Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Information 
@DenDy  Mi nie przeszkadza, że przezroczystość nie jest stosowana poniżej drugiego poziomu...

Screen, link:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wersja angielskojęzyczna:

Użytkownik jollyhiggler wspomniał o tym na FK, ale zmiana tego moim zdaniem nie jest konieczna. 
Ma to swoje zalety, ponieważ pierwszy poziom odróżnia się od drugiego. Nawet fajnie to wygląda.

Jednak nie ma o co "kruszyć kopi", tak czy siak, jak zrobisz będzie dobrze, moim zdaniem już jest OK.   Smile  
Oczywiście, przy włączonym  Highlight  w "Polu wyboru" (jak nie mam załączone  Highlight, w mojej skórce AZ2:R robi się "masakra", pisałem o tym we wcześniejszych postach).  Przy włączonym Highlight wszystko jest OK, bez żadnych problemów, skórka AZ2:R działa bardzo dobrze.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Information 
@DenDy, próbowałem używać skórki AZ2:R z innymi ustawieniami, ale tylko w opcji załączonym Highlight nie zauważyłem większych problemów. Zawziełem się i wielokrotnie sprawdzałem różne konfiguracje, jednak przez zmianę tylko samych ustawień jedynie opcja z załączonym Highlight wydaje się całkowicie akceptowalna...

Jest na pewno inne rozwiązanie, ale wymaga to już zmian w wewnętrznej strukturze skórki.  Obecnie używam tylko AZ2:R na Kodi, skórka na Omedze śmiga znakomicie. 
Dziękuję za Twoje wsparcie dla tej skórki, która jest naprawdę super skórką.   Smile
Odpowiedz
Smile 
@DenDy, od razu po pracy załączyłem Kodi i zwróciłem uwagę, że jest nowa wersja AZ2:R, to jest 1.0.18  Smile   
W szybkim teście nie zauważyłem zmian lub poprawek. Na pewno jakieś są, skoro jest nowa wersja...  

Co do zmian lub porawek w skórce, nie dodałeś wersji 1.0.18 na Githubie, w związku z tym nie możliwości dokonywania porównań do poprzednich wersji na GH.

Po krótkim teście wygląda na to, że wszystko śmiga dobrze.   Smile

Feedback mile widziany.

Pozdrawiam
Odpowiedz
To tylko drobne zmiany, głównie dotyczące odwracania koloru czcionki.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Smile 
@DenDy, Tak widzę to już na Githubie, jest to niewątpliwie właściwy kierunek poprawek:

Może jeszcze kilka zdań, na temat mego odbioru skórki AZ2:R, od kiedy dokonałeś wiele istotnych zmian.  Jednym zdaniem:
Jestem zachwycony skórką AZ2:R   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Information 
W wersji 1.0.18, najnowszej wersji skórki AZ2:R, opiekun skórki @DenDy wprowadził poprawki, które dotyczyły głównie możliwości "odwrócenia koloru czcionki w skórce" przez użytkownika.
Umożliwia to niezakłóconą (wszystko bardzo wyraźnie widać) jednoczesną pracę ze wszystkimi białymi detalami, tj. "Kolor podświetlenia" - Biały (wartość:  ffffffff),  "Kolor gradientu" - Biały (wartość:  ffffffff),  "Pole wyboru - Biały". 

Natomiast:
Pole wyboru: odwróć kolor czcionki - WŁĄCZONE

Zrzut ekranu, link:

Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@DenDy, skórka AZ2:R jest wspaniałą skórką, jestem jej fanem i zależy mi na jej dalszym rozwoju. Co do mnie ja już w tej skórce mam prawie wszystko co potrzebuję, ale fajnie by było gdyby skórka była jak najbardziej przyjazna dla początkujących...

Mam taką propozycję niewielkiej zmiany, ale bardzo przydatnej dla początkujących użytkowników. W natłoku ustawień od razu ciężko zdefiniować najlepsze ustawienia, do tego nie każdy ma zapał do "grzebania" w ustawieniach skórki (oczywiście, że dla chętnych jest cały czas taka możliwość).

Chodzi o wprowadzenie do skórki AZ2:R działu Motyw koloru, np. w ustawieniach skóry:
Ustawienia > Ustawienia skóry > SKÓRA > Różnorodne > KOLORY > Motyw koloru
>  Motyw srebrny  (biały)
>  Motyw bursztynowy  (pomarańczowy)
>  Motyw szmaragdowy  (zielony)
>  Motyw błękitny  (niebieski)
>  Motyw purpurowy  (czerwony)
Motyw domyślny  (to jest standardowy skórki  Ważny i potrzebny w ustawieniach motywów kolorów, który koniecznie musi być dodany do motywów, ponieważ użytkownicy, którzy by chcieli wrócić do motywu domyślnego, mieliby łatwą i szybką możliwość powrotu do ustawień domyślnych w kolorach skórki AZ2:R  Oczywiście, że domyślny powrót tylko do "fabrycznych" kolorów skórki, inne ustawienia zastałyby bez żadnych zmian)

Nazwa motywu ma mniejsze znaczenie, chociaż takie określenia dla motywów jak srebrny, bursztynowy, szmaragdowy, błękitny, purpurowy,  zdecydowanie bardziej mi się podobają dla nazwania motywu).

Ustawienie Motyw koloru w sekcji KOLORY na końcu lub początku listy.

Aby początkujący użytkownik jednym kliknięciem ustawił sobie motyw kolorystyczny już skonfigurowany, przykładowo jak ten podany powyżej, określony pod nazwą motyw koloru Biały (można też nazwać go srebrnym, dla innych motywów kolorów pomarańczowy - bursztyn, zielony - szmaragdowy, niebieski - błękit, czerwony - purpurowy i tym podobne, chociaż więcej jak 6 chyba nie ma potrzeby, do tego Motyw domyślny).  Taki motyw umożliwia bardzo szybkie ustawienie skórki, szczególnie przydatne jest to dla wszystkich początkujących użytkowników skórki.

Pozdrawiam

Edycja 1.  Aby uzyskać bardzo fajne ustawienia białe (srebrne), potrzeba wykonać minimum 5 odpowiednich ustawień (w ustawieniach również trzeba znowu wykonać wyboru np. koloru (ffffffff), do tego trzeba wiedzieć co i jak:

Screen, link:

Dobrze by było, gdyby początkujący użytkownik skórki mógł to uzyskać jednym kliknięciem, a nawet dla zaawansowanych też byłoby to wygodne (nie trzeba wykonywać wiele razy kliknięć, aby uzyskać ten efekt, a jest on super).
Odpowiedz
@DenDy od dłuższego czasu nie robiłem aktualizacji skórki ponieważ nie chciałem tracić i na nowo wklejać moje modyfikacje. Dzisiaj zainstalowałem skórkę na nowo i muszę przyznać, że większość rzeczy, które sobie pozmieniałem Ty już wprowadziłeś Smile .
Proszę o dodanie możliwości ukrycia klawiszy "play/pauza" oraz "stop" (mam je zmapowane pod przyciskami pilota). W widokach "poster showcase" i "media info2" przydałyby się informacje o gatunkach filmu/serialu (miejsca jest sporo).
W widokach typu lista czy media info nie pokazuje progresu odtwarzania (jedynie obejrzany albo nieobejrzany).
W info o filmie, które można włączyć podczas odtwarzania po wybraniu aktora i jego filmografii, pokazuje się tylko po 10 pozycji filmów i seriali. Czy mógłbyś to ograniczenie usunąć?
Wielki szacunek dla Ciebie za dopieszczanie tej skórki!!!

1
Odpowiedz
(17-06-2024, 02:42 PM)leszekgd napisał(a): (...) W widokach "poster showcase" i "media info2" przydałyby się informacje o gatunkach filmu/serialu (miejsca jest sporo).
W widokach typu lista czy media info nie pokazuje progresu odtwarzania (jedynie obejrzany albo nieobejrzany).
W info o filmie, które można włączyć podczas odtwarzania po wybraniu aktora i jego filmografii, pokazuje się tylko po 10 pozycji filmów i seriali. Czy mógłbyś to ograniczenie usunąć?
Wielki szacunek dla Ciebie za dopieszczanie tej skórki!!!

@DenDy   "Podpinam" się pod prośby dotyczące "Media Info 2" używam tylko tego widoku i fajnie gdyby została zwiększona ilość informacji w widoku, w tym "przydałyby się informacje o gatunkach filmu/serialu, reżysera, scenarzystę i obsadę" oraz "pokazywanie progresu odtwarzania". Niewątpliwie są to pożądane funkcje, których mi zawsze bardzo brakowało w skórce AZ2:R w widoku "Media Info 2".

Wracając do propozycji "Motywy kolorów", jest to tylko luźny zarys propozycji... 
Oczywiście, jak będziesz chciał go wdrożyć do skórki to możesz przyjąć całkiem inna koncepcję, którą uznasz za właściwą i przydatną.

Dziękuję Ci za Twoje zaangażowanie w pracy nad skórką.
Odpowiedz
@DenDy wklejam Ci "moje" "poster showcase" i "media info2":

[Obrazek: 62a3Injl.jpeg]

[Obrazek: kFBinOYl.jpeg]

Dodałem w nim gatunki, reżysera, scenarzystę i obsadę. W drugim tylko gatunki. Może coś z tego Ci się spodoba.

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości