłem filmy działają, sprawdziłem funkcje informacje "i+" działa. To co napisałem powyżej sprawdzone na 3 sprzętach i tak jest...
Podkreślam, że nie jest to dla mnie żaden problem, jednak tak jest. 

Wszystkie skórki były wcześniej po deinstalacji instalowane od nowa tj. na "czysto" potem zrobiłem te ustawienia na wszystkich skórkach, opis powyżej.
Odpowiedz
REKLAMA:

Information 
Może jeszcze jedno ustawienie. Gdy załączę;
1. Pole wyboru  -  Highlight

Pod spodem wyświetli się:
2. Pole wyboru: odwróć kolor czcionkiWYŁĄCZONE  ,   (ale jak załączę tę opcję mam skutek dokładnie taki sam jak opisałem post wcześniej, to jest czcionka napisów w środku obramowania jest czarna, jest tak prawie wszędzie gdy się wchodzi głębiej w różne funkcje skórki...)

Te dwa ustawienia u mnie działają, w konfiguracji jak podałem powyżej.

@DenDy jak masz pytania, to chętnie odpowiem. Sprawdziłem jeszcze raz i jeszcze raz, wielokrotnie i jest to samo bez zmian...  Może to jakiś dodatek powoduje, że tak się dzieje, ale żadnych innych skutków nie zauważyłem. Bynajmniej tak jak ustawiłem w tej konfiguracji wszystko działa bardzo dobrze, jest naprawdę OK...   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Information 
(10-06-2024, 05:26 PM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Co myślisz o tym...  Proszę o feedback.

@DenDy, jeszcze raz wielkie dzięki za aktualizację skórki.   Smile

Pozdrawiam

Edycja.  Uwaga dla użytkowników skórki AZ2:R. U mnie wszystkie napisy (czcionki) tytułów filmów były czarne w obramowaniach, jak jest pokazana w screenach, żeby były białe musiałem dokonać następujących ustawień:

Ustawienia > Ustawienia skórki > SKÓRA > Różne > Pole wyboru >  Highlight

Pole wyboru: Odwróć kolor czcionki -  WYŁĄCZONE

Włączenie Highlight w ustawieniach "Pola wyboru" działa świetnie.
Odpowiedz
Spoko, spoko, będę próbował jakoś z tego wybrnąć.

Odpowiedz
Information 
@DenDy, moim zdaniem nie ma żadnego, nawet najmniejszego problemu.  U mnie wszystko śmiga naprawdę znakomicie.  Smile

Ewentualnie można w ustawieniach zapisać, że funkcja działa przy załączonym Highlight.

Ustawienia skórki > Różnorodne > Pole wyboru: włącz przezroczystość (działa przy włączonym Highlight)

Albo zrobić Highlight trybem domyślnym w skórce, a inne tryby opcjonalne.

Jak dla mnie wszystko działa super po załączeniu Highlight.
Testowane na:
1. Android TV  (Box Canal+,  Xiaomi Mi Box S)
2. Xbox One
3. Windows 10

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości